Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 451
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
DimBZah, не познавам това лекарство но като човек пил антидепресанти и други разни бих те посъветвала да не се водиш от отговорите тук или другаде в интернет. Само и единствено консултация с психиатър.
Обсъдете с него. И не спирай лекарството сама. Трябва схема.
По питането ти съм склонна да мисля, че си силно стресирана в момента.

# 61
И аз така мисля.
Човек под стрес може да намрази всеки и всичко.
Питай си лекаря за лекарствата, не ги спирай сама.

# 62
Препоръчайте ми детски гинеколог за нередовен цикъл- Варна, София, няма значение къде

Др Николай Николов, работи в Люлин мед, имат кабинет и в Люлин, и до 5те кьошета. Вече цял месец се влачим при него.

В този ред на мисли, кажете какво да я правя тая кандида при детето. Бяха поизчезнали, но заради нова инфекция се наложи да дам пак антибиотик. Предния път пи микомакс и ползва клотримазол за външно мазане. Сега ще пиша пак на гинеколога, но има ли нещо от вашата практика, което работи? Чета за капка - две върху бельото от етерично масло от чаено дърво? В нет-а пише, че не нарушава микрофлората на добрите бактерии... Също, според вас тези пробиотични таблетки (орален прием) за вагиналната флора действат ли?

# 63
Не знам. Аз с гъбите съм в неравностойна битка цял живот.😔

# 64
Не знам. Аз с гъбите съм в неравностойна битка цял живот.😔
Чета и за комбинация от шуслерови соли. Случайно да имаш опит с тях?

# 65
Не. Имам  неуспешен с класическа хомеопатия.

# 66
Диета, бедна на захари също помага - само от нея няма да стане, разбира се, ама поне да не ги храните допълнително.

# 67
Диета, бедна на захари също помага - само от нея няма да стане, разбира се, ама поне да не ги храните допълнително.
да, зная. Трудна работа. Аз живея почти на въглехидрати в определени периоди. Не говорим само за захар в чист вид нали.
А сладко хапвам без да прекалявам.
Дано ги изчистите при детето, да не хронифицират, че са ужасни.

# 68
От много въглехидрати по принцип никой не е прокопсал... отразяват се не само на гъбичките. Но да, нямах предвид само баш си захар, те всякакви въглехидрати накрая до това се свеждат - захар. Гадинките я обичат.

# 69
От много въглехидрати по принцип никой не е прокопсал... отразяват се не само на гъбичките. Но да, нямах предвид само баш си захар, те всякакви въглехидрати накрая до това се свеждат - захар. Гадинките я обичат.
големи думи. Понякога излишни.
Горките вегани и вегетарианци 😄!

# 70
И аз се интересувам дали помагат тези пробиотици за орална употреба.

Иначе аз страдам също от гъбично нашествие, само че на гърлото. Доктора казва, че е резултат на кекава имунна система и няма оправяне. Може би да се стабилизира имунитета в дългосрочен план.
Пия ли АБ, гъбите са гаранция. Затова паралелно с АБ винаги приемам и Мукостатин (за гърло) и го спирам 1 седмица след АБ.

Доктора беше казал, че повечето дами като мен правят вагинални гъби. Мен пък никога не ме е избивало на вагинални.

# 71
Ами права е натка.
Веганите не ги мисля. Като са избрали такова хранене си поемат рисковете.
Другите имат опция да ограничат въглехидратите.

# 72
Без да разводнявам темата и накратко - за бързите въглехидрати е ясно, те не носят полза откъм съдържание освен бърза енергия за тялото. Тях съм ги изключила. Реално погледнато е невъзможно въглехидратите да се изключат напълно, защото ги има и в зеленчуци, и в млечни, и т.н. Смятам, че е по-рисково за имунитета да премахвам цяла група храни.

# 73
Никой не е препоръчал пълно изключване.

# 74
Ами права е натка.
Веганите не ги мисля. Като са избрали такова хранене си поемат рисковете.
Другите имат опция да ограничат въглехидратите.
правотата е въпрос на доказване. Няма твърди доказателства, че набиването на месо е панацея. Има си много противници тази система на хранене.
Всъщност не винаги е въпрос на избор, Дева.
Към млечни съм алергична,  месото много ми мирише. Риба все по-рядко. Понякога хапвам месо. Дори, когато нямах тези два проблема пак не можех да ям месо всекидневно. А повече от веднъж на ден -абсурд.
Идеята ми е, че не споря кой как да се храни но няма нужда от непремерени приказки.

Общи условия

Активация на акаунт