Париж - 19

• 53 926
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Предвид последните събития и обявената най-висока степен на тревога за теророризъм, може ли някой актуално да сподели каква е атмосферата в момента в Париж? Сега чета, че са включени  допълнително над 7000 военни, евакуирали са хора от Лувъра, Версай, а полета ни е понеделник...

# 106
  • пак на Рив Гош
Отново съм  аз... да попитам предвид, че предстоят олимпийски игри в Париж догодина, юли месец удачен ли ще е за екскурзия и кой от месеците е най- приятен , разбира се строго индивидуално е, просто сондирам  мнения
Да кажа и аз - според мен най-лошото време за посещие в Париж догодина, освен ако не си част от делегация, или идваш заради състезанията.
Аз бих даже отложила и след средата на септември, понеже след "голямата" олимпиада идва параолимпиадата, която ще е до 08 септември.

За атмосферата в Париж ще мога да дам лични впечатления в събота, понеже имам път натам. Но това, което за мен е нормално (напр. по-силно полицейско и военно присъствие на моменти), може да не е нормално за туристите Wink
(след атентатите през 2015та, дотолкова бях свикнала да си отварям чантата за проверка на входа на всеки голям магазин в центъра, че като влязох на следващата година в един от моловете в София и по навик тръгнах с отворена чанта към охраната, направо сащисах човека)

# 107
Ние сме в Париж в момента, ами прекрасно е! На мен ми е за пети път, на децата - за втори. Вчера следобед преваля за половин час, но  не порой, а ръмене, бяхме в Люксембургските градини и извадихме за кратко чадърите. Днес е 21 градуса, за Лувъра чакахме 10 минути, с предварително купени билети. Не намирам нищо по-различно като атмосфера, на рецепция ми се изсмяха като попитах за тероризъм и заплахи...Единствено на летището имаше по-щателна проверка, не минахме на машините за европейски паспорти, а се наредихме за проверка, нас само ни питаха за колко дни сме, но по съседни гишета забелязах по-дълги разговори - направо разпити, искаха билети за връщане и резервации за хотел. Ние сме в Монпарнас и се движим само пеша, навъртаме по 25 км на ден, тинейджърите даже не искат да почиваме. А храната...ще си дойда поне 2-3 кила отгоре Simple Smile. И изобщо не ми се прибира, разкошен е Париж през есента Heart!

# 108
Ние сме в Париж в момента, ами прекрасно е! На мен ми е за пети път, на децата - за втори. Вчера следобед преваля за половин час, но  не порой, а ръмене, бяхме в Люксембургските градини и извадихме за кратко чадърите. Днес е 21 градуса, за Лувъра чакахме 10 минути, с предварително купени билети. Не намирам нищо по-различно като атмосфера, на рецепция ми се изсмяха като попитах за тероризъм и заплахи...Единствено на летището имаше по-щателна проверка, не минахме на машините за европейски паспорти, а се наредихме за проверка, нас само ни питаха за колко дни сме, но по съседни гишета забелязах по-дълги разговори - направо разпити, искаха билети за връщане и резервации за хотел. Ние сме в Монпарнас и се движим само пеша, навъртаме по 25 км на ден, тинейджърите даже не искат да почиваме. А храната...ще си дойда поне 2-3 кила отгоре Simple Smile. И изобщо не ми се прибира, разкошен е Париж през есента Heart!

Бихте ли споделили  името на хотела

# 109
# 110
Отново питане относно финансов диапазон  за двама възрастни плюс посещение на Дисниленд, кулата, Версай, Ливър и т.н около 4000 лв ще ни оправят ли или е малко за 6 дни

# 111
За какъв период и какво е включено в тази сума? Само разходи на място или и пътуване с настаняване?

# 112
За какъв период и какво е включено в тази сума? Само разходи на място или и пътуване с настаняване?
6 дни, ами включено е всичко настаняване в хотел, транспорт самолетни билети също така, транспорта там с карта навиго , посещение на  забелижелнжсти и храна, май са малко

# 113
  • Варна
6 дни, ами включено е всичко настаняване в хотел, транспорт самолетни билети също така, транспорта там с карта навиго , посещение на  забележителности и храна, май са малко
половината са транспорта от/до и спане - за всичко останало човек знае и 2 и 200 , може да останат даже , но ако храненето е САМО по ресторанти за това ще стигнат , а може и от топлите витрини в Карфур или самоделни сандвичи и разходите за храна да паднат десетократно.

# 114
  • В офиса
Според мен да. Ние бяхме 4-има за 6 дни и разходите ни бяха по-малко от двойни на вашите планирани, тук включвам всичко - билети, карти Навиго, забележителности, всичко. Спахме в хубав квартал, ядохме и по ресторанти, и пикници с неща от Монопри (не излиза 10 пъти по евтино, даже не бих казала, че е в пъти по-евтино), купувахме подаръци, сувенири (даже децата ги рисуваха на площад Тертр), децата си купуваха сладоледи и глупости, не отидохме до Дисни, а до Астерикс, но разликата между двата няма да е 1000 лв. Така че, да, ще влезете в бюджета.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 12:01 от Тинкърбел

# 115
Аз също мисля, че е реалистичен бюджет за двама души.

# 116
Индивидуално е. Аз първо бих видяла, колко ще ми струват билетите, настаняването и предвидимите разходи (какво ще се посещава, транспорт и какви разходи се предвиждат). Виждам, че цените за настаняване за догодина (обяснимо) са по-високи.

# 117
Това е официалният сайт  за билети за кулата нали, че ми се вижда много 50 евро на човек до върха, предвид, че мисля, че четох някой беше написал че е около 30 евро   
  https://www.eiffeltickets.com/fr/

# 118
Това е официалният сайт  за билети за кулата нали, че ми се вижда много 50 евро на човек до върха, предвид, че мисля, че четох някой беше написал че е около 30 евро   
28.30 е цената.
https://www.toureiffel.paris/en/rates-opening-times

# 119
28.30 е цената.
https://www.toureiffel.paris/en/rates-opening-times

Боже, къде съм гледала  извинявам се,а за Версайския дворец има ли също онлайн билети

Общи условия

Активация на акаунт