Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 803
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Всички ли пиете Биозин по 2 пъти на ден? Аз пия по 1 и не е като да не бях болна вече.
На мен днес ми е последния работен ден 🥳
В понеделник съм за болничен, в сряда на фетална. Бебето рита все по-често и по-силно.  Имам чувството, че почти постоянно е будно 😀 предното не беше така, все спеше.
За име нищо не сме решили още, аз има едно любимо, което още предния път исках, но мм отказа и сега пак. Имам някакъв списък, но изобщо не ми се повдига темата, че и без това правим ремонт и ми стигат разправиите покрай него 😅
Преди няколко дена баткото (който е Максим) каза, че бебето щяло да се казва Игор. Супер странно, защото бие не познаваме човек с такова име, в градината нямат, изобщо не знам къде го е чул, но беше много смешно. ММ каза, че вече със сигурност ще би обявят за русофили 😂

Добавям за чакането пред кабинетите. На предната бременност това беше главното нещо, което ме отказа от Токуда. В началото се следях там и съм чакала по 2 часа за преглед, никога не беше под час, което беше пълен абсурд.

# 466
оо и аз с дъщеря ми първия триместр в токуда щях да се самоубия чесно. Поне щеше да е в Болницата 😀При Ввецев чакам до час но е нормално.Не ме напряга.А за биозина солидно хапче е , ама ти може да си ги дробиг на две Simple Smile Аз пия по 1 за сега

# 467
Обадих се на АГ. Каза Хомеожен 9 да пия.

Думите й бяха, че няма никакви страшни ефекти и се очаква да ми мине многоо бързо.

# 468
Аз пия Биозин мама по 1 , а иначе преди няколко дни и аз бяха болки в гърлото , смуках лукчета различни видове има с джинджифил и портокал и едни с мента и лайка, много добре действат. Отделно направих си два дни по 2-3 пъти гарга със сол и понеже това и друг път ми е помагало смятам че имаше най голям ефект. Както и пих по една две чаши вода с лимон. Иначе тонзилотрен става за гърлото и чай от лайка изпих бая. Личната каза ако ме заболи повече да пръскам Тантум ама слага богу не се наложи. Сега ми е само позапушен нос ама з съм си със синузит от няколко години който по това време се обажда и пръскам Куикс синия.

# 469
Питахте за симптомите, по- скоро липсата им… Аз съм в 16 г.с. и 1 ден. До момента не съм имала нито един симптом, нито един. Буквално единственото, което ми доказва, че съм бременна са прегледите и малкия корем. Лекарите казват да се радвам, така че спокойно. Могат да се появяват и изчезват. А и всички приятелки казват, че 2-ри триместър бил много по- лек🌸

# 470
  • София
Бочи, познаваш човек, който не е карал грип след поставена ваксина - аз Simple Smile Смятам, че ваксините са доста различни от преди 30-40 години, нямам притенения. Само да съм сигурна, че съм се оправила напълно от Ковида, и ще боцна една. Е, ще проучим първо как стои въпроса с бременността (имаме приятел, който се занимава с ваксини за грип, та поне знам, че няма да ни подведе). А и доки щом каза, не се притеснявам. Аз и за Ковид бих си сложила, ама вече няма нужда Grinning
Много ме изкефи как реагира на странностите на моичкия! Ето, да се знае, че не ми е лесно да живея с човек зодия близнаци (трябва да се казва "поне тризнаци")! Като добавим, живи и здрави, едно водолейче в картинката, съвсем ще ми таковат таковата... пък нека да не вярвам, че зодията е определяща за човека Joy

Ниеве
, обещаваме да не крадем името! Моля те, сподели, когато прецениш за уместно - много рових и аз за стари български имена, но или не ровя правилно в Гугъл, или информацията е доста ограничена (все се повтарят).

Аанстасия, като master на притесненията, казвам ти - няма какво да го мислиш! Молила съм се да повърна, да ме заболи нещо, да ми се прияде неистово нещо, броила съм колко пъти съм ставала нощем, колко пъти съм ходила до WC денем - цъ, все едно нищо ми няма, чак ме е било срам да казвам тук колко леко минава. Накрая свикваш. Само е гадно, когато ей така дълго време няма симптоми и един ден се усетиш, че примерно ти опъва мускулатурата и почваш да се чудиш "сега това нормалните болки ли са, други ли са (щото досега нали ги нямаше)" Simple Smile Ама тогава пишеш на доктор или тук, та се успокояваш.
Сега последното ми е защо не качвам килограми (51 кг съм от почти месец вече) и коремът ми изглежда все толкова голям (покрай Ковид сега и кръвотока мисля). Ама то няма да съм аз, ако нямам нещо шантаво в главата - добре, че ви има вас тук и успявам да си боря психариите Simple Smile В тази връзка, някой в София, на който му гледат кръвотока на всеки преглед, а не само на ФМ?

# 471
хахаха еми ще ти таковат таковата 😀за ваксината просто споделям че аз не бих го направила.Но не съм противник на ваксините като цяло. За ковид се вакснах 2 месеца след като родих малката . В рнтерес на истината хубава тема ще пусна антитела да видя вторник като ходя нее зле да видим.

# 472
Името на голямото ми момче си дойде в съзнанието ми още като видях втората черта. Да, убедена бях, че ще е момче и таткото много хареса името. Сега, обаче, имахме малки затруднения с избора, но баткото помогна доста. Отново не съм имала съмнение, че ще е момче, но въпреки това имам име за момиче и малко ме е яд, че няма да мога да го използвам Simple Smile
При Вецев и аз чакам понякога 10 мин, понякога и повече от час, но нямам проблем. Знам къде отивам, имам някакви очаквания и всичко е точно.

