Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 815
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
аз съм за Simple Smile аз само от 5-12 октомври съм в Турция и след 12 с кеф ще се видя ако се съобразите да нее преди това 😀

# 451
Ми не е нещо важно, та щеше да е хубаво да кажат момичетата какво е станало и как са. Дано всичко е наред!

Чуденката ми е как разбираме кога бебето е доволно и кога не. Сега, когато вече повечето ги усещаме поне леко (или ще ги усетим скоро), как разбираме дали мърда защото му е хубаво или защото се дразни от нещо? Примерно, онзи ден слушах музика и на една конкретна песен на Майкъл Джексън реагираше с ритници (проверих: пусках друго и после пак нея, та пак се развълнува). Вчера ядох грозде, после круша и на крушата малкото се разбунтува, та чак в седнало положение го усетих. Разправях на свеки, че явно този обича Майкъл Джексън и круши, И тя вика "по-скоро не обича круши". И се замислих: как разбираме, че това там безсловесното се дразни или пък се кефи на нещо? Аз, колкото да не ви се вярва на вас тук, съм оптимист човек по принцип и веднага си казах, че явно ще слушаме заедно Майкъл и ще ядем круши. Обаче свеки като каза така... според нея, когато е доволно, бебето спи. Аз си мисля, че освен да спи, все си има будни периоди и даже сигурно си играе (иначе защо се мята наляво-надясно). Вие какво знаете по въпроса?
Аз моя момък го усещам вече и като вървя понякога и като съм седнала, обаче забелязах че в момента в който се наям веднага започва да шава, не знам дали за 20-30 Мин може да е стигнала храната, но при мен(особено вечер ) веднага се включва след хранене.

# 452
Относно това какво значи ритането, че харесва или не харесва нещо и мен ме осени тоз въпрос онзи ден. Моя си рита когато му падне, без да правя нещо конкретно, но винаги го усещам след като хапна. Викам ще питам интернета, дали бебока ми харесва ястията или не, той ще знае 😅 и такъв тъп отговор получих, че за други неща се отказах да опитвам да разбирам. Движело се повече, защото след хранене ни се вдига кръвната захар. Изобщо не така интересен и романтичен отговор, какъвто аз си представях.

# 453
  • София
Госпожицата рита когато си иска. Днес даже отнесох 2 крака на куп 😂. Цял ден не се е спряла. Задобрява от ден на ден. Не знам дали нещо и харесва или не. За храната от както съм бременна, ако не и харесва дадена храна после ми е гадно цял ден, т.е чувствам се като отровена, изяла нещо адски гадно. Може да ви е странно, но днес бях така от малко макарони със сирене и масло.

# 454
Аз откак съм бременна минавам през периоди. Първо бях с адско гадене и киселини и поне 2 пъти дневно повръщах от всичко. Едва сега като влизам в пети месец почнах да ям млечни продукти.
Моето човече се радва като седна да ям месо, като пия кафе, като консумирам люто. На феталната така го събудихме - с кафе 🤭😁 Тези неща са от татко му, а вкусът към музика от мен - радва се на пиано, на хаус, на ритмични песни, на хора.
Сутрин ставаме вкъщи в пет и чува алармата - аз много трудничко се разсънвам и явно и бебчо се бунтува, близо десет минути.
Когато съм разстроена или напрегната и бебето става на топка и с два силни ритника ме кротва на мястото ми 🤭🤣 Командир от малък 💙

# 455
вие решихте ли и. имената на човеците ? Ние даже не сме и мислили чесно казано.

# 456
  • София
Бях на преглед днес, пораснал е дребния, има си място да си се мята; отговаря си на седмицата. На 12-ти съм на ФМ, така че тогава ще се успокоя, ако д-р Патрикова каже, че всичко е нормално  с кръвотока. Каза, че мога спокойно да си сложа ваксина за грип, даже препоръчва. А Биозина ще си го пия 2х1 до пролетта, след като родя също. Днес пуснахме кръв и урина по ЖК. Добавихме Д-димер в кръвната, пък след 2-3 седмици аз така или иначе ще пускам пак.

Значи не се радват на храна, просто им харесва да ядем Grinning Но аз за Джако си мисля, че съм права. Да има време, ще повърдим.

Бочи, аз мислих имена, имам си списък. Двете ми любими (Емил и Мартин) ММ ги отписа рязко, той си имал и той две намислени, ама още било рано да ми ги казва... То накрая мен ще питат какво да пишат Wink

Момичета, чакате ли за преглед, когато имате час (за частните болници питам)? И ако чакате - колко време?

