🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 2 (11.09 - 19.09) 🐄

• 23 162
  • 450
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нанси е бивша волейболистка, личи ѝ и по спортния хъс, с който играе.

Неделина няма да ми липсва.

В игрите много се вижда, че ги прави Ники Мартинов, дълги са и има елементи като за спортисти.

# 76
  • София
Едно от малкото неща, от които съм доволен, е пропъждането на съществото-карикатура. И... почти дотам.
Като се замисля и за Стани богат от днес - въобще бТВ-то съвсем се е хлъзнало по пързалката на комерса и тази есен (още след 3-4-5 епизода си личи) губят рейтинговата битка. Тъжното е, че губят зрители, отглеждани по няколко години с развити критерии (на база грамотност и образован избор).
Тотално незачитане на натрупаната аудитория, на устойчивите постижения и заличаване на добротворните послания в посока "акъл не ми давай, карта за фитнеса ми дай". Жалко.
Но пък, и друго типично за "тук и сега" в тази територия: за да се покажеш по телевизора, може и да се осакатиш (днешния епизод на ИВ), един ще вземе пари, ама бая време всякакви фенове ще те спират на улицата за селфи. Разни под- и над-касти ще те канят...  Не съм чул да се случва с професори, писатели или инженери-изобретатели.
Давам си сметка, че за 5 вечери Ферма - практически съм изгледал повече часове от "другото" предаване в другата ТВ, отколкото за всичките му негови сезони (понеже не съм му бил фен).
И с отсянка на признат песимизъм отчитам, че - социалната извадка си я има. Бедни и богати, хитри и добродушни, работещи и лежащи, мълчаливи и мърморещи, сити и гладни, интелигентни и прости... (а в ИВ преобладават от единия тип). И някъде над тях - като Богът от машината - продуценти, сценаристи (но най-отгоре пък - телевизията майка), които толкова си могат. Или могат и повече, ама друг държи ключа от касата.

И като се чудим "като какво" е новият сезон - най-удачно ми се вижда "Бързи, смели, сръчни - кръжок Фермата с наложен аграрен предмет".

# 77
  • София
Жалко, че Канатица отново загубиха, но и напълно заслужено.
Браво на Теодора. Тя е големия победител от своя отбор. Пребори себе си най-вече. 🙂

Какви са тези игри? Нищо общо с Фермата. Къде са типичните фермерски битки? Ако ще се дават такива битки то Иван и Андрей да вземат да канят повече спортисти.
Аз разбирам, че искат обикновени народни хора ама като са такива не им давайте тежки кардио битки за лекоатлети. Давайте битки за чисто фермерски умения. Това ще е много по-интересно за гледане. Защото в момента все едно гледам предаването Бързи, смели и сръчни на село.

От Елбетица всички се представиха на ниво, особено Присияна. Много ми хареса играта и.
Мислех да бъзна Моника, че Петър и Георги лошо и влияят с оглед нечестната игра ама там в този адреналин допускам, че не е умишлено нарушаването на правилата. Моника загуби своята единична битка, забави се и на стрелбата, но все пак се справи. Раздаде се и заслужава и тя аплодисменти.
Поздравления и за трите момичета от Елбетица.

Логично изгониха Неделина. Бях сигурен че ще е тя. От монтажа ни подготвиха за това като я даваха как си поспива и не върши работа и другите я нареждаха (Иван и Иванка основно).

# 78
  • Sunshine state
А кога беше казано, че не могат да обръщат с две ръце плочки? Питам, защото не чух подобно нещо.
Аз лично бях за зелените. Никак не се изненадах, че Лина отпадна. Няма да ми липсва. 🤷🏼♀
Една незначителна вметка - на Цвети никак не й отиваше тази прическа.

# 79
  • София
Преди да започне играта. Със сигурност го казаха обаче.

Животът зад Фермата на Мирон,
Епизод 3

Животът зад Фермата, епизод 3: Лапсуси, неизлъчвани кадри и на Папи корнфлейкса
Неизлъчвани кадри от първия дуел за сезона

# 80
# 81
  • Разпиляна във въображението
А кога беше казано, че не могат да обръщат с две ръце плочки? Питам, защото не чух подобно нещо.
Аз лично бях за зелените. Никак не се изненадах, че Лина отпадна. Няма да ми липсва. 🤷🏼♀
Една незначителна вметка - на Цвети никак не й отиваше тази прическа.

Да, казаха го изрично да не се обръщат едновременно по две плочки.

На мен ли липсва коването на стълбите, рязането на дърветата, моста, изобщо ръчните игри. Не ми липсва бутането на гума, но другото си е част от фермата.

# 82
При играта с плочките трябваше да приложат някаква стратегия.
Това, което направиха двете момичета беше убийствено, не знам как издържаха.

# 83
Даже не го догледах снощи. Пуснах си сериалче.  3часа ферма много ми идва. Днес ще догледам епизода. Водещата отново беше с "убийствен" тоалет. Иначе я харесвам, но определено коментираната тук Мария Силвестър щеше да се впише чудесно с водещите.

# 84
За съжаление, за мен, нещата във ФМ не стават по-добри или по-гледаеми. Надявах се, че като минат два-три епизода, ще се промени положението.
Нито отборите са ми интересни, нито участниците. Игрите са протяжно дълги и скучни, запълващи ефирно време. 20 минути да гледам как някой обръща плочки или мята топка в кошче - ми, не, мерси. Наемете си по-добри режисьори и монтажисти, че да вкарат малко динамика.

Не съм само аз на това мнение. Като гледам броя коментари тук в темата и във ФБ страницата, доста малко хора следят, пишат и се интересуват. Предишни години не беше така.

# 85
Да си кажа и аз Simple Smile Кастингът е определено слаб, доказателството е, че толкова много хора дори и не сме запомнили имената на играчите.
Новата водеща не я харесвам никак, още когато беше по спортните новини ми беше неприятен гласът и интонацията ѝ. Нямам логично обяснение как тя (пък и Нанси) са ставали Мис България, абсолютно невпечатляваща външност. Но дори и да оставим това на страна, Гергана стои като кръпка между И и А, коментарите ѝ за игрите са повече от елементарни, без никаква интонация...Общо взето зле. А за тоалетите дори и аз като мъж съм в потрес.
Игрите - надали Лина ще липсва на някого от зрителите. Поредната влязла със заявка " аз съм тук, за да покажа, че не съм кифла" , но всъщност страшна кифла. Слабо представяне на всички игри, в които участва (може би на алманаха налучка малко), интересно, че нейни съотборнички са я харесали като личност, аз не успях (но първите епизоди превъртах празните приказки).
Другото момиче от червените, което бе на флипера изглежда с нулева двигателна култура, всяка година вкарват по една такава. Ако не влезе бързо с коалиция, е следващата по пътя.
Игрите за момента ми допадат (освен тази от първия ден, която беше абсурдна и един човек минаваше по 5 пъти едно и също). Вярно е, липсва класическият фермерски елемент, за момента не ме дразни, но ще ми заличава скоро.
Дните на излъчване за след подбрани, определено дуел понеделник след 3 дни пауза е лош избор.

# 86
Дългите, многокомпонентни игри са наложили наличието на трети водещ - който и да е, няма как да огрее навсякъде и да следи дали всички играят по правилата. Снощи бяха трима и пак не видяха как Моника обърна 3 комплекта плочки едновременно. Иван и Андрей имат стаж заедно повече от едно средностатистическо семейство, та който и да бяха взели, все щеше да е като третото колело. Гергана изглежда не на място, просто защото влиза в нещо, което е вече изградено и познато.
Голям минус е, че няма дуел в събота. Беше кулминацията на фермерската седмица и имаше по-специален дух. Сега, в работен ден, след пауза, това липсва. Игрите на мен също са ми еднообразни - 50 пъти се повтаря един и същи елемент, доскучава да гледаш 15 Мин как някой минава по една греда с една кофа с пясък. Играта с плочките ми беше интересна, но и тя беше много дълга. Искрено се надявам победата на Теодора да ѝ помогне да се преоткрие! Общо взето, снощи изгледах двете игри и Алманаха, нямах възможност за повече, и днес ще довършвам. Но ми е криво, че Канатица пак са загубили..
А за Станислав - доста хитър ход. Игра вабанк, но се заяви като лидерът на опозицията срещу Петър и сега очаквам да се завъртят около него онези, които се дразнят на актьора.

# 87
  • България
Това със създаването на опозицията срещу Петър съм го изпуснала - какво се е случило?
Станислав е крайно нагъл тип, не ме кефи, супер неприятно изражение има, има много претенции, но на игрите ще е  гола вода. Иванка добре го нареди, че него не го пускат да играе.
Петър макар и да се изживява като тартор и да се налага над всичко и всички - някак си ми е приятен, даже чаровен, но това не пречи да ме дразни, докато спори с останалите. Неделина веднъж беше вляза в диспут с Пешо  - въпреки гротескната външност тази жена беше интересна, силен характер, доста спокойна, досущ като Мони от Ергенът. Grinning
Надявам се скоро да отпадне Кенан, Станислав, Георги от зелените, Лилия (крайно досаден глас има и вотът ѝ вчера беше гротескно нелогичен).

# 88
Станислав освен да пие бира, да лежи и пуши, друго май не са го дали да прави? Типичен диванен картоф и дървен философ в едно.

Но Петър за мен също е дразнещ - лично аз не понасям хора, които не млъкват. Просто не разполагам с капацитет да ги слушам продължително време и обикновено изключвам. Той говори заради говоренето.

# 89
  • Вестерос
Във втори сезон имаше разделение. Бяха на известни и неизвестни. Отбора на известните беше с по-малко хора. И на различни места спяха, спечелилите седмичната битка в къщата, а останалите в обора, който беше двуетажна постройка, ама все пак обор. Всъщност обора беше от долу, там бяха ратаите и животните, а за губилия отбор спеше горе, в нещо като бивша плевня. За седмицата имаха задачи да я ремонтират. Даже и затвор имаха във втори сезон, имаше и опандизен за няколко дни.
Беше много различен от първи, но запазената концепция го направи интересен, въпреки това. Трети също беше различен от първите два и по същата причина е най-любимия сезон на зрителите, които са гледали всичко. Включително на мен. Там също имаше разделение, бяха на мигранти и тукашни. Първата вечер спаха на гола поляна, единственото което имаха беше платформите, подовете на двете спални помещения на отборите и лятната кухня. Като задачите включваха първо изграждането на лятната кухня, заедно с помещенията за животните и чак тогава спалните.
В 4 не помня, ама май имаше някакво, в 5 разделението беше на бедни и богати, отборите бяха на чорбаджиите и сиромасите.
В 6 разделение нямаше, всеки си избираше къде да спи, но със 7 се борят за "титлата" най-слаб сезон. В 7 също нямаше разделение на такива и онакива, бяха на отбори само за разпределението на пребиваването през седмицата. Дали под навеса, дали в къщата и третото го забравих. Явно не разделението на отбори решава сезона. Ама екипите в този, са в повече определено
Бъркаш се.
Във втори бяха разделени на мъже и жени. За спането беше така.
В трети май нямаха раздяла.
А в четвърти бяха на тукашни и емигранти!
В пети бяха на богати и бедни.

Общи условия

Активация на акаунт