🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 2 (11.09 - 19.09) 🐄

• 23 181
  • 450
  •   1
Отговори
# 315
Пък и предаването е Фермата. Шегувам се, шегувам се. 😁Опитите ми да се правя на Кукушев са неуспешни. Предлагам да обсъждаме нещо друго. Wink

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 23:39 от Alucard

# 316
Здравейте, пиша за първи път, но чета всичко, което пишете. Не знам колко от вас подкрепят Елбетица и колко Канатица, но за мен от самото начало в зеления отбор има по-силни играчи (не знам колко е целенасочено от страна на продукцията). Изключително се дразня на сравненията между силите и условията на двата отбора, най-вече на коментарите във фейсбук. Днес Елбетица си спечелиха честно играта, мислейки и избирайки правилния капитан, и сега понеже няма с какво да се заяждат, измислиха "гладни срещу нахранени". Нима в предишни сезони на Фермата не са стояли по цяла седмица гладни. Все още помня седмицата с лимоните при Живка. Или ратаите, които не живяха в еднакви условия с другите участници. Сравнят и с Игри на волята, където хората спят под открито небе и не се хранят с никаква храна. Докато тук все още имат възможностна да ядат каквото сами произведат от градината и имат някакъв покрив над главите си. След вчерашната победа за надмощие как един не написа нищо за условията на живот при Канатица? Трябва да се признае просто, че зелените са по-добре подготвени като ЕКИП и си разпределят подходящо постовете, знаейки силните страни на всеки участник. И докато Канатица се настройват един срещу друг, коментират стратегията на Иванка и се чудят как да надвият останалите, може да отделят същото време в разговори относно слабите страни на всеки един играч от отбора и да си направят стратегия за общо стигане на финала. Може играта да е индивидуална, но все пак трябва да се съобразят с факта, че само като отбор имат шансове за печалбата. Мисля, че с общи усилия биха имали повече успех!
Понеже много написах, но не се сдържах искам само да завърша с това, че всеки един от тях е знаел, че отива в предаване, където е възможно условията да не са перфектни.

# 317
Косата ѝ наистина изглежда много зле.
"Болезнено" суха и/от ужасното русо (да, къдравите коси често са сухи,но тук не е това проблемът).
И според мен изглежда зле .
Предвид тъпите ѝ включвания,навярно още повече дразни Sweat Smile
Та не е проблемът къдравото де,ама като ти е анти,как да не я наречеш овца .То само си излиза Sweat Smile
Ами аз не съм сляпа и виждам, че косата и е зле, обаче коментарът не беше "зле поддържана", "лошо изрусена", "недобре оформена", а "овча коса", демек - къдрава! Ето затова коментирах. Но явно не може да се подбират определенията правилно, пък после защо не се разбирало какво иска да каже с това.

# 318
Донякъде те разбирам, но според се имаше предвид, че цялостно създава такова впечатление. С това че е по-суха, формата и цветът.

# 319
Добре, добре, то мнението е, че жената е овца, ама го отнесе и косата.

# 320
В заключение на коафьорската тема да си стиснем ръцете, че Гунчева извади късмет, че Иванка и Петър прибраха ножиците за стригане и не стигнаха до нея.

