Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 226
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 410
  • France
Откакто във Франция увеличиха бащинството на 1 месец (преди нямаше 2 седмици) има много сигнали за дискриминация на татковците, които го използват. Не разбирам защо не го направиха задължително. В сегашния си формат има мъже, които се страхуват да го използват. И ги разбирам.

# 1 411
Преди години, когато дъщеря ми беше малка, аз съм карала 2 години платено майчинство, той една неплатено бащинство, но му се зачиташе за трудов стаж.

# 1 412
  • В заешката дупка
Тук на север, където живея, 90% от мъжете излизат в бащински. Та явно са му намерили цаката. 

Двамата родители имат право на по 6 месеца майчинство/бащинство (80% от заплатата). Възможен е трансфер между родителите само на 1 месец, т.е. 5 месеца се губят ако някой от родителите не иска да се възползва от своето си. Не много хора са съгласни да си дават децата на чужди хора рано-рано, а исландските жени не са особено склонни да зарежат работата си*, та исландските мъже си ползват бащинските - къде по-малко, къде повече …. Е, жените все още стоят по-дълго от мъжете у дома и повече мъже отколкото жени не си ползват цялото бащинство/майчинство, но си е голям напредък нормализирането на това баща да си стои у дома и да си гледа децата. Тук очакването на работодателите  е, че мъжете ще ползват бащински, ще си стоят у дома и няма да имат “щастието да правят шефа си по-богат” за известно време. Simple Smile

*Исландия е страната с най-голям дял работещи жени.

# 1 413
  • France
Няколко теми разискват свалките на работа и това ми напомни разликата във възприятията на една и съща история в зависимост дали е разказана от жена или от мъж.
Когато жената споделя, че има много сексуални партньори тя изглежда ненадеждна за отговорни постове. Същото е ако споделя за трудности с децата си - от безсънни нощи до проблеми с възпитанието.
Ако обаче мъж споделя същото - се покрива с героична аура на алфа мъжкар/отговорен баща и печели хорското уважение.

# 1 414
  • Пловдив
Няколко теми разискват свалките на работа и това ми напомни разликата във възприятията на една и съща история в зависимост дали е разказана от жена или от мъж.
Когато жената споделя, че има много сексуални партньори тя изглежда ненадеждна за отговорни постове. Същото е ако споделя за трудности с децата си - от безсънни нощи до проблеми с възпитанието.
Ако обаче мъж споделя същото - се покрива с героична аура на алфа мъжкар/отговорен баща и печели хорското уважение.
Сексистко, ама факт.

# 1 415
Ем да, много по-лесное да си мъж в нашата реалност, все пак..

# 1 416
Напротив, точно е много по-сложно да си мъж в днешната реалност. С всички размити граници на полове, сексуални наклонности, конкуренция сред мъжете.
Неслучайно се появяват подобни движения и тенденции на "онеправданите" мъже.
Нивата на заплащане и кариера нямат много общо с удовлетвореността на мъжете като партньори във връзка и хора. Все по-потиснати, компенсиращи и неадекватни са много мъже.
Имаме тотална дискредитация на мъжествеността в днешно време.
Не им е лесно.

# 1 417
  • Пловдив
На жените ли е по-лесно? По-ниско заплащане за същия труд. Все още по-високи изисквания да домакинстват, полагане на повече неплатен труд , включително в страни като Норвегия, Дания, холандия, където сравнително мъжете се включват най-много в домашната работа (например статия, ама има много - https://time.com/4476447/see-where-in-the-world-guys-do-the-least-housework/ - кликнете на women vs men променят се графиките).

Изобщо няма да споменавам традиционното раждане, кърмене, отглеждане на дете - това се върши основно от жените. Изобщо умственото натоварване за функционирането на семейството пада основно на жените, да помнят и организират всички агажименти на децата например - зъболекар, лекар, уроци. Да не говорим за някакви такива  мъж да се сети да организира и купи подарък за рожден ден на който детето ще ходи. Все още в голямата си част жените избират и купуват подаръците, които се подаряват от двойката, включително на свекървата/свекъра, изобщо на роднините на мъжа.

# 1 418
Едно и също.
Не, на жените никога не е било лесно.
Изградили сме адаптивност и оцеляемост.
Мъжете са доста по-кекави и чупливи.

# 1 419
  • Пловдив
Едно и също.
Не, на жените никога не е било лесно.
Изградили сме адаптивност и оцеляемост.
Мъжете са доста по-кекави и чупливи.
Да се стягат и да стават адаптивни. Амаха от лигльовци и тoxic masculinity.

# 1 420
Опасявам се, че процесът е взаимен. Докато има много силни и успели жени, ще има и много слаби и хахави мъже.
Колко майки жалят и пазят, изнежват синовете си. Неслучайно днешното поколение 3-40 годишни мъже са тотал щета.

# 1 421
  • France
Аз имам много добро мнение за моето поколение - въпросните 30-40 годишни. Задават си правилните въпроси и имат смелост да признаят слабостите и грешките си. И са ми много по-мъжествени от архетипа на бумъра, който чака всичко на жена си.

# 1 422
Ами то започва още от училище. Няма да забравя как като кандидатствах след 7-ми клас за гимназия, момчетата влизаха с двойно по- нисък бал, а много момичета с по-висок не влизаха, заради квотите /клас от 26, трябва да са 13-13 момчета и момичета/, ако ги нямаше тия квоти класовете щяха да са 90% момичета. Не знам дали още съществува това малоумие, ама беше тотална дискриминация по мое време. Преди 22годинк бях на 13 /7-ми клас/.
После от жената се очаква да прави всичко /кариера, дом, деца/, на всичкото отгоре да е перфектна  и в трите, и отгоре на това да й харесва и да е щастлива, и мила, и отзивчивс, да изслушва, докато върши всичко.. перфектно.. че и с удоволствие.. аааа оле как забравих, трябва и да е красива през цялото това време!! да се поддържа, да тренира, да следи модата, да се епилира, между печката, пералнята, домашните на детето и работата от 9-17ч.... аааа и да е на токчета, иии да обича 69 и мусака, най-добре 69 в мусаката....
уау колко им е лесно на жените

# 1 423
  • Paris, France
Аз имам много добро мнение за моето поколение - въпросните 30-40 годишни. Задават си правилните въпроси и имат смелост да признаят слабостите и грешките си. И са ми много по-мъжествени от архетипа на бумъра, който чака всичко на жена си.

И аз. Бумърите и моето поколение мъже чакаха всичко от жените си, че и претенции имаха.

# 1 424
  • France
Мая, да допълня, вдъхновена от друга тема - и да не се облича секси на работа, защото мъжете ще имат извинение да ù се натискат.

Общи условия

Активация на акаунт