ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 639
  • 821
  •   1
Отговори
# 540
Голдънще, съжалявам за този развой. Ще се разберем къде е проблем, а щом има проблем има и решение. 🍀❤️

Аз днес бях на ендокринолог, вдигна ми дозата Еутирокс от 50 на 75м. За първи път чувам днес, че Л-тироксин дозата се смята на килограм телесно тегло и според тази докторка, затова не се се влияе ТСХ, аз съм 60кг а то се смятало 1кг към 1.25 и така се изчислява дозата. Изписа ми също някаква конска доза Б12 (5000мкг), защото ми е на долна граница  и също Б17, даже не разбрах за какво. Четох че Б17 се пие за тумори и ракови клетки и сега се чудя защо ми го изписа. Смени ми вит Д, което не мога да намеря в няколко аптеки, утре ще ходя до ремедиум, а не мога да разчета и марката на рецептата .... иии общи взето след 45 пак на преглед с нови изследвания.

# 541
Голдън, като имаш сили и възможност виж това видео на д-р Стаменов - https://www.youtube.com/watch?v=VmxZJJx3EpM
Изрежда възможни причини, като аз помня общо взето точно имунология и проблеми с матката. Та имунолог и д-р Калчев са добра комбинация. Ма може и да има още неща дето не помня, та виж си, ако ти ОК.
edit: сега пуснах доста неща са:
Скрит текст:

Момичета, днес попаднах на тази статия:
https://mamaninja.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2% … na-edna-dashterya
Понеже имам големи проблеми с майка ми (която също е вегетарианка от много време), ако ви се чете вижте.

За който не му се чете:
Дефицитът на B12 може да доведе до сериозни неврологични проблеми, хубаво да се следи от всеки един път в годината.

И такъв извод, може дето децата ни са се забавили да ни спаси живота, някой ден в бъдещето. Дигнали сме си здравната култура. Purple Heart

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 22:15 от Одри ♡

# 542
Ще го погледна задължително Одри, но и в моята глава това е най-вераятно като причина, просто искам да изследвам по-лесното първо май, яма нещата си вървят към имунология или матката..

# 543
Идвам само да ви оставя един чувал с пълни памперси.Грабето смело, има за всички 🤭

Ние сме добре, от Понеделник сме заедно, а в Събота вече ще бъдем вкъщи🥰.Бобчето расте, разбираме се, справяме се.Дано продължи да бъде така спокойна и щастлива 💕 (това е най-усмихнатото бебе, което съм виждала 🤭)

# 544
Здравейте! Аз съм на 37 години и много силно вярвам, че е дошъл моментът, в който отново ще бъда майка. Тъй като съм с отстранени тръби, за мен единствено вариант за рожба е ин витрото. Успях да навия мъжа ми да пробваме отново, сега сме в очакване на резултата. До 29.09 ще разберем. Надежда ми дава интуицията и фактът, че отново от днес съм с хиперстимулация в лека форма. А вчера бях добре и имаше само лек дискомфорт в яйчниците. Но не смея да се зарадвам преди да видя резултат от изследване. И си чакам. А през това време се радвам на всяка, която сбъдва мечтата си за рожба. Това ме отведе и в тази тема.

# 545
Anichka, стискам палци! Simple Smile
А аз си пия кафето и се замислям за някои несправедливости, ако мога изобщо така да ги нарека. За жените, които на гинеколог са ходили 1-2 пъти в живота си, че някои и толкова нямат, за тези които нямат елементарни знания що е то овулация, фази на цикъла и т.н., камо ли пък знания за добавки, витамини, минерали, хормони и Фолиева киселина. Които проявяват абсолютно безхаберие към здравето си и в крайна сметка забременяват веднага, като разбира се, нека са живи и здрави, и децата им също, но ние тук половин лекари и греда..
П.П. Чувала съм и за оплоден фоликул Close

# 546
Аниго много не справедливо е.... Имам приятелка с 2 деца, която не спира да ме пита е защо я гониш тая О, то и без нея става.... Обяснявам й и тя ъъъ че при нас как стана.. Еми при някой става, нека всички да не разбират за О добавки, репродуктивни и всичко през което минаваме ние тук

# 547
Мери, много се радвам, че всичко е наред! Бъдете много здрави и щастливи с новото сладко попълнение на вашето семейство! Грабя си смело от памперсите, да си имам и за нашата усмивка 🥰☺️🙏

# 548
  • София
Merryhristowa , много се радвам за вас ❤️ Много да се гушкате и да минаваш и от тук от време на време с по някой розов наакан памперс  😁
geri93 ,който не е следил,не може да те разбере.Гуш!
Одри , аз така за тромбофилията,която ми откриха казвам,благодарна съм че бях бременна и разбрах че имам.Понякога не се знае това през което минаваме от какво друго ни спасява!
Голди,кой поред неуспех е това?
Аз Калчев го харесвам,според мен има шанс да те дръпнат напред и да не чакаш толкова.

