Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 482
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Между другото и аз първия път бях с предна плацента превия и доста по късно го усетих малкия, я сега съм със задна, може би наистина има значение, въпреки че някои и с предна ги усещат рано.

# 121
Относно зъболекарите. На мен наскоро ми се наложи да ползвам такива услуги. Като цяло могат да Ви изпишат и антибиотик, могат и упойка да Ви сложат, но малко се съгласяват. Повечето изобщо не искат да работят с бременни… В крайна сметка си има риск, макар и минимален и хората не искат да носят излишна отговорност. Та молете се да не Ви се налага или поне да нацелите някой смелчага.

# 122
Момичета,някоя приемала ли е Авирон рапид.Мъчи ме неприятен синузит от вчера,нямам температура и други оплаквания извън главоболието и тежестта,когато си наведа главата надолу.АГ каза да взимам Авирон по схема.Ще бъда благодарна някой да сподели опит,ей така за успокоение!
Взимай смело, на мен само това ми помага наистина

# 123
  • София
Аз ще досадя, но нали чета сега за ковид и простотиите му... Хората мин година са изпили бая Авирон, нищо им няма, доволни са били от ефекта. На мен доки ми каза Биозин мама, но вероятно зависи според преценката на лекаря и целта му.
М/у другото, ако някой зазлее за УНГ специалист в София - доктор Батмаз! Вчера ме консултира съвсем без да ме кара да запазвам час или нещо такова (днес щях да ида, де). Накрая като разбрах и му казах за Ковид, каза да му пиша/звънна, ако можел да помогне. Преглеждал ме е веднъж преди, а ММ няколко пъти, но няма как да направи връзката, сигурна съм. Просто е Човек и освен това е доста, доста добър диагностик и не изписва агресивни лекарства.

# 124
  • София
Миналия Октомври бях с Ковид. Въпреки, че не бях бременна за 4-5 дни лекаря ме събра с витамини и пръскалка за гърло с прополис. Като цяло всичко си беше тип хранителна добавка.

# 125
  • София
Не знам, ама тоя нашия много обича да хапвам Grinning И определено не си внушавам, че го усещам. На закуска явно спи, но ей сега на обяд направо се сцепи да се мята наляво-надясно, след като се наядох (и снощи пак така след вечеря). Чак видях как ми ритна корема - кожата се изду точно където го усетих. После му викам "айде, мамо, ритни ме пак" и той рита като бесен Grinning Сега май миряса, ще пробвам да поспя Simple Smile

# 126
Аз също усещам ясни ритничета и побутвания. С предна плацента съм, не е ниска. В 20 г.с., втора бременност.

# 127
Аз все още не усещам нищо. В повечето случаи сякаш е по-скоро моето собствено къркорене, перисталтика или газове. Понякога корема ми стои издут от една страна, а друг път от друга и все си мисля, че може да се мести нещо.

В 17 г.с +3-4 дни съм, но може и още да е рано за усещане. С предна плацента съм.

# 128
Ох, аз като Lygia, също още не усещам нищо в 17+4, освен къркорене. Знам къде е бебчето, като легна и на мен ми се издува ниско долу. Не помня точно коя седмица усетих с първата бременност, но помня, че беше края на 4ти или началото на 5ти месец.
И като ви чета как се вълнувате от вашите ритничета и аз нямам търпение да се похваля вече🙂

# 129
Ох, аз като Lygia, също още не усещам нищо в 17+4, освен къркорене. Знам къде е бебчето, като легна и на мен ми се издува ниско долу. Не помня точно коя седмица усетих с първата бременност, но помня, че беше края на 4ти или началото на 5ти месец.
И като ви чета как се вълнувате от вашите ритничета и аз нямам търпение да се похваля вече🙂
Хахах 😀😀😀
Мислех си, че само аз съм така. Права в профил имам корем, но като легна и само под пъпа се издува едно малко коремче и усещам бълбук-бълбук. 😀
Утре съм на ФМ пак. Нямам търпение да видим отново бебето. ♡

# 130
Аз съм 17+2, с предна и ниска плацента, усещам го от известно време, абсолютно сигурна съм, че е той. Първото дете усетих по-късно, хем бях със задна, но тогава изобщо не знаех какво да очаквам, за разлика от сега.
Боря се с ниско кръвно, което води до ежедневно главоболие. Знам, че високо е проблем за бебето, а ниското е по-скоро неразположение за майката, но не съм говорила още с аг
 Някой с такъв проблем и да е разговарял вече с наблюдаващия?

# 131
Аз все още не усещам нищо. В повечето случаи сякаш е по-скоро моето собствено къркорене, перисталтика или газове. Понякога корема ми стои издут от една страна, а друг път от друга и все си мисля, че може да се мести нещо.

В 17 г.с +3-4 дни съм, но може и още да е рано за усещане. С предна плацента съм.
Аз забравих да кажа, че точно като легна по гръб и понякога ми е издуто от едната страна под пъпа а понякога от другата и ако подбутна малко често се измества и подутината изчезва. Даже днес така се беше издул от едната страна корема ми, че направо беше като бабуна 😀

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 18:53 от gvendolinka

# 132
Batmum и аз съм с ниско кръвно и често сближавам границите (по едно време постоянно бях с 90/70 или 80/60)

АГ ми каза задължително сутрин да си пия едно кафе, много течности, айрян със сол. Задължително нещо сладко под ръка и повече почивка. За съжаление други няма какво да се направи.
Някой ми беше споменал при главоболие да пробвам да си накисна краката в леген с гореща вода. Лятото не съм пробвала, но сега като захладня, бих опитала.

# 133
  • София
Оооо, аз наскоро киснах в гореща вода стъпалата и беше страшно приятно - препоръчвам, пък дори и да не помага за кръвно. Аз цял живот съм си с ниско и като ми е ставало зле, само айрян със сол ми е помагал, нищо друго.

# 134
Аз пък тези дни изпитвам една тежест ниско долу, все едно имам нещо между краката си, ако някоя има мнение и съвет по въпроса, моля да даде. Пия магнезии и но шпа заради втвърдявания, но тези дни освен тази тежест от всяка храна точно вечер когато си легна за сън ме свива корема и следва едно търчене до тоалетна по голяма нужда и много дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт