Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 798
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Вярно е това, че си е друго тъничката безчеткова ръкохватка, писалката пък е по-слаба, в сравнение с другите, въпреки че си я харесвам и нея, и дори на работа в чантата си съм я носила, да си оправя кожичките в почивката в 10ч, докато колегите пушат цигари Joy а предполагам, че новата също ще ми хареса Grinning
Здрави да сме Grinning
3 лампи 3 пили... чакам сега прахоуловителя, който се надявам да ми е първи и последен.
Есмералда, аз имам подозрения, че тези новите пили - твоята, моята, и въобще от последните поръчки на повечето момичета - са съвсем сходни, да не кажа едни и същи, тъй като ръкохватките им изглеждат почти едно към едно, а тялото си мисля че е по-скоро само захранване/батерия.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 21:28 от HoneyBee33

# 391
Да, като характеристики са почти еднакви, основната им разлика е чисто визуална в дизайна.

# 392

Това е от снощи,изкарах почти 2 седмици с предния. Този път смених базата,защото пак имах отлепване

# 393
Аз забравих да пиша, че пробвах вече тази пила и е супер. Няма вибрации, удобна е за употреба. Само ръкхватката ми се стори по-дебела, но това е, защото съм свикнала вече на удобството на безчетковата, която е много тъничка и удобна.

Каква е твоята пила с безчетков мотор, може ли снимка или линк?
Започвам да се замислям дали да не се завърна към професията, поне парите за материали да си избивам. Sweat Smile
Все си мисля, че повече съм спестила от маникюр в салон, ако ходех (понеже никога не съм ходила), отколкото изхарчените вкъщи - 2 маникюра месечно по 40 лева да ги сложим, отиваме на 1000 лв за година. Надали съм купила гелове, пили и лампи за толкова. Smile
А може и силно да се самозаблуждавам. При вас как е - излиза ли ви осезаемо по-евтино, откак спряхте да ходите в салон?

И още един въпрос - как правите хубави близки снимки на маникюрите си? Освен с вградената макро камера на телефона, която в моя случай е пълна трагедия, онези мини обективчета от алито дали стават за оптично приближаване с основната камера, която иначе е добра, но пък не фокусира чак толкова близко?

# 394
Ето я моята ел.пила с безчетков мотор. Мисля, че я показвах, когато я купувах.
Скрит текст:

Тялото е идентично с това на онази пила, която постнах преди няколко дни и си я взеха две съфорумки, но ръкохватката е безчеткова. Много е хубава пилата. Аз я взех от Ибей Англия на наддаване, но този модел го има и в Али. Просто цената е доста висока и затова не я препоръчвам често.
https://a.aliexpress.com/_mNQIkAE
https://a.aliexpress.com/_mPOKjju
https://a.aliexpress.com/_mLjUV06

Ето го същия модел, но с четков мотор, затова е и на по-ниска цена.
https://a.aliexpress.com/_m0V5eES

# 395
Единствената разлика в поръчаните напоследък пили, която забелязвам е кабелът на ръкохватката - на "сивата", "лилавата", тази с градиента са с кабел с еднакъв вход/изход и от двете страни и кабелът се маха и е по-лесно сменяем. На "оранжевата", която още чакам но е пристигнала при HoneyBee33, кабелът е като "закачен" за ръкохватката, ако мога така да се изразя и съответно ми се струва по-тегав за смяна и трябва, може би, да се сменя с цялата ръкохватка. Така ми изглежда по снимки, на живо още не съм погледнала. Забелязах го това след като поръчах вече.
Иначе и аз продължвам да се чудя как при някои от момичетата качесвтото е толкова хубаво на снимки. Аз независимо как снимам след качване тук снимката ми се "смазва" и съвсем става зле, не че преди това е била топ, но от прилична става ужасна.
Някой пита за линк за керамични накрайници. Ето от препоръчан магазин, от там съм си купувала и диамантени и керамични накрайници, без тези 5в1, но гледам и там вече има:
https://www.aliexpress.com/item/1005001715024040.html?spm=a2g0o. … 78.fd3c180240fEGY

# 396
На "оранжевата", която още чакам но е пристигнала при HoneyBee33, кабелът е като "закачен" за ръкохватката, ако мога така да се изразя и съответно ми се струва по-тегав за смяна и трябва, може би, да се сменя с цялата ръкохватка. Така ми изглежда по снимки, на живо още не съм погледнала. Забелязах го това след като поръчах вече.
Потвърждавам, на "оранжевата" (при мен ментова) не се маха кабела от ръкохватката. Може би ако не бях заслепена от офертата за 40 лева от линка на Есмералда, и бях отделила 2 минути да помисля, преди да поръчам, щях да избера такава с напълно сваляем кабел. Надявам се да не се чупи, че да не я сменям Grinning

# 397
И аз след като вече поръчах обърнах внимание, но пък ми беше любопитна и се води 45к оборота, което също ми е интересно как ще е, ако са реални, на фона и при мен 35к макс.
Иначе уж гледам и аз, но подобно на теб се заслепих от офертата за 20 евро. Инае съм я виждала да върви на двойна цена. Надявам се да издържи повече време, пък иначе здраве да е поне не сме се набутали много Grinning

# 398
Момичета, просто дръжте ръкохватката на широко пространство и без много извивки в частта на кабела, която се свързва с ръкохватката. Аз единствената пила, на която й се прецака кабела, я държах в кутийката на ръкахватката и уж не притисната, но ей на, не е било достатъчно.

