СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 43 855
  • 632
  •   1
Отговори
# 570
Ходила съм няколко пъти на кръчма в Сърбия, но не съм забелязала храната да е нещо кой знае какво. Като чета последните мнения ми се иска да помоля да изброите някои от тези вълшебни ястия, които сте опитвали в съседката, и ще се радвам да ги споделите. Може следващият път да си променя мнението и да заменя любимата си рибена чорба в Сегед на път за Австрия с хапване някъде в Нови Сад. Между другото като спираме в Сегед, преобладаващото мнозинство посетители на рибните кръчми са сърби.
По принцип, много обичам историята, затова когато някой е бил любезен, а е нападал България в гръб - винаги се съмнявам в искреността му. То и в наши дни е така, но има малко по-различни нюанси и измерения.

И на нас любима ни е рибената чорба в Сегед - имаме традиция на връщане да хапваме там. Иначе в този район в Суботица хапваме в Gurinović - уникално вкусни неща.

# 571
Между организирана еднодневна екскурция Димитровград/Цариброд и Ниш и Пирот и Ниш коя бихте предпочели?

Пирот или Цариброд може да бъде пропуснат? Това ще ни е първото ходене в Сърбия.

# 572
  • In transit
За мен Пирот става само за междинна спирка за спане на връщане от Европа. Нищо интересно няма. В Ниш е една идея по-интересно, но пак нищо особено, освен, ако не отивате да ядете и пиете.

# 573
  • София
Цариброд е още по-зле, там пък съвсем нищо няма. В Пирот има крепост, мекици и страхотен манастир наблизо. 😂 Вижте си програмата, ако за Цариброд включват и манастирите-Суковски и Погановски, ще е ОК.

# 574
Тази с Цариброд включва Темски манастир, в другата само градовете Ниш и Пирот.

# 575
  • София
Това е странно, за Темския се минава през Пирот. Манастирът е много хубав и си струва посещението, а ако не спрат в
Пирот за обиколка не е голяма загуба.

# 576
Манастира и Цариброд за ядене, бг църква и училище, паметника на Левски и библиотеката.

# 577
  • София
На мен пък Пирот ми хареса повече от Ниш, знам, че е непопулярно мнение. Grinning

# 578
  • 1st floor
Разучавам Нови Сад и търся препоръки къде може да се настаним. Конкретно място с резервация през букинг и осигурен паркинг в централните части на града. Представям си, че ще обикаляме 2-3 дена пешеходно най-ключовите забележителности. И кои са те? Simple Smile Въобще планът възможен ли е? 😄 В Белград ми се получи. В краен случай само искам да ползваме колата. Нямам представа там къде и как се паркира.

# 579
  • София
Здравейте.Включвам се в тази  тема ,търсейки по-нова информация и препоръки.Търсенто е -отскок за 2-3 дни наблизо с разходки,вкусна храна и малко гореща минерална вода . Допълнението тук е малко куче с богат туристически опит  с нас 😉 Поради тази причина вероятно местата за настаняване ще са ограничени.Та,към кое селище да се насочим , където да може да идем като външни посетители на СПА нейде в съседство .Нощувките ще ги търся по това.Били сме само във Върнячка баня веднъж на междинна нощувка на друго европейско пътуване и не сме гледали курорта с тези очи и търсения.Само врабчето Точки и реката помня 🙂 За другите бани (Соко,Нишка...) нищичко не зная
Приемам всякакви препоръки и съвети

# 580
https://www.booking.com/hotel/rs/new-apartment-cristal-in-the-city-centre.bg.html
Била съм там 2022 година. Беше много чисто,  на една крачка от стадиона и спортния комплекс. Има паркинг, но е на съседната улица. Пеша стигахме до катедралата и централната улица. Да крепостта Петроварадин отидохме с градски автобус за две спирки, но се прибрахме пеша през моста.
Тогава си бях набелязала няколко апартамента и спрямо местоположението и дали са свободни остана този.

# 581
  • София
Спа елементът липсва....Търся курорт с посещение на минерални басейни.Иначе Нови Сад е чудесен

# 582
Към Непокорна беше насочен моят пост. Иначе и аз съм била във Върнячка баня и бих разнообразила с другите. За тях обаче не мога да дам отзиви.

# 583
  • при моите деца .....
Да попитам - за Ягодина, цел - зоологическата градина.
Места за настаняване и хапване да препоръчате.
Какво друго да видим?
Уикенд пътуване предвиждам за РД на сина ми.

# 584
А общо 3 дни с 2 нощувки за Белград и Нови Сад ще стигнат ли, или по-добре 4 дни с 3 нощувки? Нови Сад и на час път с кола от Белград, няма смисъл поотделно да се ходи до там.

Общи условия

Активация на акаунт