Бартолинова жлеза

• 270 153
  • 627
  •   1
Отговори
# 360
При мнение от двама лекари и много чудене - сега имам не възпаление, а само киста (изглежда все едно ми е излязъл т***к) меко е и не ме боли , но като съм в цикъл се надува казаха само премахване на жлеза е останало като опция... Другата седмица съм на прегледи да уговарям кога и как ще се случват нещата...  Confused
Аз съм със същата киста, и при двама лекари ходих, и двамата казаха щом не ме боли да не се пипа. Така е от 2 години  Confused

# 361
Девойки, толкова е индивидуално от една страна, а от друга зависи при касапин ли ходите или не.

Вече не съм сигурна кое е най-добре да бъде направено. От една страна ми казват, че трябвало да се изреже като е в спокойно състояние. От друга... не било хубаво да се пипа, че може на друго място после да се инфектира.

Мога да ви кажа последно на мен какво ми каза втория лекар, който беше практикуващ в 1 АГ и се занимаваше с такива неща. Като отидох след спукването и изтичането на съдържанието на кистата, имах съвсем малка бучка, тогава той ми каза, че е малка за операция и не се пипа. Тя изведнъж се наду и се спука в рамките на няколко часа, това стана вечерта. Звъннах му сутринта и ми каза, че е трябвало да отида веднага след спукването, за да ми вземе секрет от съдържанието и да бъде изследван, след което да се види на какво се дължи това възпаление и да ми се изпишат лекарства. И дума не стана за операция.

Това беше преди 6 седмици, от тогава нямам нищо. Дано така да си остане  Praynig Praynig Praynig

# 362
Здравейте, аз имам проблем с подуване, което отговаря точно на описанието. Ходих на лекар и тя ми каза, че е бартолиновата жлеза. Направихме пълни изследвания и се оказаха добри. Лекарката каза, че явно е от тесни дрехи и да спра да ги нося, да не си кръстосввам краката като седя и т.н. Не ми изписа никакви лекарства, само реванол и ледени компреси. Не ме боли, има някакво неприятно усещане и като прекаля с компресите с реванол ме заболява, но не е нетърпимо, от леда минава. Минава обаче болката, не и подуването. Много ме е страх и не знам какво да правя. Лекарката ми даде да разбера, че няма от какво да се притеснявам, след като изследванията ми са добри, но тогава защо не спада, каза, че си въобразявам и да се успокоя. Има подуване колкото орех, вече 20 дни. Не мога да се успокоя, дори сега се разплаках, защото не знам какво да правя.

# 363
Какви изследвания ти е пуснала?

Ами имаш два варианта. Седиш и чакаш. Може да се възпали, но щом до този момент не е, може и да не се случи. Аз така съм носила подутина със същия размер 5 месеца преди да ме оперират.

Втори вариант - оперираш. Но за това трябва да ти каже лекар дали се налага.  Аз лично се чудя дали не избързах така преди, още го усещам това рязаното на моменти като изтръпнало и е доста гадно.

# 364
elle2 по-горе бях писала, с такава подутина съм вече 2 години. Просто вече не обръщам внимание, не ме боли, не ми пречи, ходих при двама лекари и двамата казаха, че не трябва да се пипа.

# 365
При мен се оправиха нещата. Пих ципрофлоксацин, на 12 часа. За 5 дни ми стигна една опаковка. Освен това една вечер постоянно правих ледени компреси, като ги редувах с компреси с риванол, който държах в хладилника, за да е студен (може и във фризера за по-бърз ефект). Пожелавам ви да се оправят нещата и при вас! Успех!

# 366
Днес бях при друг гинеколог по друг повод, каза че може да махне кистата с някакъв нов метод при който се имплантира някакъв силикон, и така не позволява на жлезата да се възпалява и да се подува отново, някой има ли представа за какво става въпрос. Но ще ми правят друга манипулация и не можело двете наведнъж та изключих да питам това колко ще ми струва. Rolling Eyes

# 367
как този силикон ще попречи на възпалението, искам да ви попитам по кое време ви се възпалява , на мен преди цикъл, преди цикъл ми пада имунитета опитвам се да се разболея, хрема , екстри, и друг въпрос правите ли редовно секс

# 368
как този силикон ще попречи на възпалението, искам да ви попитам по кое време ви се възпалява , на мен преди цикъл, преди цикъл ми пада имунитета опитвам се да се разболея, хрема , екстри, и друг въпрос правите ли редовно секс
Не позволявал май да се затвори или нещо такова, и изтичало ако нещо се е насъбрало. На мен никога не се е възпалявало, просто си е киста голяма вече, и си стои там откакто бях бременна преди повече от 2г. Не правя секс редовно, защото 2 седмици съм в цикъл заради полипи на матката, които утре трябва да махнат, а и малко ми е неудобно заради кистата, та мисля и нея да махна, че вече ми писна от проблеми и трябва да ги решавам явно. Embarassed

# 369
попитах те за секса, защото при мен се получи възпаление точно в период без никакъв секс, а тази жлеза се използва когато се прави секс, и се чудех дали има връзка между неправенето и насъбирането на секрет и това възпаление,никой лекар не се заинтересува за причината за появяването им, нито пък се правят изследвания за подходящия антибиотик ида се спре бацила веднъж за винаги

# 370
попитах те за секса, защото при мен се получи възпаление точно в период без никакъв секс, а тази жлеза се използва когато се прави секс, и се чудех дали има връзка между неправенето и насъбирането на секрет и това възпаление,никой лекар не се заинтересува за причината за появяването им, нито пък се правят изследвания за подходящия антибиотик ида се спре бацила веднъж за винаги
И при мен така беше, последните месеци на бременността, когато не правех никакъв секс се появи, мислела съм си дали има връзка, но никъде не намерих информация по въпроса. После докато беше малка кистата почнах уж да правя, но покрай полипа пак разредихме и сега нарастна, та знам ли newsm78

# 371
информация няма, аз доколкото търсих и питах, метода е доктора цепи, после предлага рязане , но пак имало подуване и възпаления , не знам от къде се поличават и доктора вдигаше рамене, при нас явно метода е който оцелее

# 372
Здравейте

# 373
Подложих се на "операцийката"( както казват някои)за отстраняване на бартолинова киста на 19.06.(пълна упойка,дренаж и т.н.). Уж всичко беше наред,но пак си напипвам образувание. Изчетох много, но вече след операцията и виждам,че историята се повтаря многократно при много жени. Истината е,че нямам намерение да се подлагам отново на същия кошмар,затова реших да опитам с някоя от рецептите описани в темата. Първо слагах компрес от лайка-нищо. После опитах с билката дебела мара (sedum maximum-лат.)имаше ефект само след първото налагане,защото топчето намаля драстично само за една нощ от размер череша до бобче,но само толкова. Явно няма да стане и с това. Та...моля някоя от вас да даде по подробно описание на рецептите с прополис и восък...Благодаря предварително!!!

# 374
  • София
Дренаж се прави , когато кистата е възпалена. Тогава железата не може да се извади като се извади няма какво да се възпали освен "близнака" и от другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт