СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 43 863
  • 632
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, освен това пътуване аз правя едно проучване за живота в най-западните населени места в България - толкова близо физически, а толкова далече икономически от Европа, че и от останалата част на страната в същото врме.

Ще се наложи да отидем и до районите около другите ГКПП-та, затова ме интересува има ли разбити и твърде натоварващи като завои пътища към ГКПП Връшка Чука, Стрезимировци и Гюешево?

Пътят до Брегово е лесен, а Олтоманци ще си го спестя, защото има много завои.

# 526
  • Пловдив
ПочитателкаНаЕргенът, първата половина на юли бяхме на море в Черна гора(Улцин) и Албания(Дурес).Пътувахме Калотина,Ниш,Прокупле,Куршумля и в Косово-на границата се плаща ГО,15Е за 14дни(платихме с евро в брой),пътищата са добре(няма магистрала),цената на горивата е като в БГ,добре е да се знае защото в Албания бензинтът струва 1,70Е/л,а в Черна гора е 1,45Е/л,в Косово не е опасно,но говорят само албански,никакъв английски не говорят,на бензиностанция ни отказаха плащане с карта,в супермаркет Fresh store приеха плащане с карта,в Косово официалната валута е евро,в Черна гора също,в Албания е албански леки,но евро е паралелна валута-дори евро монети приемат и връщат ресто в евро,вкл. монети,лесно се смята-100 леки-1Е,приемат плащане с карта.Забравих нещо много важно-от Косово към Сърбия можете да влезете САМО ако сте влезли в Косово от Сърбия,в противен случай сте нелегални в Сърбия!Другата седмица ще ходим на море в Албания,но този път на юг-Саранда,ще минем през Гърция,но на връщане към БГ си мислех да минем през Косово и Сърбия,обадих се в сръбското посолство за информация и оттам потвърдиха,че НЕ може!

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 18:00 от artemida

# 527
Някой скоро отсядал в Нови Сад? Как ви се стори стария град, обмисляме престой 1 вечер там, какво може да видим и безопасни ли са централните райони, за първи път ще сме в Сърбия?

# 528
  • София
Миналата година бяхме. Влюбих се в този град. И центъра и крепостта ми харесаха много.

# 529
Здравейтее Simple Smile)) Ще пътуваме до Черна гора през Македония и Косово, автомобилът ми е на лизинг и пълномощното ми е изтекло 😩Няма време за друго… в талона присъства името ми, разбира се, но като ползвател.
Пътувал ли е някой скоро с лизингова кола и имал ли е проблем🤷🏻♀

# 530
  • при моите деца .....
Искам да заведа детето на зоологическа градина в Белград.
За уикенд там - за храна и нощувка колка да предвидя?
Да предложите места за настаняване.
Не сме претенциозни.
Предварително благодаря!

# 531
  • 1st floor
Препоръчвам района на Стари град. На пешеходно разстояние са всички интересни места - Калемегдан, зоологическата, центъра и пр. Имат зони за платено паркиране, така че при резервеция провери къде и при какви условия можеш да оставиш колата. Апартаментът, в който отседнахме, вече го няма в букинг, иначе горещо бих препоръчала.

# 532
Досега не съм била никога в Сърбия и затова решихме да пообиколом и там.Но градовете по близки до България.Мисля да нощуваме в Пирот и да разгледаме пазара.Другия ден във Върнячка баня.А последния в Ниш.Май няма кой знае какво интересно да се види,но все пак и заведенията са забележителности😉.Виждам,че има и няколко манастира по пътя-Темски,Погановски,Суковски.Кой най си заслужава?Във Върнячка баня има ли обществени басейни с термална вода за посещение.Приемам всякакви съвети и насоки.

# 533
  • 1st floor
И трите манастира ми харесват еднакво. Даже са ми по-интересни от Пирот и Ниш. Simple Smile
За минерални басейни и аз ще чакам отговор. Simple Smile

# 534
Ние бяхме в Сокобаня през лятото, когато бяха големите горещини.
Има Аквапарк в градчето, доста семпъл. Водата беше чиста, но толкова много хора събрани на едно място,  не бях виждала. Имам чувството, че цял Ниш се беше изсипал.
Градчето е хубаво, прилича на нашия Вършец, евтино е, има хубави заведения.

# 535
  • Пловдив
Във Върнячка баня има СПА комплекс с басейн, който е с платен достъп. По спомен и на хотелите можеш да си платиш вход и да позваш.
В Сокобаня не съм била, но след Нишка баня смятам, че Върнячка е сръбският Велинград Laughing като цени. Градчето е чисто, подредено и приятно.

# 536
Преди няколко години ходихме във Върнячка баня. Тогава екскурзоводката ни обясни, че минералната вода във Сърбия е изключителна държавна собственост и единственият СПА комплекс е в центъра, в парка. Има и входна такса. Тогава каза, че ако хотел се рекламира, че ползва минерална вода, това не е истина. Но това беше преди няколко години. Сега не знам дали е така.

# 537
Във Върнячка баня има СПА комплекс с басейн, който е с платен достъп. По спомен и на хотелите можеш да си платиш вход и да позваш.
В Сокобаня не съм била, но след Нишка баня смятам, че Върнячка е сръбският Велинград Laughing като цени. Градчето е чисто, подредено и приятно.

Кой е този Спа комплекс

# 538
  • Sofia
Моля да препоръчате заведение в Ниш - жива музика, хубава храна...

# 539
  • България
Досега не съм била никога в Сърбия и затова решихме да пообиколом и там.Но градовете по близки до България.Мисля да нощуваме в Пирот и да разгледаме пазара.Другия ден във Върнячка баня.А последния в Ниш.Май няма кой знае какво интересно да се види,но все пак и заведенията са забележителности😉.Виждам,че има и няколко манастира по пътя-Темски,Погановски,Суковски.Кой най си заслужава?Във Върнячка баня има ли обществени басейни с термална вода за посещение.Приемам всякакви съвети и насоки.
Хубави градове са Враня, Крушевац, Лесковац. Нови сад в страхотен, но по-далеч. Приятно градче е Сурдулица.

Общи условия

Активация на акаунт