Професия учител - 17

• 56 435
  • 737
  •   2
Отговори
# 225
Преди години по проект на МОН училищата бяха снабдени с лаптопи. Вероятно иде реч за ползване на такъв лаптоп, който може да се ползва само с профил на учител/ученик към МОН. Всеки учител и ученик имат служебно създаден такъв профил, който завършва на @edu.mon.bg, с който имат достъп до Teams, дигитална раница, служебна поща към МОН.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 22:10 от merilen

# 226
amy_nka, в училищата (някои) има дадени латпопи от МОН и за да се използват приложенията им искат вход с акаунта @edu.mon.bg
Не зная как може да влезе колежката, сещам се само да поиска данните от старото училище/месторабота.

Аз съм пак с нощна питанка за поредната платформа, този път НЕИСПУО
Родител ми казва, че има проблем с регистрацията, утре искам да помогна на жената, дава ѝ грешка за малкото дете, а преди това е успяла да регистрира голямото. Светна ми лампичка, че може би има опция "добавяне на ученик", както е в Школо или няма такава опция, просто тя греши някъде при регистрацията?

# 227
  • Бургас
Да се обади на администратора от Школо/посоченият телефон/, ще й съдействат.

# 228
Колежката би трябвало да може да си поиска имейл акаунта и от новото училище. Всички директори (училища) разполагат с тези данни, като се логнат в системата с техния си акаунт на институция. (инфо от teachers.mon.bg). Паролата след това може сама да си я възстанови. Друга опция - да се свърже с хелпдеск центъра (Национлен мониторинг център) на МОН.
Скрит текст:
Националният мониторинг център предоставя информация по въпроси, свързани с ИКТ в образованието:

IT инфраструктура на МОН

Управление и администриране на учителски и ученически устройства, доставени по проекти и програми на МОН

Управление и администриране на универсалните електронни профили в системата на образованието @edu.mon.bg и платформите за дистанционно обучение, подсигурени от министерството

Единна информационна система за изпити и прием

Запитвания във връзка с предоставяне на безплатни Microsoft лицензи

Национална електронна информационна система за предучилищно и училищно образование (НЕИСПУО)

Други кампании по образователен календар

Можете да се свържете с центъра на телефон  0700 10 241 всеки делничен ден от 08:00 до 17:00 часа или на адрес help@edu.mon.bg.

За родители - Създаване на регистрация

1. Трябва да сте получили от класния ръководител на Вашето дете уникален код, който да използвате по време на регистрацията. Ако нямате такъв код, моля обърнете се към класния ръководител или директора на училището.

2. Отидете до следната страница: НЕИСПУО Портал

3. Изберете опцията “Регистрация като родител”

4. Попълнете необходимите данни и щракнете върху “+ Добави код за достъп на ученик”, което ще добави полета, където следва да бъдат въведени ЕГН и кодът, получен от класния ръководител на Вашето дете

Можете да щракнете върху “+ Добави код за достъп на ученик” повече от веднъж, което ще Ви позволи да попълните едновременно данните за всичките си деца.

5. След въвеждане на необходимите данни, щракнете върху “Регистрация”

6. Можете да ползвате новосъздадения си потребител за вход в Дигиталната Раница, където ще можете да видите информация за Вашите деца!

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 03:26 от amy_nka

# 229
Здравейте, колеги!

Ако не си работещ към момента, нямаш ли достъп до дигиталната раница? Не работя в момента, само замествам за 1 седмица на занималня в начален етап, но на граждански договор и засега дори не въвеждам часове в платформата на училището. В Тиймс влизам (влизах и преди това заместване), но не и в дигиталната раница. Като натисна "вход" за дигиталната раница, се отваря прозореца за вход в МОН, където се вижда имейла ми и пише "signed in", кликвам и излиза долу в червена лента на странацата следното съобщение: "Възникна грешка при обработката на вашата заявка към НЕИСПУО. Моля опитайте по-късно." Неведнъж пробвах.
Същата грешка ми излиза. Писах имейли, подавах сигнали и нищо.

# 230
amy_nka, точно този хелпдеск център ми трябваше! Благодаря!
Старото училище го закриха и администратора от там ми каза, че вече няма достъп до системата. Дали е така или просто не ѝ се занимава не знам. От новото училище техническия секретар ми показа даже, че все още не съм включена в системата, от където може да ми нулира паролата. Аз не мога да си я нулирам, защото никога не е бил активиран имейла. Лаптопа при включване директно изкарва поле за въвеждане на имейл и парола, иначе изобщо не зарежда. Уж ми казаха, че края на септември ще стане, а още няма резултати. Почвам вече доста да се изнервям.