# 321
  • София
Здравейте, пиша за първи път, но чета всичко, което пишете. Не знам колко от вас подкрепят Елбетица и колко Канатица, но за мен от самото начало в зеления отбор има по-силни играчи (не знам колко е целенасочено от страна на продукцията). Изключително се дразня на сравненията между силите и условията на двата отбора, най-вече на коментарите във фейсбук. Днес Елбетица си спечелиха честно играта, мислейки и избирайки правилния капитан, и сега понеже няма с какво да се заяждат, измислиха "гладни срещу нахранени". Нима в предишни сезони на Фермата не са стояли по цяла седмица гладни. Все още помня седмицата с лимоните при Живка. Или ратаите, които не живяха в еднакви условия с другите участници. Сравнят и с Игри на волята, където хората спят под открито небе и не се хранят с никаква храна. Докато тук все още имат възможностна да ядат каквото сами произведат от градината и имат някакъв покрив над главите си. След вчерашната победа за надмощие как един не написа нищо за условията на живот при Канатица? Трябва да се признае просто, че зелените са по-добре подготвени като ЕКИП и си разпределят подходящо постовете, знаейки силните страни на всеки участник. И докато Канатица се настройват един срещу друг, коментират стратегията на Иванка и се чудят как да надвият останалите, може да отделят същото време в разговори относно слабите страни на всеки един играч от отбора и да си направят стратегия за общо стигане на финала. Може играта да е индивидуална, но все пак трябва да се съобразят с факта, че само като отбор имат шансове за печалбата. Мисля, че с общи усилия биха имали повече успех!
Понеже много написах, но не се сдържах искам само да завърша с това, че всеки един от тях е знаел, че отива в предаване, където е възможно условията да не са перфектни.
До тук не съм чула самите участници да негодуват от условията. Даже в началото Канатица казаха, че точно така са си представяли Фермата. Но продукцията, незнайно по какъв критерий, съзнателно или не, са направили единия отбор доста по-силен физически и това не може да остане незабелязано от зрителите. Точно това е и причината да има толкова поддръжници на Канатица, просто хората първосигнално "спасяват" слабия и онеправдан.

# 322
В заключение на коафьорската тема да си стиснем ръцете, че Гунчева извади късмет, че Иванка и Петър прибраха ножиците за стригане и не стигнаха до нея.
😂😂😂

Аз пък си харесвам Зелените.

# 323
Понеже обсъждаме вкъщи. Колко са високи Иван и Андрей според вас. Андрей май е 172. Някой да ги е виждал на живо?
Аз съм ги виждала преди мноооого години на кастинг на Мюзик айдъл. И двамата бяха ниски като за мъже. Там някъде- около метър седемдесет и два, три см.
  Тази седмица храната, която приготвят Елбетица си е за дисквалификация! Два пъти показаха как Емилия подава лъжицата, с която бърка на някого да опита продукта и след това я връща и продължава да бърка със същата лъжица. Адски гнусно ми е!

# 324
До тук не съм чула самите участници да негодуват от условията. Даже в началото Канатица казаха, че точно така са си представяли Фермата. Но продукцията, незнайно по какъв критерий, съзнателно или не, са направили единия отбор доста по-силен физически и това не може да остане незабелязано от зрителите. Точно това е и причината да има толкова поддръжници на Канатица, просто хората първосигнално "спасяват" слабия и онеправдан.

Написах това относно коментарите, които чета и споделям мнение! За мен Канатица са добри играчи, просто имат нужда от правилната стратегия. Днес силно се надявах най-накрая да си сменят местата, за да видим различните отбори в нови места. Относно оплакването от играчите, съгласна съм, че никой не е казал нищо и с усмивка се радвах, когато Иван показа яйцето и се изказа за 10-е яйца в кутия. Така оценяват и малкото, което имат!

# 325
За мен Канатица нямат  правилна стратегия.
Любовта на Петър ми се струва  постановка. Това минавам да питам, само на мен ли ми се струва? Непрекъснато поглежда към камерите, когато е с Моника.

# 326
  • Разпиляна във въображението
Иван опита в началото да намекне с държание за лидерство, но на мъжете не им хареса. Одумваха го.