# 473
Тони, относно килограмите, спок😉, аз се тегля всеки ден и два месеца не бях мръднала, колегите започнаха да ми правят забележки, че това моето с кантара не е нормално🤣, ама аз си се тегля...от две седмици съм 1 кг нагоре и ....няма угодия, като не качвам защо, сега как за 2 седмици 1кг. То е ясно, че всички ще качим, което е напълно нормално, само всичко да ни е наред

# 474
Кажи ги де Simple Smile може аз да го ползвам 🤣
Името на голямото ми момче си дойде в съзнанието ми още като видях втората черта. Да, убедена бях, че ще е момче и таткото много хареса името. Сега, обаче, имахме малки затруднения с избора, но баткото помогна доста. Отново не съм имала съмнение, че ще е момче, но въпреки това имам име за момиче и малко ме е яд, че няма да мога да го използвам Simple Smile
При Вецев и аз чакам понякога 10 мин, понякога и повече от час, но нямам проблем. Знам къде отивам, имам някакви очаквания и всичко е точно.

# 475
  • София
Така, де, какво се скръндзате с тези имена!
Аз за момиченце много си бях харесала Елиана (щеше да е и на двете баби поравно кръстено детето, пък аз и на двете им се възхищавам много). Сигурно ММ щеше да каже "хич не ми харесва" и да трябва да водя битки Grinning Марина и Емилия също са ми красиви.

Цвети, искрено ти благодаря!! Аз даже забелязвам, че ям повече от преди и си викам "този там не расте ли, че да натежи малко". Ама той милия 100-на грама 20 дни ги е събирал, аз искам да ги видя за седмица! Все си казвам, че щом расте бебока, няма за какво да се кахъря... и на сутринта пак се мятам на кантара Grinning Grinning Grinning Онзи ден Бла ми каза нещо много успокояващо, което ме подсети за случай който аз знам от първа ръка, та вчера и днес ми е по-спокойно за килограмите. Има жени, на които наистина почти не им личи до края (на познаата историята и с двете й бременности), да не говорим, че имало и такива, които даже ги изпсиват по-малко килограми, отколкото като са забременели (от Бла историята). Може пък да е късмет нашето!

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 12:02 от ToniShu

# 476
Като гледам повечето сте подготвени с имената, аз ако трябва да съм честна, нямам име за момиче, ММ вика аз каквото реша, така ми е още по- трудно. Ема и  Матея ми харесват, майка ми е Христина, също ми харесва, но на нищо не съм се спряла. Със сина ми бях готова за 10 мин - Александър, на свекъра, но и много ми харесва името.

# 477
Бочи, познаваш човек, който не е карал грип след поставена ваксина - аз Simple Smile Смятам, че ваксините са доста различни от преди 30-40 години, нямам притенения. Само да съм сигурна, че съм се оправила напълно от Ковида, и ще боцна една. Е, ще проучим първо как стои въпроса с бременността (имаме приятел, който се занимава с ваксини за грип, та поне знам, че няма да ни подведе). А и доки щом каза, не се притеснявам. Аз и за Ковид бих си сложила, ама вече няма нужда Grinning
Много ме изкефи как реагира на странностите на моичкия! Ето, да се знае, че не ми е лесно да живея с човек зодия близнаци (трябва да се казва "поне тризнаци")! Като добавим, живи и здрави, едно водолейче в картинката, съвсем ще ми таковат таковата... пък нека да не вярвам, че зодията е определяща за човека Joy

Ниеве
, обещаваме да не крадем името! Моля те, сподели, когато прецениш за уместно - много рових и аз за стари български имена, но или не ровя правилно в Гугъл, или информацията е доста ограничена (все се повтарят).

Аанстасия, като master на притесненията, казвам ти - няма какво да го мислиш! Молила съм се да повърна, да ме заболи нещо, да ми се прияде неистово нещо, броила съм колко пъти съм ставала нощем, колко пъти съм ходила до WC денем - цъ, все едно нищо ми няма, чак ме е било срам да казвам тук колко леко минава. Накрая свикваш. Само е гадно, когато ей така дълго време няма симптоми и един ден се усетиш, че примерно ти опъва мускулатурата и почваш да се чудиш "сега това нормалните болки ли са, други ли са (щото досега нали ги нямаше)" Simple Smile Ама тогава пишеш на доктор или тук, та се успокояваш.
Сега последното ми е защо не качвам килограми (51 кг съм от почти месец вече) и коремът ми изглежда все толкова голям (покрай Ковид сега и кръвотока мисля). Ама то няма да съм аз, ако нямам нещо шантаво в главата - добре, че ви има вас тук и успявам да си боря психариите Simple Smile В тази връзка, някой в София, на който му гледат кръвотока на всеки преглед, а не само на ФМ?
На мен Вецев ми го следи всеки път,  но защото съм с еднорога матка и лош кръвоток по принцип и небременна( той го видя при хистерото ми). Всичко това той го регулира с медикаменти и сега е що годе добре.

# 478
  • София
Еййй, най-накрая и аз ще стигна до Вецев, усещам Simple Smile Другите при него също ли всеки път виждат кръвотока?
Изследванията ми излязоха добре, ще дишам по-спокойно до ФМ на 12-ти Simple Smile

# 479
да Вецев следи всеки път кръвотока

Общи условия

Активация на акаунт