Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 593
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички, в момента съм в 19 г.с. почти 20та. Да кажем ,че работя средно тежка физическа работа, като ми се налага и да вдигам тежки неща по 10 -20 кг не постоянно ,но по 10 -15 пъти на ден така да го кажа.Може да са по- малко понякога може и повече според зависи.Доставям пратки за амазон в англия и на ден правя по 10000-12000 хил крачки.Качвам се и слизам от буса постоянно, гледам да внимавам, не бързам ,не скачам и не си давам зор ,но в мен има постоянно притеснение да не навредя по някакъв начин на бебето.Все още не съм започнала да го усещам също.Някой с подобен опит да сподели мнение:)

Здравей, Борислава Simple Smile Видях, че никой не ти е обърнал внимание на предния коментар и дано видиш моя Wink
Ако бременноста ти протича нормално, всичко вероятно е наред! Тялото ти вече е свикнало с тези движения натоварвания преди бременността и може да се справи с тях. Относно тежестите - много мами чакат 2-ро  или 3-то дете и няма как поне да не им се налага да вдигат първото си дете, особено, ако са породени. Внимаваш, пазиш се, почиваш по-често, похапваш, пиеш много вода, наспиваш се и всичко ще е наред Simple Smile Също така се съобразявай, че покачваш килограми и нещата лека полека ще ти станат по-трудни.

# 151
Мен ме почнаха ужасните киселини 😞😓😩 и с първата бременност имах, но бяха накрая, а сега от 5ти месец се почва и не ми се мисли.

# 152
Мен ме почнаха ужасните киселини 😞😓😩 и с първата бременност имах, но бяха накрая, а сега от 5ти месец се почва и не ми се мисли.
Казват, че киселините са защото растяла косичката. Аз накива киселини имах, че очаквах коса до раменете, пък хич не беше уау. Дано е временно. И при мен от време навреме се появяват, но го свързвам с храна.

# 153
С първата бременност имах към края 8-9 месец. Дъщеря ми се роди с доста коса. Сега обаче се почна много от рано и е след всяко хранене, независимо какво ям. Много е неприятно.

# 154
Аз получих киселини още от самото начало, заедно с гаденето и всички други неразположения

# 155
При мен имаше период в който беше ад. Докторът ми изписа Рефалгин. Имаше ефект, за разлика от Талцид..
Странното е, че сега нямам, не се знае докога.

# 156
Киселини още нямам, но стомахът ми е станал супер чувствителен. От някои храни веднага ме заболява и докато не изхвърля всичко, не ми минава Sad

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 13:25 от Мама Еднорог

# 157
  • София
Твърде хубава си, душице, пу-пу Heart - поне я сложи в скрит текст (ако съм на теб, ще я изтрия утре примерно) - извратеняци всякакви навсякъде в нета! Дори тук не знаеш колко хора четат без да пишат Wink

# 158
Мами,
Има ли тук такива с ниска плацента? Моята е на 25мм разтояние. В средата на 16 г.с. съм. Забраниха ми вдигане на тежко и секс. Според докторката по ФМ каза, че има 99% шанс до следващата ФМ да е нормална...
Притеснявам се, защото спомена, че може да имам кървене и да тичам към спешното...😟😟😟😟

# 159
  • София
И мен ме беше предупредила доки, още август месец - не се случи досега. На последна ФМ д-р Патрикова каза, че още е ниска, но в масовия случай била така и после се вдигала. На следваща ФМ пак ще я гледаме. Рестрикциите ги спазвам.

# 160
  • София
И аз съм с ниска и не се беше вдигнала все още на последния преглед. Утре съм на фетална и силно се надявам да има някакво раздвижване. До колкото знам до към 28 или 30 г.с. има шанс да се вдигне. И на мен АГ ме предупреди да се пазя, да не вдигам тежко, без секс и да внимавам за кървене.

# 161
Преди няколко дни повдигнах въпроса, с ниска съм и не се очертава да се вдигне, кървях 2 пъти през 10тина дни. Първият път беше оптимист, че ще се вдигне, но последния път каза, че едва ли ще се случи.

# 162
  • София
Мен най-много ме притеснява, че ако не се вдигне може да се наложи секцио, а искам да си родя отново нормално, макар че този път бебока върви доста голям. Имам хубави спомени от предишното раждане и все се надявам да го повторя ( за протокола мога да кажа, че 3 часа след раждането обикалях коридорите и имах само лек дискомфорт все едно първи, втори ден цикъл).

# 163
Момичета имам въпрос, за вас може би- тъп, но наистина не разбирам🤣🤦♀Така… смятаме си гестационните седмици както са си, интересува ме как си смятате месеци, защото спрямо тях са 10, но основно ме интересува, когато някоя каже “днес влизам в 6-ти месец” примерно, какво има предвид- според гестационните ли или според нормалните месеци.

# 164
Аз смятам по гестационни седмици.

Общи условия

Активация на акаунт