Париж - 19

• 53 835
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 005
Стана ми интересно за този влак, влязох в сайта - най-ниската цена на билети е 35-59 евро в посока.
Хубаво е да го има като възможност, ако изпаднат много евтини билети до Брюксел...

Да, но тези билети са определен брой, обикновено по не много удобно време и според мен по никакъв начин не може да се разчита на тях. Същият Евростар ходи от Брюксел за Лондон - купувала съм билети четири месеца преди пътуването и цената беше 270 евро за три билета (2-ма възрастни и дете на 11 години). Около Коледа решихме да отидем пак с детето до Лондон - през септември цената беше 440 евро за двама възрастни (детето на 12 години вече е с уж младежки билет, но цената му е колкото за възрастен). Понеже не бях тогава още съвсем сигурна, не взех билетите и един месец по-късно платих 540 евро за същите дати и в същата конфигурация.

Така че влакът е възможност, но трудно можете да разчитате на особено евтини билети. Или трябва да следите и отрано да купите. Изобщо цената на билетите за Евростар е динамична и зависи от много неща. Влакове има едва ли не на всеки час и билетите в 7 ч. сутринта са по-евтини, отколкото тези за влака в 11 ч. например, но малко хора ги устройват. Училищните ваканции също са огромен фактор при цената на билетите.

Допълвам се:

Това е сайтът на белгийските железници. От декември пускат някакви евтини билети до Париж - пътуването е около 3 часа. Това не е Евростар, да уточня само.
https://www.b-europe.com/EN/Trains/OUIGO-Brussels-Paris

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 15:14 от Nedinka

# 1 006
  • Варна
Засега решихме, че ще пробваме през Белгия. другата седмица ще купим билети, ако не са се променили цените на влаковете. После ще споделя впечатления:)
Имам и друг въпрос - хотел в район 14, добра идея ли е?
Виждам нещо като парк, където ми се струва, че са прикачванията на метрото. Затова ми изглежда добра локацията.
Търсим нещо много бюджетно, защото пътуването е непланувано и търсим добри цени Simple Smile благодаря 🤗

# 1 007
Предполагам, че от Gare du Nord ли ще ви е влака за Белгия, така ли е? Зависи в коя част на 14 район гледаш, но през района минава и директно метро, и директен автобус до въпросната гара. На мен това ми е важно. И пак зависи в коя част на района гледате, от по-северните сте дори на пешеходно разстояние до някои забележителности.

# 1 008
  • Варна
Да, влака от Белгия ще ни спре на Gare du nord.
Парка сега видях, че май са гробищата Simple Smile
В северната част, да. Има няколко варианта за хотели.
Толкова съм наплашена, че Париж е опасен, че не знам къде да гледам.
А сме група от 10 човека 😁

# 1 009
Според мен, съвсем ОК си е 14-ти район. Отсядали сме в по-южната му част и не помня нещо да ме е притеснило. Но пък около Gare du Nord вечер късно бих се притеснявала. Гледай за нещо, което да е близо до метро станция и да не се върви много по тесни улички и толкова. Разстоянията и възможния транспорт - по google maps. Десет души сте голяма тумба.

# 1 010
  • Варна

Толкова съм наплашена, че Париж е опасен, че не знам къде да гледам.
А сме група от 10 човека 😁

Няма нищо опасно особено за по голяма група  , в туристическите места и още повече през светлата част. Двойка само сме се мотали и среднощ из всички части на града. Пазете се от джебчийките в метрото !!!

# 1 011
  • София
Е, 14 район е Монпарнас, нищо страшно не виждам в него, много приятен парижки квартал, дори имах резервация там и щяхме да бъдем сами с дъщеря ми, но харесах друг хотел в друг район. Разхождали сме се включително късно вечер с нея само двете в Париж, нищо опасно не видях, иначе около гарите винаги човек трябва да бъде внимателен, който и да е района и града.

# 1 012
  • София
Париж не е чак толкова опасен град. Откъде сте се наплашили толкова. Безсмислено.
Градът буквално не заспива. Оживен е. Единственото опасно са джебчийките. Ма те в нашия район балкански са добре познати на всички ни.

# 1 013
  • София
И на мен ми стана смешно, група от 10 туристи да се плаши в Париж. Освен да са деца ... Grinning извинете за шегата, но наистина няма нищо толкова опасно в Париж в сравнение със София, ако се спазват елементарни правила. Пък група от 10 души да тръгне някой да напада в Париж  граничи с фантастиката... Stuck Out Tongue Winking Eye Все пак пазете  чанти в навалицата и толкоз...

# 1 014
Най-велико е... сама жена вечер в Noailles, Марсилия. Или в Molenbeek, Брюксел.

# 1 015
  • Варна
О не, тя групата е смела.
Само аз - организатора съм като зайче 🤣
Вероятно няма за какво да се притеснявам, както казвате Simple Smile
Благодаря за съветите, запазихме хотел. Следват и билетите 🤗

# 1 016
  • Варна
 Noailles, Марсилия.  Molenbeek, Брюксел. Това е различно ! Общо взето най гадни са мароканците от Molenbeek - никой не знае кой колко е надрусан не че не  знаем хубавите си тиинове в чистичките ни МОЛове. Да имаш едно на ум не значи да не излизаш от квартирата.

# 1 017
Нищо толкова страшно няма и в Моленбеек. За да стигнем до един комплекс, където традиционно правят изложби, изложения и панаири на книгата, минаваме точно през Моленбеек, около 10 минути вървим пеша. Има толкова много всякакви хора, че нищо не може да ти се случи. За сметка на това излизайки от изложба към 17-18 ч., можеш спокойно за около час максимум да подстрижеш детето, да хапнете дюнер, бургер, марокански манджи и да направите бърз пазар на плодове, зеленчуци и хляб. Аз там не бих живяла, но не заради сигурността. Други неща са ми непоносими. Но като цяло към мароканците изпитвам уважение - те бяха единствените, които навремето ми помагаха с бебешката количка по стълбите, включително жените. Белжовете седят и те гледат как се мъчиш.

# 1 018
Големи градове, много хора, всекви хора... Какво искате.

# 1 019
Големи градове, много хора, всекви хора... Какво искате.

Брюксел не е толкова голям, но по стечение на обстоятелствата е голямо мулти култи. В училището на сина ми има 800 деца от 45 националности.

Общи условия

Активация на акаунт