ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 516
  • 821
  •   1
Отговори
# 255
Честито, Голдън! Браво!

На мен почна да ми зацапва днес и съм се депресирала. Sad Вече минаха повече от 2 години опити и нито причина, нито решение се намира. Мисля да пристъпвам към инвитро вече...

Д-р Калчев ме беше преглеждал на първи ден от цикъла преди месеци и ми каза, че размерът на фоликулите не е еднакъв, а трябвало в този ден да е. И че ако правя стимулация ще извадят много малко яйцеклетки и ще ме пишат с изчерпан резерв. Някой имал ли е такъв проблем с различен размер фоликули на 1 ден от МЦ?
AMH ми беше 1.870 ng/ml преди 9 месеца, а LH - 7 IU/L
FSH - 6.96 IU/L, Estradiol - 161 pmol/L на 3-ти ден.

Извинявайте за негативния пост. Знаете как е на ден 1 от цикъла.
Различния размер на фоликулите се преодолява с приема на хормонални препарати в месеца преди стимулацията. Има различни подходи-някои се приемат през целия месец, някои след О, преценява се от лекуващия лекар. Никой няма да ви каже, че сте с изчерпан резерв, ако имате фоликули с различен размер. Просто ако се направи стимулация, ще растат неравномерно и след това не всички ще достигнат едновременно до големината, при която се прави пункцията. Така ще се извадят наистина по-малко яйцеклетки, но дори и това не означава, че те няма да се оплодят и да имате успех.

# 256
Един въпрос от мен, може ли да има пик на ЛХ и цервикална слуз, а да няма изобщо доминантен фоликул. Знам, че може и да не се спука (т.нар. задържан фоликул), но другият вариант възможен ли е?

# 257
Благодаря на всички за отговорите! Ще се подготвям психически за екстра доза химия значи.

# 258
Gellerbing, тихичко честито и от мен! Според мен няма нужда да продължаваш с домашните тестове - пусни ЧХГ и прогестерон утре или направо си запиши час за лекар след 10 дена. Нека всичко ти върви по вода и скоро те чакаме с добри новини! Nature Sparkles

Голдън, страхотни ЧХГ и прогестерон! Бъди спокойна, а бобчето да се държи здраво!
Следващата седмица към края може направо да отидеш на преглед, чакаме те с добри новини и теб! Nature Star2

Ангелче, аз гласувам направо за преглед, минало е достатъчно време за да се види! Стискам ти палци! Flowers Four Leaf Clover

Включвам се и аз към пожеланията за днешния празник, по-добре от Голдън не мога да го кажа! Heart

Светослава, честита нова работа, BeLive, успех в квалификацията!
Нека ви донесе нужното разсейване и много положителни емоции! Nature Sunny

На мен днес ми е 9-ти ден и почнах с тестовете за О. Аз винаги само по веднъж тествам, но има месеци, в които така не успявам да хвана истински положителен, а само пик, но горе-долу ни дава яснота как се движат нещата. И аз използвам комбинация приложение + сравнение след залепяне в тетрадка.

Аз също последните 5 месеца съм спряла тренировките, а преди това 7 месеца бях много редовна и ходих на пилатес веднъж и на силови тренировки два пъти в седмицата. Трябва обаче пак да ги подновя, може би ще правя силови в домашна обстановка, че ХОМА-та ми се е качило от 2.06 до 3.21, а и още имам килограми за сваляне.

# 259
Само един човек в България ли учи биология? Joy голяма логика. И защо да казвам резултата, като видях, че нещата не вървят.

# 260
Golden, честито! Вярвам, че всичко ще е наред!

Gellerbing, чакаме те с хубави резултати от кръвния!

Светослава и Believe, успех в новите начинания на всяка! На мен много ми помогнаха 1-3 месеца дистанциране от мисълта за бебе и бебеправене.

Относно вярата, за тези, за които тя е част от процеса:

Скрит текст:

моето лично убеждение и личен опит е, че най-важно е това, което вярваме в сърцето си и нашата молитва, продиктувана от  сърцето и духа ни и изговорена от собствената ни уста, която директно отправяме към Бога! Червени конци никога не съм слагала. Присъствах на едно кръщене, на което попа отряза червения конец и каза повече езически неща да не се слагат на детето. Сини очи, червени конци и тн. избягвам всячески. От курбани, леене на куршуми не виждам никакъв смисъл. Да не говорим че някои практики на извършващи леещите куршум граничат с ясновидства и магьосничества. От икони и свещи виждам някакво символично действие, което се извършва може би с идеята да се манифестира вярата, но пак ще кажа най-важни са вярата в сърцето да кореспондира с думите, които човек говори, включително и как понякога “сам се “благославя” - “то няма да стане” , “може да се случи, но на другите, а не на мен” и тн. Вярата да кореспондира още и с начина на живот и делата на човека.

Има един цитат в Библията, който гласи:

„.. понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си.”

Така че имайте вяра и търсете Божията воля за вашия живот и всичко, от което имате нужда ще се прибави.

# 261
JustRumyana - тук сме за да си помагаме, не за да си пльоскаме кой е бременна и кой не, щом искаш да си запазиш за себе си, запази си и другите проблеми, без тук да разпитваш. Никой няма да ти изяде ЧХГ-то , чета от няколко дена, но този път не се сдържах просто, след като има нередностти момичетата, ще те опътват най-лесно, тази групичка е една от най-любезните и помагащи хора! Сега както искаш така разбери

# 262
И защо да казвам резултата, като видях, че нещата не вървят.
Ти не знаеше тогава, че не вървят. Каза бременна съм. После почна с историята за биохимичната. Както и да е, то хората си правят изводите

# 263
Просто аз се почувствах разочарована, не исках да разочаровам и момичетата в групата, просто  от човечност. Почувствах се провалена. Както и да е. Момичетата са добри, тук спор няма.

# 264
  • София
аз нося червени гривни от манастира Св. Мина, там почувствах, че имам нужда отеца да ми прочете молитба за бебе. Ходя редовно - паля свещичка и си казвам молитвата. Последният път оставих и бебешки буйки.

# 265
Lygia, по-точно нямаше как да го напиша. ❤️🙏

# 266
И защо да казвам резултата, като видях, че нещата не вървят.
Ти не знаеше тогава, че не вървят. Каза бременна съм. После почна с историята за биохимичната. Както и да е, то хората си правят изводите

JustRumyana, на мен единствено лошо впечатление ми направи като каза, че си суеверна и не искаш да споделиш ЧХГ, но си бременна. Тук всеки си споделя всякакви лични неща и съпреживяваме доста една на друга нещата. Всеки си има някакви разбирания и вярвания, но когато толкова някой се инвестира в случая ти, а ти се дръпнеш така от “суеверие” не ми се струва окей. Ние дори не можехме да помогнем или изразим мнение защото ти си скри резултатите. 

Иначе аз ти желая всичко най добро и успех по пътя  към мечтана рожба, ако това поне е вярно.

# 267
Моето мнение е, че тя скри, защото знаеше, че нещо не е ок може би и искаше да го отрече пред себе си като не го каже пред всички един вид. И аз съм го мислила и правила, според мен не е редно да и се сърдим. Ако резултата беше 300 примерно, съм сигурна, че щеше да каже. Дано да се изказах правилно и да не се е обидила Руми. Пожелавам ти скоро време да видиш мечтания резултат Heart

# 268
Shantal на нас с ММ не беше това мястото ни за молитва от отеца, държеше се грубо и ни изгони... но за сметка на това молитвите ни бяха чути в Турция на гроба на дева Мария, там е уникално далече е но ако имате план за екскурзия или почивка отидете.

# 269
Със сигурност утре ще пусна кръвен и ще се чуя с моите лекари във Варна след като е излязъл резултата, за да се уговорим за преглед.
Не издържах и направих един Шуър преди малко.
Ще спя една идея по-спокойно.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 19:53 от m-angel

Общи условия

Активация на акаунт