Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 461
  • 747
  •   2
Отговори
# 75
Благодаря ти за отговора! Снощи отидохме в спешното, защото получих криза, че не обичам никого, най вече мъжа ми. Консултира се с психиатър, тя каза че дозата на хапчета е много слаба и ме посъветва да ги увелича. Каза ми, че няма да се чувствам вечно така, и че хапчетата имат ефекта да ни правят без чувства и празни. Днес ще звънна на джи пито да се консултирам с тях за АД. Чувствам, че депресията ми идва от страха ми за семейството, са не се разделим с мъжа ми и как ще живея с него и как ще съм пълноценен родител, ако не обичам мъжа си.... Извинявайте за дългия отговор, отчаяна съм...
И аз така мисля.
Човек под стрес може да намрази всеки и всичко.
Питай си лекаря за лекарствата, не ги спирай сама.

# 76
...Днес ще звънна на джи пито да се консултирам с тях за АД...
Не те съветвам!
Намери си психиатър.
От кой град си, за София бих дала контакт?
АД не са територия на ЛЛ!

# 77
Здравей, Simple Smile благодаря за отговора. живеем в Лондон, тук АД ги изписват джи питата и сме под техен контрол, когато става въпрос за такива неща, ще помоля и да ме насочат към психиатър, но няма да стане бързо. Мисля си дали да не се върна към психотерапевтката ми, с която имахме последно сесия преди две седмици. Просто съм отчаяна, страх ме е от развод, как ще живее детето ни ако майка му не е щастлива и не обича баща му. Преди две дни изведнъж пак ми се отключи страха от самолета, защото скоро ще летя сама до Швеция и на другата сутрин мозъкът ми каза: не обичам вече мъжа ми и оттам дойде целия страх и паника и припадъци.. Психиатъра снощи каза, че ми трябва спорт, релаксация и каза, че дозата от 10мг ципралекс е много ниска и писа на джи пито ми да я увеличат и да взимам диазепам за съня... Понякога не виждам изход, имах чудесно лято в България и Гърция, а сега какво стана....
...Днес ще звънна на джи пито да се консултирам с тях за АД...
Не те съветвам!
Намери си психиатър.
От кой град си, за София бих дала контакт?
АД не са територия на ЛЛ!

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 11:26 от DimBZah

# 78
Смятам, че е по-рисково за имунитета да премахвам цяла група храни.

Няма нищо рисково. Млечните поначало не са сред най-полезните храни - не е проблем да бъдат изключени изцяло. Не само заради лактозата (към която доста хора имат някаква форма на непоносимост), но и заради казеина.
Зърнени / тестени също не са особено полезни. Основно, поради съдържанието на глутен, който прави големи пакости, но и защото имат доста въглехидрати - много повече, отколкото тези, необходими за нормалното функциониране на тялото.
Плодове и особено зеленчуци мисля, че никой трезвомислещ човек не е препоръчвал да бъдат спирани или изключвани.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 12:24 от Гърне без похлупак

# 79
  • пустинята Гоби
За гъбички храненето наистина е много важно. Може да включите пълнозърнест хляб и зелени зеленчуци. Ако е възможно изключете сладкото, друго не е нужно. Може да пробвате орални пробиотици, има такива за кандида, но най-добре е лекар да се произнесе.

# 80
Извинявам се, ако някой е приел постовете ми като за/против конкретен начин на хранене. Нищо подобно.
Реагирах със сарказъм на конкретно изказване. Който както желае да се храни, големи хора сме, информация има навсякъде.

Конкретно за гъби, да има значение храненето.
Пълнозърнест хляб и зеленолистни - да пак са въглехидрати, и да пак стават захар, и да, по- добре  от торта и вафла 😄.

# 81
Зеленолистните за мен не са въглехидратна храна. Simple Smile В смисъл, толкова малко въглехидрати съдържат, че са си направо диетични.
За хляба, обаче, не съм съгласна. Пълнозърнест или не, не съм сигурна, че е много по-приемлив вариант от вафлата. Че то, има и пълнозърнести вафли, ако трябва да изпадаме в детайли. Simple Smile Но всичко това не е полезно за човек, който има определени заболявания или проблем с килограмите.

