Професия учител - 17

• 56 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Вела, Кети Б, благодаря ви! ♥ За дейност 2 е всичко, което трябва да изпълня.
Намерих и разбрах, че аз/ръководителят/ трябва да оформи групите с участниците в тях, видях откъде се прави календара.
Не разбирам ТЕМИте откъде мога да видя или трябва да ги измисля Rolling Eyes Какво да включват? Това за Тиймс някак си го насосахме колегите.
Какво означава кратки обучения? Не са ли поне 1 учебен час?

Къде да ходя да чета? Погледнах в сайта в ляво от лентата Ръководството за работа, но на горните въпроси не видях отговори.

# 211
  • Добрич
annysy, темите си ги измисляш ти. Затова ти написах, че не е необходимо да бъде в Teams. Каквито теми сложиш, такива.

# 212
  • European Union
Аз съм позабравила вече, но май по 4 часа бяха моите обучения преди две години. С темите нямах проблеми, но от РУО два пъти ми връщаха документите. Единия път имаха претенции към датите, втория път нещо не бях подчертала (не че не можеха да ми го кажат още първия път).
Обученията са за работа в електронна среда, така че Тиймс ми се струва ОК - как се влиза в събрание, как се качват домашни, разни такива.

# 213
Вела, а някъде да видя примери няма ли?
Точно като хвърлена в някаква дупка се чувствам, нищо не зная, няма и кой да ми каже Sad
Рових в нета и намерих някакво Ръководство с примери:

Видове платформи   2 часа

Функционалности на платформите   2 часа

п.п. Виждам и писаното от Кети В и може би някакво съчетание м/у горното и Тиймс да направя.

Часовете пише да са извън учебните, това означава ли, че може да са по време на заниманията по интереси следобяда?

Благодаря Ви, момичета!

# 214
  • European Union
annysy, сега погледнах. В платформата има "Ръководство за работа със системата". Следвай стъпките там. Директорът трябва да направи група и да те добави като ръководител, а ти добавяш учениците и темите. Виж там и какви документи трбва да прикачиш, освен това което се прави онлайн.

# 215
  • Майничка
Можете да включите и игрите в kahoot, baamboozle - как могат да ги ползват като мемори карти за учене, например, може и да създадете сами такива игри и финалната ви "проява" да е това.

# 216
Има ли някъде някакви контакти на отговорници от мон за учителските акаунти? Опитвам да намеря в интернет, но неуспешно.
Имам следния казус - миналата година започнах работа в частно училище, а от тази вече съм в държавно. Дадоха ми служебен лаптоп, но за да вляза (предполагам знаете) е необходимо да въведа МОНски имейл и парола. Да, обаче аз не знаех, че въобще имам такъв. Оказа се, че в частното училище са ми направили, но така и не са ми го дали както и кода за активация. Сега в новото училище няма как да ми направят нов, защото вече имам. Техническият секретар ми каза, че по принцип можела да ми анулира паролата, но все още не фигурирам в нейната система. Честно казано вече ми писна да чакам и почнах да се изнервям. Все пак лаптопа ми е необходим за работа и това ме възпрепятства да си свърша качествено работата.

# 217
Нещо не разбрах. Не можеш да си пуснеш лаптопа? Какво значи "за да вляза"?

# 218
  • European Union
Tara542, в новото училище би трябвало да те виждат. Ако си подадена като учител в образец 1, в новото училище вече имат достъп до акаунта. Помоли администратора пак да погледне.
И пак той или директорът трябва да пишат при проблем с акаунт, в противен случай в МОН няма да обърнат внимание на писмото.
В нашето училище на новите учители дават хромбук, защото се влиза с училищните акаунти, а не с МОН-ските.

# 219
  • Добрич
Има ли някъде някакви контакти на отговорници от мон за учителските акаунти? Опитвам да намеря в интернет, но неуспешно.
Имам следния казус - миналата година започнах работа в частно училище, а от тази вече съм в държавно. Дадоха ми служебен лаптоп, но за да вляза (предполагам знаете) е необходимо да въведа МОНски имейл и парола. Да, обаче аз не знаех, че въобще имам такъв. Оказа се, че в частното училище са ми направили, но така и не са ми го дали както и кода за активация. Сега в новото училище няма как да ми направят нов, защото вече имам. Техническият секретар ми каза, че по принцип можела да ми анулира паролата, но все още не фигурирам в нейната система. Честно казано вече ми писна да чакам и почнах да се изнервям. Все пак лаптопа ми е необходим за работа и това ме възпрепятства да си свърша качествено работата.

Tara542,  на тази страница, като се въведе ЕГН излиза акаунта и към кое училище/институция се води:

Проверка

Обаче май беше достъпна само с монски акаунт. Всеки колега с такъв акаунт, като ти въведе ЕГН ще види твоя акаунт и къде си разпределена. Ако все още си в предното училище можеш да помолиш от там да ти нулират паролата и да ти дадат новата парола. Отнема само няколко минути.

За да влезеш в монски лаптоп наистина трябва да ги знаеш. Имаше училища, които са положили усилия да заобиколят този единствен достъп и от МОН бяха писали упреци и намеци за санкции.

Точно го е написала, не може да се влезе без монски акаунт. Пуска, зарежда се, стига до вход и чака монски акаунт, за да продължи. Така са настроени от МОН. И се следят...

# 220
  • при моите деца .....
И аз ще чакам някаква яснота за НП "Дигитална квалификация"
Бих се включила в подобна квалификация.
От темата разбрах.
На на с не са ни казали.

# 221
И аз ще чакам някаква яснота за НП "Дигитална квалификация"
Бих се включила в подобна квалификация.
От темата разбрах.
На на с не са ни казали.
На нас ни изпратиха имейл.

# 222
Аз се регистрирах за обучение по тази програма, но и на мен ми се искаше да прочета малко повече информация.

# 223
Здравейте, колеги!

Ако не си работещ към момента, нямаш ли достъп до дигиталната раница? Не работя в момента, само замествам за 1 седмица на занималня в начален етап, но на граждански договор и засега дори не въвеждам часове в платформата на училището. В Тиймс влизам (влизах и преди това заместване), но не и в дигиталната раница. Като натисна "вход" за дигиталната раница, се отваря прозореца за вход в МОН, където се вижда имейла ми и пише "signed in", кликвам и излиза долу в червена лента на странацата следното съобщение: "Възникна грешка при обработката на вашата заявка към НЕИСПУО. Моля опитайте по-късно." Неведнъж пробвах.

# 224

Точно го е написала, не може да се влезе без монски акаунт. Пуска, зарежда се, стига до вход и чака монски акаунт, за да продължи. Така са настроени от МОН. И се следят...
Какво пуска, къде влиза? Абсолютно нищо не разбах за какви монски акаунти и какви монски лаптопи говорите. Rolling Eyes Нашите служебни лаптопи са си нормални лаптопи, с нормален лиценз за уиндоус, без никакви акаунти.

Общи условия

Активация на акаунт