Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 31 903
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Изглежда, че не ви е паднал сам гел лака, а сте го изчоплили. Личи са на места как сте свалили няколко слоя от нокътя. А това хич не е добре. На сегашното състояние на ноктите ви не мисля, че е добре да си слагате гел лак, защото няма да се задържи много, освен това ако базата, която сте поръчали е киселинна, рискувате да получите химично изгаряне и да ви се отлепи нокътната плочка. За влажни нокътни плочки се препоръчва точно киселинен праймер, но при тези дупки на ноктите може да получите и химическо изгаряне от киселинен праймер и киселинна база. В салоните често казват, че ноктите са "мазни/влажни", а те не са в действителност. Най-добре изчакайте да ви израсне плочката и след това слагайте гел лак.
Иначе матиране се прави с буфер пила, за да се отстрани лъскавото покритие от нокътя. Ако искате може да споделите какви продукти сте си поръчали, за да видим дали стават да вашите нокти.
А 14 дни издръжливост не е малко. Повечето фирми дават издръжливост две до три седмици.

# 151
Обикновено моникюристките са заучили две-три фрази от типа "имаш мазна/влажна плочка", "от ноктите ти е, не дадържат продукт", а нлотказват да признаят че може и в тях да е проблема. Има различни нокти, различни продукти или лоша техника. И аз не задържах повече от 14 дви в салон, а сега ходя по 4 седмици. Инцидентно може да съм имала отлепване, но е рядкост. Ноктите са са ичоплени и съд свален слой, може малко да изчакаш с лакирането, но можеш ако искаш да пробваш, но ако не засържи и се избелят съвсем ще се изтънят. Не ти трябва киселинен праймър в момемнта. Грябват ти хубав обезмаслител и безкиселинен ултрабонд. Първо се обезмаслява, после се слага бонда и после база. Базата се слага нънко с втриване. Кои продукти си поръчала и коя лампа?

# 152
  • Бургас
Ще си намеря некиселинна база. И такава за моите нокти, благодаря.
Като не може моите, на майка ми ноктите ще намажем, май и тя иска гел лак. Може да пробваме един нокът как ще го чувства.
Точно киселинна база ми сложиха в салона наистина.
Видях, че има обезмаслители без киселина, но в сайта беше изчерпана всяка една оферта, ще потърся и такъв.
Иначе гел лакът е същият като в салона, поне уж нямам алергия.
Моите нокти така си се лющят и без лак и без много помощ. И затова са къси. Самият нокът се сцепва и пада парче от нокътната плочка.
Взе да се бели всичко изведнъж и нямаше как да отида в салона в близките няколко дни.

# 153
Обезмаслителят обезмаслява и няма с киселина или без. Бондът вече е киселинен и без. Идното някои марки го водят преп, дружото праймър. Понякога някои сайтове пишат за обезмаслителя праймър и обратното. Някои ползват спирт за замяна на обезмаслителя. Не става дума само за база, а савият ти просукт за подготовка да е безкислинен,  защото киселинните най-хросто казано правят като валки дупки в нокътя, за да се задържа продукт. За изтънени нокти не е ок, както е написала Гарнитура ще си причиниш пимическо изгаряне и оглепяне на нокътната плочка.
Вземи си и масло да кутикули и мажи с или без покритие. Маже се  по кутикулата, и под нокътя. После масажираш.
 Касви продукти поръча?

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 18:44 от karmilla

# 154
  • Бургас
Pretty gel?
Така или иначе взех само 3 бр.
Четох, че хвалите други марки и си бях наумила да си взема хубава основа по препоръка.
И да погледам малко уроци в youtube.

Утре може с краката да опитам с продуктите от комплекта.
Определено щом може спирт, ще мина на спирт за обезмаслител.

Накрая не знам защо, но взе да ми пари доста като сложиха топ лака.
Това ок ли е?
Вероятно това е било зле за нокътната плочка.
Ако е от основата, ще пробвам на краката чак като си намеря хубава.
Или е било от топ лака?