# 231
Честит международен ден на учителя!
Искам да попитам тези от вас учители, които пътуват получихте ли пари за пътните си разходи? И ако е да от бюджета на училището ли са изплатени или са преведени от държавата?
Благодаря Ви предварително!

# 232
Здравейте, колеги!

Ако не си работещ към момента, нямаш ли достъп до дигиталната раница? Не работя в момента, само замествам за 1 седмица на занималня в начален етап, но на граждански договор и засега дори не въвеждам часове в платформата на училището. В Тиймс влизам (влизах и преди това заместване), но не и в дигиталната раница. Като натисна "вход" за дигиталната раница, се отваря прозореца за вход в МОН, където се вижда имейла ми и пише "signed in", кликвам и излиза долу в червена лента на странацата следното съобщение: "Възникна грешка при обработката на вашата заявка към НЕИСПУО. Моля опитайте по-късно." Неведнъж пробвах.
Същата грешка ми излиза. Писах имейли, подавах сигнали и нищо.

Пишете, моля Ви, ако успеете по някакъв начин! Например, ако говорите с хелп телефона на школо, както по-горе дадоха съвет. И аз ще опитам.

# 233
  • Добрич
Колеги, пощата от помощния център към МОН за edu.mon.bg обикновено я пращат на монския акаунт. Вие проверявате ли си пощата в edu.mon.bg за отговори? (Тези, които имат достъп и си знаят паролата.)

Освен това трябва от пощата на този акаунт (....@edu.mo.bg) да изпратите запитването. Получава се номер на заявката, с която е изпратено запитването.

Разпределянето на учителите по училищата става с образеца.
За учениците обаче се чака много. Миналата година чак януари или февруари (не помня точно) ги преразпределиха.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 13:58 от Вела

# 234
Въпрос за “Занимания по интереси”
Директорът ни каза да си фиксираме ден от седмицата и така до 70-тия час на проекта. Това при предния Директор го нямаше. Примерно: пиша ден петък, защото ми е удобен по седмично разпределение. Втория срок може тогава да имам по-малко часове и да не ми е удобен.
Второ: честваме различни световни дни и те не са в петък! Пиша ги в деня, в който се празнуват. Не можело да пише 10000 заповеди и поправки в платформата.
Това законосъобразно ли е според инструкциите на проекта? Аз така не съм съгласна, определено!

# 235
Здравейте! Да попитам в тези училища, които получават пари за дрехи и за 15.09. по принцип на всички учители ли дават или тези, които са нови не получават нито едно път двете?

# 236
  • Добрич
impresita,

Парите за представително облекло са за една календарна година.

Парите за 15-ти септември в повечето случаи се дават само на учителите, които не са новопостъпили.

В случай, че учителят е постъпил на работа на 15.09, то сумата, която получава за Коледа обикновено е по-малка от сумата, която получават другите учители.

РуСа-Мамма,

При нас също датите и часовете се фиксират още в началото с изготвяне на програмата. Провеждала съм занятия и извън училище и си ги отразявам къде и кога са били. Световните дни ги отбелязвам в графика в близък ден.

# 237
Като стана въпрос за парите за представително облекло, от директора ли зависи дали ще се дават, т.е. свързани ли са с това, че ако бюджетът на училището е малък, учителите могат да не получават?
Някой питаше за пътните, при нас не са плащани от януари месец и няма изгледи засега, нещо за началото на следващата година се чуват слухове да ни ги изплатят, но това не е официална информация.

# 238
Дано не са истина тези слухове, че според мен прекалиха с пътните тази година. Хората работещи извън населеното си място им се налага да влагат не малка част от заплатата си. Да не говоря, че масово в по- малките училища не се плащат пари за дрехи и допълнителни възнаграждения. А и все още не навсякъде са получили новите си заплати.

# 239
  • Sofia
В един от класовете има дете на колега. Първата година, в която му преподавах, родителят ми спретна страхотна интрига с ръководството и впоследствие видях, че само при мен детето има 3 като срочна оценка, та предполагам това е била причината да сътвори измислици в моя вреда. ТО изобщо не учи, предава празни тестове или листове. Говорих с по-възрастни и опитни колеги - "бутаме го". На мен ми е неудобно от останалите ученици - те виждат какво става. Следваща година се принудих да го оценявам на домашни - тях ги пише (с нечия помощ). Сега на входното има 2, не нанесох, а родителят взе да фучи, че всички, които имали по-високи оценки, са преписвали.
Направо ми писна вече да се чудя как да го бутам и аз това дете, а то супер непукистки не си дава грам зор. Чудя се да говоря ли с ръководството.

Общи условия

Активация на акаунт