При мен теста за О още не е дал + . На 20-ти бях с фоликул 19 см, вчера имах симптоми много ясни на овулация ,но теста беше със слаба черта вечерта,днес обаче мисля че ще се насити.
Обаче ще ни е пети пореден ден секс 😂 Просто така се случи,очаквах бебе маратона да е на по-късен етап в месеца ,дано не съм изцедила много мм и все още има читави 😂

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 10:38 от *Bubble*

# 549
Бъбъл, не знам и аз как да ги броя вече. Обобщено имам извънматочна бременност, преди точно една година видях + теста.
Април имам биохимична, като сега с по-голямо закъснение беше, но хванах късно чхг-то и вече падаше. Миналия месец беше 3 дни закъснение и хванах много ниско чхг. И сега е вече 4-ти неуспех в рамките на година. Определено не е просто случайност, както ми казваха, че е.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 10:32 от Golden stone

# 550
  • София
anichka.bs, успех!
 Мисля, че темата голямото чакане след трансфер ще ти е доста по-полезна от тази.

# 551
Anigo , според мен има и по-дразнещо нещо от това, че някой не си е следил овулацията или няма елементарни познания за забременяването. Като бях млада (преди 13 г.), нито са били известни на пазара овулационните тестове, кръвен тест сигурно се е правил, ама рядко, имаше го и форума бг-мамма и от тук се информирахме. Някак по-леко минаваше забременяването, като не си чак толкова информиран. Без следене с тестове, календари и т.н.
Споменавала съм вече , че имаме 2 деца, които обичам наистина много и са направени с много желание и любов. Много ме дразни обаче, като видя мои познати как правят второ дете, както се казва "само за да имат второ". После го прехвърлят от новородено на баби, лели, детегледачки.  Моя позната казваше, че твърдо е на мнение , че бебето трябва да заспива само. Оставяше го да реве , докато му се приспи, защото да не свиква на ръце. За мен  да създадеш дете, означава да е желано, да е искано и е наша отговорност и задължение да му дадем любовта си особено в първите  години. Моите съм ги гледала сама, без помощ от баби, а мъжа ми много работеше през деня, но вечер ми помагаше. Породени са и беше трудно в началото. Като знам колко жени милеят да имат детенце, а доста не осъзнават какво имат и не показват грам любов към детето си. Също ми е много болно, колко жени искат, а не могат да имат деца, а разни плеймейтки, манекенки и чалга певици със съмнително сексуално минало, нямат никакви здравословни проблеми и раждат по 3-4 деца, захвърлени после на детегледачки и баби.

# 552
Биби, в много дълбоки води навлизаш.
От позицията на 42 година, която карам, съм се научила да не съдя НИКОГО, тъй като понякога нещата не са точно така както изглеждат на пръв поглед.
Миналата година, когато синът ми беше в период на тръшкане и рев, доста често оставаше в рамките на три, четири месеца в баба си и дядо си.
Някой може и да си е помислил, че така ми е по-лесно, но в действителност аз трябваше да лежа, много често бях и в болница, но само най-близките ми знаеха.
Не се знае на кой какъв огън му гори.
Давам и друг пример. За наше близко семейство. На пръв поглед са прекрасната двойка. В тях е винаги чисто, прибрано и мирише приятно.
Жената изглежда добре и е усмихната.
Е да ама не, поне според моите разбирания за нормално семейство. Тя не готви. Или купуват готова храна, или мъжът готви. Доста често мъжът ѝ чисти, пуска пералня, сушилня и прибира пране. Няма да коментирам и постоянното висене в социалните мрежи. От такива хора, вече шеста година съм си махнала профила.
Относно децата, това че имаш едно, не значи, че не може да желаеш и друго. За съжаление, когато не се получава , наистина се губиш по пътя и не отдаваш значимото на хората, които са до теб. Това е обаче и тяхна работа, да ни завръщат.
След аборта миналата година, със съпругът ми проведохме разговор, иницииран от него. Това много ми помогна да осъзная нещата.
Това, че някой има съмнително минало и си сменя половинките, съвсем пък не значи, че не си обича децата.
И не на последно място, евала на бабите и дядовците, които си гледат внуците. Все по-голяма рядкост. Повечето само се хвалят, че имат такива и до там.

# 553
Здравейте,  момичета! Включвам се във вашата тема отново. Миналата седмици бях публикувала едни резултати на кръвен тест за бременност. За съжаление и аз последвах пътя на Голдън. Интересното е, че и моята последна менструация беше на 16.08. В сряда получих съвсем леко зацапване,което в четвъртък се засили. Бях на лекар, каза че се вижда нещо в матката, но е твърде рано и ме извика отново  в понеделник,  но надежди нямам вече. Снощи течението стана като цикъл, а днес вече даже имам и съсиреци 😞 та и аз не знам защо пиша... може би, да си излея мъката и знам,  че ще ме разберете.

# 554
m-angel , друг ми беше замисъла на коментара, но явно всеки говори според собствения си опит. Аз създавам деца, давам им живот и ако нямам здравословен проблем си ги гледам. Сега ако имам нещо спешно и важно мога да оставя бебе, ама за малко. Не мога да оправдая обаче разни плейметки, дето имат новородени и всеки месец са на почивка без деца. А някоя жена да дава мило и драго да има дете, за да го обича и дарява с любов. Имам познати, които са ги изгледали бабите им. Те помнят това и не са в добри отношения с майките. Но спирам темата. Просто се моля всяка жена да има рожба, пък който както иска да си ги гледа.

Това, че някой има съмнително минало и си сменя половинките, съвсем пък не значи, че не си обича децата.

Изобщо не говоря дали си обичат децата, а за евентуални болести, които пречат при забременяване.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 12:07 от Bibi85

Общи условия

Активация на акаунт