# 155
Мария, не са ти в добро състояние ноктите, за да започваш сега с гел лака, още повече пък с Pretty gel, които са китайски и прословути с алергичните реакции, които предизвикват. Дори сега, ако ощще не ти е пристигнала пратката, аз лично бих я отказала.
Изчакай няколко месеца да ти израстнат ноктите, сега рискуваш да ги съсипеш още повече и да си докараш алергия с тези продукти.

# 156
  • Бургас
Аа, май ще си я задържа.
Лампата избрах по съвет на позната, която си се прави сама.
Само LED с уж безвредна светлина и повече от 36 вата.
С дисплей и т.н.
Комплектчето също ще си задържа.
Щом казвате, че не са ок ноктите, ще чакам за ръцете и ще мажа с масло някакво натурално базово като бадемово или макадамия.

# 157
Асо се притесняваш от алепгична реакция и падане на лака с прити са welcome. Особено, ако са в комплектче с отворена лампа с 18 светодиода макс просто разкош - недопечен лак, падащ на 3ти ден. Дори и със Sun5 пок те става, защото е с мъртва точка-няма светодиоди на тавана и са 24 на брой. Казваш, че си избирала по прочетено тук  но тук не препоръчваме нито комплекти(освен 2-3 на стойност над 100лв), нито байчо китайчо да тачинаещи. Важното е да имаш хубава база и топ и с опит можеш и евтинджос цветове. Първият пост якно описва продукти, алергии и кое за какво и. Тук броим "крушки" на лампите, не ватове. Ватовете обикновено нямат общо с реолността обавени с реални. Аз също биф отказала въпросният комплект,който подозирам е в ценови ранг 70 лв и бих си поръчала за подобна сума отделно лампата и читави лакове. На първа страница има линкове и обяснения за всякакви читави марки. Но в крайно сметка всеки сам преценява за себе си, здравето си и бюджета си.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 19:31 от karmilla

# 158
Много точно казано, Кармилла, "всеки сам си преценЯ" Joy
Успех с начинанието, Мария, има много полезна информация на първа страница за лампи, продукти и тн. Ако нещо не ти е ясно, питай, но за да можем да дадем конкретен отговор, пускай снимка на продукт или поне пълното му наименование, линк и тн, иначе само гадаем.

# 159
  • Бургас
Лампата препоръча позната.
Иначе за комплекта сама се навих, защото в салона ползваха този лак...
Лампата ок ли е?

# 160
Лампата е добре. Остават останалите продукти.
Казвам тия неща, защото на мен нямаше кой да ми каже преди години сое какво е и кое е боклук. И аз от единхсалон видях прити, но в момента, ако някой ми извади прити в салон не ми е сериозно.
Наляла съм преди години хиляди папи за бокрузи и лакът ми падаше през 3 дни. Борих се като свиня с тиква, както ка казали хората и беше ужас. Как не съм си докарала алергия не знам, може би защото като де лакирам, падне, излющи се и няколко пъти така спирах и лежаха боклуците в шкафа. Накрая трябваше сама да изчета по въпроса теми назад тук, заглавен пост, статии клипове. Ако бях се сетила преди години тук за погледна бая главоболия щях да си спестя. Вземи си по-добре читава база и топ от типа на Коди, комилфо, pnb, semilac и други такива(ако имаш интерес ще ги нищим) и евтини лакове има и европейски в мейкъп бг. В нейлмастершоп съм описала как стават нещата и за първа поръчка с лакове и повече продукти са по-изгодни от България. Иначе в момента и оз съм плеснала една китайска база, но не съм начинаеща, не се оплескмам, спазвам правирата от тук и зтам, че съм поела риска. А и базата ми е евро и малко. Можеш и прити като цветове да ползваш, но внимателно и при положение че не си се порязала и оляла кутикули и с качествена база. И въпреки това има и други бюджетни алтернативи на тях.