# 457
Аз в 7-8 седмица някъде си го сънувах, целунах го и му казах името насън. Много беше реалистично. Някои може и да помнят, но много се разстроих като АГ предположи, че може да е момиче, защото не съвпадаше с детенцето от съня ми! Та ще видим дали ще има възражения за името. 😂😂

# 458
не искал вика да ги казва 🤣алоооо може ли такова нещо с бременна жена😀

Аз лично не бих сложила ваксина но всеки да си реши сам. Не познавам човек който да нее карал грип след грипна ваксина , а при бременност организна е хлабав доста. На бебето имунитет няма да му се предаде така че аз не бих. Едно време в Русия бяха задължително и аз боледувах от нея постоянно. Докато майка ми ме подписа отказ

# 459
  • София
За име не сме мислили, оставила съм каката да прави списък да се забавлява, но от опит знам, че каквото и да измислим сега, като го видя малкия господин друго ще мисля 😁

За чакането за преглед...чакам си...понякога и повече от час. Зависи колко жени за измерване на тонове има, че те бавят като влизат в кабинета за разчитане, но като ги видя с тези кореми съм съпричастна и си чакам послушно (предимно до обяд са със записите, следобяд е ок).

# 460
Ние като разбрахме пола на първата ФМ и се спряхме на едно име и сме решили да бъде Божидар. (Правих и VisionTest поради съмнения за нещо и така бяхме сигурни ,че е момченце).
Колкото до чакането при първите прегледи при различни лекари чакай навсякъде. А като се записах на ЖК и ме прегледаха не чаках изобщо,може би пет минути само, понеже и аз самата отидох малко по-рано. При акушерката вече съм чакала около 20 минути,тъй като там е голямата лудница - изследвания, регистрации, тонове, болнични....

# 461
  • София
Винаги чакаме в границите на приемливото. Повече от 30 минути не се е случвало. Влизам в положение, понякога и по спешност влиза някоя мама с проблем. Имена обсъждаме, имаме едно от много години, колкото и налудничево да звучи. ММ за това име, леко ме бойкотира, въпреки, че го харесва. Тече дискусия Simple Smile Момичета, Биозин Мама само когато сте болни ли се приема? Питам, понеже започнаха кашлящите. Ясно ми е че след месец нещата ще са по-зле и в даден момент ще трябва да крепя ситуацията с нещо.

# 462
Името ми се присъни преди 3-4 години,когато още беше далеч идеята за 2-ро дете.Сякаш някой го прошепна в съня ми и после като се събудих даже проверявах дали има такова име,защото не го бях чувала.Оказа се,че не само има,ами е старо българско име и произхожда от района,в който аз съм родена,точно каквото аз харесвам.И така като забременях и разбрахме,че е момиченце вече знаехме,че ще е това.

# 463
Повдигна ми любопитството за това име Simple Smile сподели де

Иначе биозина е постоянен аз пия и биозин и вит Ц, даже сега усещам пак едната сливица нещо запушила ли се е отново кво и е . Пия по 1000мг вит С и биозин, днеска може и 2000 мг да тресна 😀

Името ми се присъни преди 3-4 години,когато още беше далеч идеята за 2-ро дете.Сякаш някой го прошепна в съня ми и после като се събудих даже проверявах дали има такова име,защото не го бях чувала.Оказа се,че не само има,ами е старо българско име и произхожда от района,в който аз съм родена,точно каквото аз харесвам.И така като забременях и разбрахме,че е момиченце вече знаехме,че ще е това.

# 464
Този биозин мама с големи хапчета ли е? Явно и аз ще го започна..
И нещо за болки в гърлото? Обикновено съм на Стрепсилс. Но сега какво да взема?

За чакането пред частни кабинети - чакаме във Фемина за ФМ по един час. В "Св. София" не чакаме повече от 5 мин.

Име.. чудим се между Калоян и Кристиян, но чуденката ни е много фиктивна, защото ММ си нарича бебето Калоян и на мен това име много ми харесва, та май май сме решили. А и неговият баща се казваше Красимир и нали не трябва на покойници, а пък Красимир и Кристиян са близки.

Моите страхове напоследък са, че не усещам нищо. Нито ми е лошо или имам симптоми на първи триместър, нито усещам бебето или друго...  Ако нямах корем, нямаше да се приемам като бременна. Липсата на симптоми ме плаши.

Общи условия

Активация на акаунт