Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 876
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 830
Ще си позволя едно лирично отклонение, но ми се струва важно.
Една на всеки 4 жени във Франция е жертва на економично насилие. Едни от симптомите, че може да бъде наложено на вас е желанието на мъжа да имате обща сметка, настояването да работите спокойна, но зле заплатена работа и евентуално да има натиск да отказвате повишение. Често по мил начин "да не се уморяваш", "да имаш повече време за семейството", "приятно ми е да се грижа за теб". Разбира се може и да е искрено, но може и да цели инфантилизиране и поставяне в зависима позиция. Един мъж има хиляди начини да бъде щедър: да си перфекционира кюнилангуса Wink да си глади сам ризите, да готви и чисти особено ако половинката му е уморена. Финансовата част е лесна, никой не е умрял, че е дал 200-300е повече на месец, но има мъже, които държат жената до тях да е зависима и нейното напускане - затруднено.

Защо ли не ме учудва поредното манипулативно представяне на някакво, принципно погледнато, обективно събитие?
По моите наблюдения (без да претендирам за представителност) в 100% от случаите общата сметка е приемана като възможност от жената да се разпорежда безконтролно със семейния бюджет. И разделяне на тази обща сметка на индивидуални се случва точно в момента, в който същата жена започва да печели равно или по-голямо възнаграждение от съпруга.
Моля да се отбележи, че 100-те %, както писах, са моите наблюдения и ни най-малко не изключвам възможности като описаните от Филомена. Макар че да се случи това точно във Франция, която и тя, и Невена ни описват като такъв рай на женската независимост...  Вероятно са мизерна част от началото и края на Гаусовото разпределение, тия случаи Wink

# 1 831
Тоя пост за зависимостта на жената от Philomena искрено ме разсмя.
Всяка жена, която трябва да работи, за да се издържа сама е независима.
Това, че и мъжа доплащал някакви пари не я прави "зависима".
Зависима става, ако е изцяло на негова издръжка и харчи само неговите пари.

# 1 832
Въпросът не е да трябва да работи, а да иска да работи. Ако иска, работи, ако не иска, не работи и е домакиня и гледа децата. Важното е мъжа да й предостави избора кое от двете. И тя свободно и независимо да си избере. Това мъжкото. Другото е редпил нещо си.

# 1 833
То хубаво, ако не иска, не работи - някои жени предпочитат да се грижат за дома и уюта, да прекарват време и да възпитават децата си, което само по себе си е супер. Работила съм с момичета с такава нагласа на една студентска работа. Мечтата им е да се омъжат, голямо семейство, мъжът работи, те домакини вкъщи. Проблемът, обаче, е, че нищо не е вечно - я с мъжа, недай си Боже, стане нещо, я с брака, и тогава може да се окажат в много незавидна позиция - без работен стаж.

# 1 834
Пак ще си кажа мнението, за един мъж с възможности да плати не означава нищо и не бива да се гледа като фактор. За един мъж без възможности да се изхвърля извън чергата си също не е добър знак. Така че това кой поканил-платил и тн са някакви незначителни подробности, които по-скоро крият голямата картина.
Това не е мнението на мнозинството.
Иначе и на мен ми е все тая, но си мълча, защото ми е ясно, че не изказвам общата теза.

# 1 835
Никой не твърди, че ще вземе безработен мързеливец. Твърдим, че парите не са топ приоритет и не компенсират шкембето, възрастта или лошия характер. (За някои може да компенсират, не ми давайте примери с фолк певици.)
Ще задам следния въпрос на мъжете в темата. Срещу вас има две абсолютно еднакви 25-годишни красавици, едната е образована и работи добре платена работа, другата не е работила и не иска да работи никога. Коя бихте предпочели за брак?

# 1 836
  • София
Нали знаеш вица - която има по-големи ц*ц* Joy
Иначе за мъжете не е толкова важно колко пари имат, а колко са щедри - с парите, с времето си, с отношението си. Никой не се влюбва в пари и имоти, влюбва се в отношение.

# 1 837
  • София
Никой не твърди, че ще вземе безработен мързеливец. Твърдим, че парите не са топ приоритет и не компенсират шкембето, възрастта или лошия характер. (За някои може да компенсират, не ми давайте примери с фолк певици.)

Точно, но се оказа много сложна концепция Joy

Ще задам следния въпрос на мъжете в темата. Срещу вас има две абсолютно еднакви 25-годишни красавици, едната е образована и работи добре платена работа, другата не е работила и не иска да работи никога. Коя бихте предпочели за брак?

Чакам отговорите на мъжете, но си мисля, че много зависи дали искат някоя послушна, която ще е зависима и лесна за контролиране, или личност, която да има собствен живот и развитие извън тяхното обслужване Wink

# 1 838
Сметката е въпрос на отношение, не на статус.
Значи само мъжете трябва да показват отношение, плащайки сметката, а жените не - или по друг начин?
И ако си харесаш мъж без статус (нали казваш, че не е проблем за теб) ще му плащаш ли ти вечерите, а той отношението си да го показва примерно с начина, по който се е наконтил за срещата ви?

Пак ще си кажа мнението, за един мъж с възможности да плати не означава нищо и не бива да се гледа като фактор.
Точно така - ако плати не означава нищо, но ако не плати, тогава вече означава нещо, и то много лошо - че е беден, или че е стиснат. Знаем.
А за жена ако не плати означава ли нещо? Нищо не означава - защото мъжете не са хипергамни (като цяло).

