Париж - 19

• 54 022
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 855
  • Бургас
Това поне за 3 дни звучи Simple Smile
Всеки си има места в Париж, които копнее да види. За някого това е Версай, за друг идиот като мен - Пер Лашез Simple Smile Бях го включила още в първото си посещение. Пет пъти съм била в Париж, до Версай още не съм стигнала, нямам и кой знае какво желание. Както и да се катеря на Айфеловата кула, не предизвиква възторг у мен. Да, видях я, но има магнетични места в Париж, в които бих се връщала пак и пак. Кулата не е сред тях.

Ако е за 1-2 дни - Латинският квартал, Маре, Парижката Света Богородица, остров Сите и цялото величие около Сена, Монмартр.
И Шанс Елизе, с Триумфалната арка.
Няма много време за музеи, ако си само за два дни и не бих си губила четири часа за път до Версай от и без това ограниченото време.

Музеят на Диор наистина е ефектен. Ама за трето-четвърто посещение.

# 856
  • София
Бих се шляла по улиците и площадите на Париж за това ограничено време, само отвън. Тинтина е дала много хубави предложения.
Аз пък смятам, че Операта е уникална отвътре, там бях очарована. И музей Орсе.

# 857
  • Бургас
Аз също бих се шляла, яла, кафе пила и не бих влизала в музеи Simple Smile

# 858
Подкрепям последните две мнения.
Разходете се. Усетете магията и духа на Париж.
Версай, музеи... За следващите пъти.

# 859
  • София
за кратък престой не трябва да губите време по опашки, 21.09. - 22.09. е нощта на музеите и са големи опашки, може да усетите духа и атмосферата по артистичните централни  квартали, МарЕ, Латинския, в тях може да се насладите на мода, изкуство, архитектура, френска кухня, има много събития, вкл безплатни, на големия остров където е Нотр дам, има фестивал на гурме кухня - информация на сайта https://parisjetaime.com/evenement/fete-patrimoine-gourmand-idf-e214 има и безплатен концерт
Безплатни събития https://parisjetaime.com/article/journees-du-patrimoine-a1029

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 20:51 от isita

# 860
Този музей на Диор ми дава, че е затворен за публиката до 16 октомври? FlushedАко някой знае причината, моля да обясни.
https://billetterie.galeriedior.com/selection/timeslotpass?produ … 405282935&lang=en

И значи ли това, че ако отида на място там и чакам на опашка няма да намеря билет в ден, в който примерно няма продажба онлайн?

# 861
  • Бургас
Понякога правят временни "почивки", за да подменят колекциите. Това е причината да е затворен.
Ако отидеш без онлайн билети, ще можеш да купиш и на място, но със сигурност ще се наложи да чакаш.

# 862
Понякога правят временни "почивки", за да подменят колекциите. Това е причината да е затворен.
Ако отидеш без онлайн билети, ще можеш да купиш и на място, но със сигурност ще се наложи да чакаш.

ок, но това са цели 15 дни? Ок, благодаря, ще се пробвам да мина преди да затвори.

Благодаря!

# 863
  • София
Кога започват сезонните р а з п р о д а ж б и на дрехи/обувки? Как и от къде си пазарувате в Париж, ползвате ли куриери до България или е по-изгодно купуване на куфар от там и плащане на еднопосочен.... Всяка информация или насока къде да прочета за ш о п и н г в Париж ще ми е от полза:)

# 864
  • София
Аз много не разбрах точно за какво се пита, специално за куфара?
Иначе аз пазарувам от Галери Лафайет. Правят добри намаления. Сега има френч дейс 30% на избрани неща. Също от време на време,когато има намаления по сериозни се разхождам до LA vallée vilage. Малък аутлет направен като кварталче, всеки магазин е в отделна сграда. Но сега няма гжлямо намаление , лятото имаше. И много обичам uniqlo и muji.

# 865
  • София
Аз много не разбрах точно за какво се пита, специално за куфара?
Иначе аз пазарувам от Галери Лафайет. Правят добри намаления. Сега има френч дейс 30% на избрани неща. Също от време на време,когато има намаления по сериозни се разхождам до LA vallée vilage. Малък аутлет направен като кварталче, всеки магазин е в отделна сграда. Но сега няма гжлямо намаление , лятото имаше. И много обичам uniqlo и muji.

Мисля да летя до Париж с цел шопинг след Новогодишните празници, когато цените падат. Летейки към Париж няма да заплащам куфар на авиокомпания Българияер, а ще купя от Париж и прибирайки се ще заплатя куфар само в обратната посока. Една парижанка ми даде идея, че масово туристите си пазаруват и оставят пратките в кутии на Пощите и защото им излиза по-изгодна доставката в чужбина, но за България не знам коя опция е по-изгодна.... Галери Лафайет ми е вариянт, Le BHV Marais /базарът до кметството/ и бутиците в Маре, но имам много бегла представа и искам да получа повече информация.

# 866
  • Бургас
Честно казано, при наличие на такова изобилие от онлайн сайтове и доставки не бих си причинила пътуване до Париж само с цел шопинг.
Доставка с куриер не излиза изгодно. Проверявахме м.г., когато трябваше да пращаме служебен багаж.
Има българи, които пътуват и пренасят пратки, можете да пишете по Фб групите на българите в Париж.

# 867
  • София
Честно казано, при наличие на такова изобилие от онлайн сайтове и доставки не бих си причинила пътуване до Париж само с цел шопинг.
Доставка с куриер не излиза изгодно. Проверявахме м.г., когато трябваше да пращаме служебен багаж.
Има българи, които пътуват и пренасят пратки, можете да пишете по Фб групите на българите в Париж.

Така е, не си заслужава само с цел шопинг, но нали трябва да се тръгне от някъде - първа цел дневен шопинг, втора -  вечерно представление и ако има сили и настроение някое музейче или галерия за хепи енд Smiley

# 868
  • София
Аз съм изпращала по пощата до България, но са кутии с размер на кутия за обувки и цената е 21 евро ,ако не греша. Цял куфар да изпратите ми се вижда доста пари?
И намаленията не започват веднага след нова година. Не си спомням кога започнаха в Галери тая година. По има смисъл през февруари. Но това лесно се проверява на сайта им.

# 869
  • Майничка
Френските разпродажби през 2025 започват от 8 януари и са до 4-11 февруари (според региона и търговеца).

Общи условия

Активация на акаунт