# 161
  • Бургас
Ще чета повече.
Моята позната ползва хубава и скъпа според нея каучукова база, но китайски цветове от някакво складче.
Иначе за лампата ми обясни да има дъно, много лапички, иначе нищо не ставало и да не била с UV, а само LED.
Тази май не и е първа лампа и за лампата се навих от раз.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 18:16 от mariqivanova799

# 162
В Мейкъп Claresa,Sunone и др, са по 5-6лв., и със сигурност са по добри от Прити, но както казаха момичета по-горе
Всеки сам си преценява.

# 163
Лампата става, но далеч не е най-доброто, защото е с черно дъно и черна отвътре. Черното поглъща светлината вместо да я отразява и може да има проблеми с полимеризацията, особено на по-тъмни или пигментирани цветове. Не знам Прити как се изпича, но доста от цветовете на Клареса имат нужда от 90 сек, стандартните 60 не са достатъчни. В черна лампа може и от 2 мин да имат нужда, не знам.
Затова тук препоръчваме лампата да е с бяло или метално отразяващо дъно.

П.С. Това, че приятелката ти си прави гел лак и до момента не се е окепазила, далеч не значи, че знае много по темата. Ако искаш да се обучиш да си правиш ноктите добре, се довери на професионалисти, каналът на Полина Василева в ютюб например е много полезен и е на български. Елена Арт също има уебинар за правене на гел лак от-до.

# 164
Нямам точно тези пили, но по мои наблюдения повечено нямат бутон пауза. Ако искаш да спреш замалко - с кръгчето за оборотите просто ги намаляш до 0, или пък директно изключваш, аз така правя.
Честито за придобивките! Ти беше поръчала общо 4, ако не се лъжа, нали?

Аз си бях поръчала 4 да - признавам без бой. Flushed
Но другите две още ги чакам - една като стар телефон и една плоска. Ще споделя като пристигнат.

Относно малката компактна пиличка - тази:

Държи се много добре. Не прескача, сваля гел лак и честно казано не правя разлика между нея и тези модели (от които имам и в момента):

Ръкохватката е същата, шума, вибрация - за мен всичко е едно към едно. И тази пиличка, както и горепоказаните имат пауза, което се оказва важно за мен. Бутонът за пускане и спиране е и бутон за пауза, спира се и се пуска с леко задържане на същия (на моята е по същия начин), посока се сменя с натискане на колеленцето за оборотите, много е практично, защото даже не се "прицелваш" в някакво малко копче хаха. Видяло се е, ще си я оставя - една шепичка място заема, а и ръкохватката е заменяема с моята.

За сивата "батерия" съм малко със смесени чувства. Супер добре работи, но май не е "моята".

Друго. Пристигна тази розово светеща лампа.
https://www.aliexpress.com/item/1005005580323184.html?spm=a2g0o. … 84.18521802oHiKl5

Пече много добре и за разлика от моята старата, автостарта е с памет (може да е нормално това, ама...). Ако съм ползвала 10 секунди с включване на бутон, на следващото влизане на ръката, сама се пуска на 10 секунди. Не знам дали ме разбрахте... Моята старата на автостарт винаги се пуска на 99 секудни слабо печене. Иначе, както някой беше писал, самата пластмаса е твърдичка и ако се чукне по- силно сигурно ще се счупи.

Друго. Пробвах матов топ на Secretly. По- скоро не съм доволна. И на него остават следи като го тръкна с нещо. От Kodi също не съм доволна заради същия ефект. Може и да не ги доизпичам, но тук фаворит си ми остава Mister Nails - за 60 секунди печене си е бетон поне десет дни. После започва да лъщи свободния край. 

Момичета, препоръчайте гел в бутилка? За укрепване го искам.

Общи условия

Активация на акаунт