Ами че нали казах без бой, преди да сте ме питали още.
Скрит текст:
От две жени на една възраст не знам кой мъж е избрал тази, която имала повече висши образования или повече пари. Виж, ако кажеш да е избрал тази с по-големите ци*и, може и да се съглася.
Обаче две съвсем еднакви няма, така че винаги можеш да гледаш според вкуса си - кой цици, кой очи, усмивка, кой добро сърце... някои мъже и имотна мома със зестра искат - знам, че има и такива. Но не са мнозинство. И са обикновено тия, които сами не умеят да спечелят пари, мързеливи, глупави, и подобни. Тоест, не хасбънд матириъл самите те.

# 1 839
  • София
Между другото, едно време на някои места, жена без зестра не е можела изобщо да се пласира (добре или изобщо)... о времена, о нрави Wink

Значи само мъжете трябва да показват отношение, плащайки сметката, а жените не - или по друг начин?
И ако си харесаш мъж без статус (нали казваш, че не е проблем за теб) ще му плащаш ли ти вечерите, а той отношението си да го показва примерно с начина, по който се е наконтил за срещата ви?

Попринцип това с плащането на сметката се отнася основно за първа среща. И е нормално мъжът да покани според възможностите си. Ако няма някакви супер възможности, няма да ми направи лошо впечатление (отношението му обаче ще е важно), ако е стиснат обаче - да. Стиснатостта показва отношение - към мен, към живота, към света - което не е добро.

Вече след първа среща, намирам за напълно нормално и жената да черпи. И да, разбира се, че е нормално, особено при разлика във възможностите, жената също да плаща. Връзката не се изчерпва със сметките, мъжът може да допринесе с още толкова много неща. На мен не ми е важно да се наконти, а как ще се държи, как ще се отнася с мен, как ще реагира в различни ситуации, дали ще ме подкрепи, когато се налага, дали ще ме защити, дали ще уважава мен и желанията ми. Липсата на тези неща не може да се компенсира с дебел портфейл.

Жената също не показва отношение само с наконтване - намирам за нормално да се държи любезно, мило, възпитано, например. Да демонстрира добро отношение и уважение. Ако не го прави, ти би ли я поканил пак? Аз, ако бях мъж, не бих. Ти какво очакваш от една жена на първа среща?

# 1 840
Това със сметката е само индикатор на това как ще се държи след време във връзка или брак.
Първото ми гадже беше изключително стиснат. Не само, че едно кафе никъде не черпеше ами и подаръци не правеше. Изкарахме три месеца. И въпреки че беше толкова стиснат не страдаше от липса на женско внимание, даже на скоро разбрах  че се е оженил.
Въпрос на късмет, не само стиснатост.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 10:54 от Arielle

# 1 841
Отдавна мина времето, когато ходех по срещи. Но ако питаш за тогава, отговарям с клишето - да разбера дали ще има втора.
Какво друго да очаква човек? Високите очаквания водят до разочарования. Нали знаеш нирваната кога се постига - Буда е казал, когато вече нищо не искаш и нищо не очакваш. Е, то това става и като си умрял де, така че не съм сигурен каква е разликата Simple Smile

Аз също съм плащал сметки като каня по срещи, но с жена, за която още не съм разбрал още харесваме ли се, съм гледал да се ограничавам до 1-2 коктейла, а не да каня по скъпи ресторанти и после да се чувствам използван ако тя каже "чао, мерси". Тия работи съм гледал да ги оставя за после, когато вече е ясно отношенията какви са.

Но ако някой мъж чистосърдечно вярва, че жените вече не били хипергамни (1000 поколения са били поради обстоятелствата, но откак дойде феминизма последните 1-2 поколения вече не са) пък в същото време им се подлага да го съдят и преценяват според това дали плаща сметката като ги води по срещи... не знам.

# 1 842
  • София
Много увърташ. Какво значи да разбереш, дали ще има втора? Директно те питам, ще поканиш ли пак жена, която се е държала грубо и неуважително с теб?

И кой е казал, че трябва ресторантът да е скъп? Дори да е ресторант, а не кафене, например? Единственото, което ме интересува е, мъжът да не се води от нагласи, че жените са използвачки, меркантилни, а той ще се мине, ако почерпи една жена, без та получи материална облага насреща. Това говори зле, и то за характера му.

На последното ще отговоря с една чуденка... толкова години човешка история, и някак си не само богатите мъже се множат.

# 1 843

На последното ще отговоря с една чуденка... толкова години човешка история, и някак си не само богатите мъже се множат.

Разбира се, че е така никой не твърди обратното, но мъж без пари е мъж пълен с комплекси. Все го е страх, че дори и жена му да го обича истински ще го зареже, ако някъде й намигне някой богаташ. Да живееш с такъв мъж пълен с комплекси е някакъв кошмар.
И после като си тръгнеш заради някой със стабилна работа и доход и край: Меркантилна си.
Ми не, просто ти е писнала цялата тая отрова за парите, жените и любовта.
Един мъж с пари никога няма да има подобни комплекси.

# 1 844
  • София
Един мъж с пари ще има други комплекси - ето, взимам мнението на Крис - че ще го използват. Други ги е срах, че ще се минат, че ще загубят имането, че жената е с тях само за да им вземе парите. И т.н. Някои пък, като имат много пари, зашочват да гледат на другите като стоки, и да си избиват комплексите на тях, защото те нямат същите възможности. Та тук критерият е комплексар ли е или не. А комплексари има всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт