Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 19 441
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Падна до 38.5 отново. Горе долу с какви темпове е добре да пада?

# 136
След течния аналгин проследете. От часа на приема минават около 2-2,5 часа, когато реално започва да спада и така след 4 часа може пак да започне да се вдига.
Може да спадне до нормална и пак да скочи, а може просто да спадне малко и после пак да се вдигне.
То сега е топло, ама няма да е лошо да е завит и да се поти. При мен потенето е индикатор, че Т спада. И да пие вода, че хидратирането е важно.

# 137
С какво друго може да го подкрепя?
Хапнал е няколко лъжици супа.

# 138
С какво друго може да го подкрепя?
Хапнал е няколко лъжици супа.
Чайче с мед без да е горещ или много топъл. Обикновено правя, слагам мед и разреждам с малко хладка вода. Давала съм и само мед, 1-2-3 лъжици, колкото може.

# 139
Нищо няма да стане от няколко часа глад. Даже е препоръчително, ако няма апетит да не го карате да яде.
Леко топъл, не горещ чай и то не насила.

# 140
Компот от малини също сваля температурата.Важно е да пие течности.Мокри кърпи под мишниците и на сгъвките под коленете също свалят температура.

# 141
За сваляне на температура увиване на компреси с вода и оцет около китките и глезените. В детска градина така свалят Т при деца.

# 142
  • София
Скрит текст:
Много от пломбите ми дават фира. Не са добре направени, вече умъртвих един зъб заради лоша пломба. Ендодонтите вече ги знам.
Имам и едно петно на преден, може да е шиечен кариес, което вече е по- сложно.

Препоръчайте ми моля изпитан стоматолог, който прави хубави пломби, доказали се във времето, не такива, които имат вторични кариеси. (София)

# 143
  • пустинята Гоби
При кой ендодонт си ходила, че аз издирвам читав, че се разочаровах от този, при който ходех?

За съжаление не мога да помогна със зъболекар, последно аз и децата ходим при едни млади хора над Пирогов, но не е минало достатъчно време, че да кажа доказано във времето.

# 144
Момичета, имате ли представа, дали при чупене на живачен термометър, живака се "разлива", или винаги седи на топчета? Сутринта счупих термометър и останаха следи като разлят метал, помислих че е Галиев термометър и чистих традиционно, но сега като се разсъних много се притесних, да не е бил живачен. Не пазя опаковка и не мога да прочета какъв е бил.

# 145
На топчета седи живака.

# 146
Много благодаря!

# 147
  • Стара Загора
След даряване на яйцеклетки мога ли да приемам Кафетин менструал или подобен препарат? Изписаха ми само Дуфастон, а когато си тръгвах не усещах болка и не попитах. Не е силна болка, но ако мога да си я спестя и някой е запознат ще съм благодарна.

# 148
Здравейте,
Някой има ли опит с преглед при невролог и скенер в София при евентуални подозрения за прекаран инсулт вчера. Не сме звъняли на бърза помощ, а личната лекарка е в провинцията. Притеснявам се да не се влоши майка ми или да я повтори нещо. Снощи горе-долу говореше и се движеше, но всичко беше забавено. Ще ми се още днес да я заведа, но от ровене във форума и в нета наистина не можах да се ориентирам къде, а чета, че в спешно отделение не е много добра идея май.

# 149
При съмнения за инсулт, най-добрият метод е магнитен резонанс със съдова програма.

Общи условия

Активация на акаунт