# 82
Намесвам се и аз в разговора, дето се вика само да кажа нещо Sweat Smile
Правя уточнението, че всеки трябва да се храни така, както се чувства добре. Не е нужно всички да ядем едно и също, за да сме здрави.

След това уточнение, ще кажа, че месото не е само протеин. Пълно е с хормони, остатъци от всякакви лекарства и антибиотици, да не говорим за гнилостните процеси, които започват и бактериите.
Всеки начин на хранене има своите предимства и недостатъци и като тегли човек чертата единственото важно е как му се отразява това хранене в дългосрочен план и дали създава проблеми.
Защото в крайна сметка сме това, което ядем.

# 83
  • Пловдив
Смятам, че е по-рисково за имунитета да премахвам цяла група храни.

Няма нищо рисково. Млечните поначало не са сред най-полезните храни - не е проблем да бъдат изключени изцяло. Не само заради лактозата (към която доста хора имат някаква форма на непоносимост), но и заради казеина.
Зърнени / тестени също не са особено полезни. Основно, поради съдържанието на глутен, който прави големи пакости, но и защото имат доста въглехидрати - много повече, отколкото тези, необходими за нормалното функциониране на тялото.
Плодове и особено зеленчуци мисля, че никой трезвомислещ човек не е препоръчвал да бъдат спирани или изключвани.

Всъщност има доста състояния, при които е желателно да не се консумират плодове и зеленчуци Simple Smile
Няма перфектна диета, има индивидуална диета.

# 84
Ако говориш за гастритни или колитни проблеми - това е съвсем различно. Simple Smile
Аз коментирам само хранителната стойност и ползите за тялото, като цяло.

# 85
Не си спомням да съм препоръчала ядене основно на месо. Дори аз не ям основно месо.
Има толкова зеленчуци, плодове, яйца, маслини, авокадо, ядки, които са много пълноценна и засищаща храна.

# 86
И аз не разбрах как ниски въглехидрати = ядене само на месо. Аз спазвам нисковъглехидратен режим заради диагноза, но месо ям най-много два дни от седмицата. През останалото време има яйца, риба, дори и веге ден си имам - на гъби, ядки,... Зеленчуци всякакви, плодове умерено. Вече толкова години съм на това хранене, не съм умряла още. Изследванията ми са много добри.
И не знам заради храненето или нещо друго, но от много години не знам какво е гъбичка. А имаше много дълъг период на рецидивиращи гъби, че ми идеше да се гръмна. Тогава бях основно на въглехидрати.
Това е моят опит.

# 87
И моят опит с гъбичките е такъв. Имала съм, когата се хранех предимно въглехидратно.
Преди 4 години имах цистит и в рамките на 2 години изпих 15 АБ, ами нито веднъж не съм имала гъбички.
Тестените съм ги спряла напълно през 2010.
Месо ям не повече от 2 пъти седмично, може и един. Но зеленчуци, маслини, лимони, авокадо, джинджифил ми са всеки ден в менюто. Яйца през ден.

# 88
Не е бил към никой насочен коментара ми Simple Smile
Още по- малко свързан с въглехидратите.
Изброяваше се коя храна с какво е вредна и само за месото остана да се каже нещо. Хаха
Беше просто пример в полза на твърдението от коментара ми.

# 89
  • пустинята Гоби
Понеже ставаше въпрос за дете, абсолютно съм против крайните мнения и диети. Не може без въглехидрати, без сладко обаче да. В нета е пълно с информация относно храненето при кандидоза, никъде не е писано без месо, без въглехидрати, напълно без млечни и т.н. Който иска може да се храни съвсем ограничено, ама да дава акъл на друг да го прави - няма нужда.

При мен гъбички се появяват от употребата на захар. Въглехидратите не ми пречат, купувам само пълнозърнест хляб, пия си кафето с мляко, ям кисело понякога, пия кефир. Вкарам ли обаче сладко, ето ти проблем.

Общи условия

Активация на акаунт