# 327
  • София
Боже, Канатица бяха направо безнадеждни в тази игра. Така малоумно я изиграха, че започнах да се съмнявам дали са разбрали какво точно се искаше от тях. Ходеха като мухи без глави, много ме ядосаха и разочароваха.
Имат добри и можещи играчи, не зная защо се оставят така на каквото стане, без стратегия, без идея, без мисъл и с изключително лоша преценка. Оттеглям си симпатиите от тях за неопределено време. Трябва им лидер, който обаче да е и умен и внимателен, защото те просто не обръщат никакво внимание на детайлите, не се сещат просто и не мислят, и това им изяжда главите всеки път. А докато участват в игрите само на олимпийския принцип, няма да им се получат нещата, просто няма.
Не знам защо тичаха като изоглавени и никой не помисли за секунда какво да променят, за да им потръгне играта. Андрей в началото каза, че самите играчи също могат да си подсказват кой плод къде е, но не мисля, че Канатица внимаваха и се интересуваха кой какво отваря. Всеки играеше сам за себе си. А можеше един поне да започне да гледа и да помага, като видяха, че капитанът им не става и за чеп за зеле.
Иванка е толкова глупава, дразнеща и смотана, но за сметка на това ужасно нагла, че направо не е истина.
Тя и Станислав са ми най-неприятните образи до момента в този сезон.

# 328
  • София
Имах трудна ТВ вечер. Предната, таман фермерите бяха взели предимство. Играта им този път беше малко "тюрлюгювеч", та и "волевите" получиха екранно време - то там има едно племе, да се чудиш да се смееш ли, или да ги пратиш до копат у Фермата - даже агроном им се намира. (А имаше и мач на "Левски", и над Ранчото Скинуокър пак долетяха НЛО-та...)
В темата "от плажа" се говори за социална игра. Мисля, че тя е по-такава тук, т.е. че я очакваме и я има. Друг въпрос е какво е качеството (и на играещите я - и самите колизии в нея). Разбира се, разделението на бедни и богати предопределя различни елементи. Айляците с най-важното се справят, имат време и до "сватба" да стигнат. Предполага се, че аргатите трябва да са по-здраво "семейство" - ала те, горките, ни игрите, ни къщата могат да си подредят.
Предвидих, че зелените ще бият и вече се ядосвам на червените. Писах, че им трябва тартор, ама някак да го припознаят (не да се самоизбере).
"Започнатите и недовършени сексидоли" (май с помощта на Продукцията - изборът на първите по 7) не гладуват, не студуват, но за мен по-важното е - че с Петър Всезнаещият, или без него - са по-организирани. И явно, по-сръчни в мероприятията, които пълнят ракличката с пендари. Пък и опосумите леко залитат по тях, което им личи, а не е честно.
Срещу тях - "Червените са като хванати от пътя, нулева организация, обща безотговорност" (IriS). За съжаление точно тъй изглеждат: и в социалната, и във форматните игри. Като аутсайдери, които си знаят хала, но охотно се чепкат помежду си, примирено работят (понеже не са мързеливи, а и това се очаква от тях) и... до там. Дори да осъзнават, че за индивидуално напредване трябва да има отборната начална победна база (някои - не) и прагматичен отборен дух и сила - не го въплъщават в действия. А Иванка няма да си развява байряка (пардон, знамената са в другото шоу), ако има я фермер/кмет/тартор/Петър, или пък обединен поне за каузите отбор.
Преобладаващо (досега) във Фермата "никой не минава между капките" - прогнозирам, че и нея ще я сложат на място. Но ми е любопитно, ако си извоюват рая какви преображения ще настъпят във взаимоотношенията.
А за да има още съспенс - предлагам Продукцията да събере Станислав и Иванка (може и като тайна любовна двойка; язък че няма как и да ги пратят в ратайския обор за седмица).
Нека да е рано още, давам аванс 2 седмици (може и да се разджуркат групите) - но духа, посланието, добродетелността от първите Ферми ги няма. И онези участници. Преди 2 сезона старите игри ми бяха дотегнали - но новите пък са недомислен хаотичен сеир за драгия зрител. А "актьорите" в тазгодишната селска вечеринка не идват от живота, който олицетворява първите послания. Не са поне от НАТФИЗ. Обикновени кръжочници са.

# 329
  • Разпиляна във въображението
Андрей доста подсказваше на Канатица. Да бяха го послушали.

Общи условия

Активация на акаунт