# 399
У дома ползваме тези за всички зарядни, слагам ги и на пили и лампи. Вършат много добра работа, стига кабелът да не е твърде тънък.

https://www.aliexpress.com/item/1005004796141016.html?spm=a2g0o. … BG%21179232519%21

Сещам се да питам нещо. Ако се сложи само цветна база и топ и после се сваля с ел.пила, как всъщност ще се свали тази база, при условие, че с пилата не се сваля до естествен нокът? Ако е някоя полупрозрачна, да кажем, че ще се свали само топа и част от базата ще си остане, но ако е наситен цвят база? Rolling Eyes

Цитат
При вас как е - излиза ли ви осезаемо по-евтино, откак спряхте да ходите в салон?

Аз преди да започна да се правя сама не съм ходила много в салон, сигурно 5-6 пъти при различни маникюристки. Започнах сама, първо, защото е по- удобно да си направя ноктите когато искам, а не да записвам час в неудобно за мен време седмици напред и второ, лакът ми при професионалистките никога не издържаше повече от три дни. Винаги се отлепяше в свободния край на поне два пръста и така си ходех 5-6 дни, след което си изчоплях целия лак и си правех ноктите на нищо. Пестенето на средства не ми е било водещо и съм сигурна, че и сега хич не го карам пестеливо, но го приемам като моето хоби и толкова Simple Smile И Хасан човек Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 20:58 от SilverPink

# 400
По принцип винаги, дори с цветна база, пак се слага отдолу прозрачна. Ако нарушаваш правилата (като мен Joy), сваляш до нокът много, ама МНОГО внимателно с накрайник с жълта насечка. После довършваш с ръчна пила. Или накисваш. Или ако ще слагаш плътен цвят и няма да ти се вижда цветната база - просто я оставяш и третираш като прозрачна, т.е. изравняваш отгоре и това е.

# 401
  • Бургас
И при мен не опира до спестяване правенето на гел лак у дома. В салон съм ходила един единствен път, видях как, и почнах сама. Доставя ми удоволствие. Подразни ме, че примерно на 10-я ден ми се обели ъгълче. Ама нито цвят имам, нитолампа да поправя. И така вече 5 години. Т.е никога не към давала 2*30/40 лв месечно за маникюр. И сега не мисля, че се изкушавам много с лакове, пили и лампи. Като разходи със сигурност съм на + , като удоволствие и удовлетвореност от резултата++

# 402
И аз съм ходила броени пъти на маникюр, не останах очарована и веднага реших, че сама ще мога да си го правя по-добре. Влязох в темата, четох, майка ми ми донесе няколко лака на Коди от чужбина и почна забавлението. Правих макс 4-5 маникюра и спрях (лято-есен на 2019 г. се развива действието). После дойде Ковид, нямаше какво да се прави по цял ден вкъщи и реших, че трябва да извадя лаковете, че да не им мине срокът. И така се запалих, останалото е история.
Честно казано не знам дали с всичките ми харчове съм на печалба
но пък ми е приятно да се занимавам, а и го правя по-добре от поне 90% от маникюристките в България. Joy

# 403
По принцип трябва да се слага слой прозрачна база преди цветната за по-добра спойка, избягване на пигмент директно по нокътя, а и при сваляне да се сваля до база. Не всички спазват това правило, аз лично то спазвам да не си лепна алергия  а и реално тънкият слой прозрачна база ми отнема минимално време.
И аз се правя поради споменатите горе причини - не ми зържи толкова дълго в салон, ве ме кефи да завися от часове, които я има, я не, не пътувам до някъде си, не търся доцра професионалистка и да съсам нерви, правя се както искам, когато искам, а ако нещо имам нужда от поправка минаги мога да извадя такъмите и да не чакам час за някога и плимерно целеят ме нокът да иде на кино. Определено не ми излиза по-евтино предвид 5те пили, с които се сдобих, 2те лампи и безкрайната цефра от цветни лакове, топове, бази, цветни бази, стикери, джиджавки и пр. Но пък и на мен ми е хоби, по-доволва съм от резултата и ми доставя удоволствие. Особено като съм виждала какви са резултатите от масовката(не всички, но масовката) и как едно укрепване не могат да направят доката имам физическа възможност ще си се правя.

# 404
На мен като че ли ми излиза по-евтино. Пробвала съм да посещавам маникюрист със среден клас цени, но определено не съм доволна. Маникюристката, при която започна да ходя стана топ майстор и отделно че се чака поне един месец за час и е доста над психологическата ми граница за маникюр. Има месеци, в които определено прекалявам с поръчките и такива, в които не съм имала време да разглеждам и да пазарувам. Основната причина да се правя сама е, че имам свободата да го правя когато и както искам, да преправям, ако не ми хареса и да съм си у дома Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт