Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 491
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък тези дни изпитвам една тежест ниско долу, все едно имам нещо между краката си, ако някоя има мнение и съвет по въпроса, моля да даде. Пия магнезии и но шпа заради втвърдявания, но тези дни освен тази тежест от всяка храна точно вечер когато си легна за сън ме свива корема и следва едно търчене до тоалетна по голяма нужда и много дискомфорт.
Аз съм чела, че на някои бременни ( и не само бременни) магнезият им действа слабително. На мен лично не ми действа така, но имах колежка, която се жалваше, че много я разхлабва...коментирай с АГ , за да ти е спокойно

# 136
Магнезиевият цитрат действа слабително. Например Диаспорал. Другите форми нямат такива действия. Wink Аз пия Алеракт и си стоя запечена хахахах... За сметка на това зобя плодове, зеленчуци, супи и пробиотик и някак спасявам положението.

Момичета, някоя от вас прави ли си процедури при козметик? Нещо ме е хванал саклета в нас и искам поне нещо да направя за себе си. Работя хоум офис вече 2 месеца и половина и ходя като пещерен човек. Grinning Днес съм решила да отида на масаж на лице, да се почувствам малко човек, като доброто старо време. Някой друг прави ли си нещо, което не е противопоказно за бременни? (визирам процедури за лице, боя и маникюр и аз си правя)

# 137
Аз съм с маникюр, но с обикновен лак, защото никога не съм била фен на гела. Подстригвам се и се боядисвам почти всеки месец.
Маски за лице през ден. Козметиката ми е корейска. Включително и 1 път седмично използвам AHA и BHA киселини в ексфолиант за лице. За 30 секунди дето са ми на лицето няма да стане нищо фатално. Нямам никакви нежелани реакции.
Използвам епилатор..
От към грижа за себе си всичко, което правих преди бременността, си го правя и сега.

# 138
Единственото нещо което съм премахнала е ретинола, но дори и някои видове ретинол може да се ползват, но аз просто реших че ще живее без него 9 месеца 😁

Иначе ходя на масаж на лицето всеки месец и ми правят химическо почистване на лицето което било безвредно Simple Smile когато отидете просто кажете че сте бременна и те знаят какво да използват и какви дози

# 139
Аз съм спряла ретинола и киселините (AHA, BHA). Замених с бакучиол. Като изляза в болничен ще отида на почистване, че сега нямам време, а имам нужда вече. Като ходих на фризьор последно, споделих, че искам терапия, която да е ок за бременни и момичето ми предложи такава.
Единствено ме е яд за лазерната епилация и, че тъкмо ми беше време за поддръжка на микроблейдинга като разбрах, че съм бременна. Това ще са първите неща, на които ще отида като родя и се осъзная. И да махна една бенка.

# 140
Благодаря за съветите Wink Ще се посъветвам с козметичката. Иначе аз като цяло ползвам козметика, която е без аромат и уж проверена, че е подходяща за бременност. (Серум на Estee Lauder и крем на Clinique), но просто последните месеци имам чувството, че приличам на прегазена от влак Grinning Слава богу откакто влязох в 4я почнах да заприличвам на човек лека полека....

Мистик, аз имам фотоепилатор и също го спрях и вече лека полека почвам да се връщам към изходно положение......

# 141
  • София
Аз гримове не ползвам, но всичко за лице, коса и тяло ми е медицинска козметика (предимно Биодерма) и хич не съм се и замисляла дали да продължа да ползвам или не. Само за боя все ме домързява да ида при фризьора, ама  ще взема да се стегна, че после съвсем зле ще стане с времето и мързела... Аз и без друго се боядисвам през няколко месеца, сега направо от май месец не съм (ама си харесвам цвета на измитата боя) Simple Smile Ходя по принцип на фотоепилация, тъкмо бях сменила с лазерна и предплатих процедури даже (не ми се налага всеки месец да съм в салона, този момент отдавна го минах) и хоп - положителен тест. Сега преди морето търсих кой да ме обработи и не намерих, та си взех депилиращи ленти и така сама се справих. Добре, че окосмяването не расте чак толкова след години епилция, иначе сигурно щях да купувам домашен епилатор и да се чудя какъв...

Днес разбрах, че съм в 5-ти месец, а мислех че съм в 4-ти Simple Smile Пък верно сме преполовили, момичета! Браво на нас!

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 10:00 от ToniShu

# 142
Долу горе и при мен се получи така. Бях на 4та процедура крака и имах УАУ ефект, но бързо се изгуби. Сякаш една идея по-бавно ми растат, но си растат. Иначе на интим ходя от години и там държи положение хаха
Корема ми обаче е като на мече. И предната бременност бях така и по някое време се нормализира окосмяването

# 143
  • София
Тъкмо вчера като гледах корема, си казах "от къде толкова много мъх тука" Simple Smile Така е ясно Simple Smile
При мен пък епилацията на крака даде най-бърз резултат - в долната част от няколко години няма никой (дори не бяха нужни 10 процедури), в горната растат бавно (но има, защото е обусловен от хормони растежът там). Интим при мен имаше някакъв ефект, ама не ми се стори достатъчно добър, за да си го причинявам постоянно Simple Smile

# 144
Тъй като съвсем наскоро, преди няколко дни, четох във фейсбук групата за ретинал и ретинол, там момичетата бяха споделили, че не са препоръчителни по време на бременност и кърмене. Четох и за бакучиола, за него бяха писали, че всъщност няма изследвания, че би навредил, но няма и такива че не би. Затова спрях с тези съставки.

# 145
На мен също ми се наложи да прекратя лазерната. Ходих на интим и подмишници, дори над 10месеца не бях ходила на поддържаща процедура, просто още нямах нужда. И тъкмо си бях казала другия месец отивам- положителен тест. Еми, вече лека полека почнаха да растат все повече косми, не ми се мисли какво ще стане нататък.
По корема и аз имам мнооого повече мъх, чак почна да ме дразни ама то няма и с какво да го махна там. 🤔 То май с нищо не върви, досега не съм имала такъв проблем..

# 146
Знам, че след раждането се оправя ама...... иначе и аз съм в кюпа. Аз по принцип си имам някакъв мъх, ама сега положението си е направо :/

# 147
  • София
Вижте сега, нали не сме една или две - сигурно докторите няма и да забележат, пък ние тука за някакъв мъх ще се косим... цъ Simple Smile

# 148
А аз съм 5 кг отгоре и съм доста притеснена. Едва средата на 17 г.с. и с кръвна захар към горната граница, имам усещането, че скоро ще ходя да вися 2 часа пред някоя лаборатория за обременяване с глюкоза:(

# 149
Аз затова не се тегля, че да не ми става тъпо. Обременяване с глюкоза ми е едно от най-гадните реживявания евър. Правих по време на предната бременност, два пъти ходих, защото първия не издържах и повърнах. Втория не знам как оцелях.. Може и аз да съм лигла, не знам, но беше ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт