Little Britain - тема 5

• 21 985
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • UK/София
Познахте GrinningАко искам час за гинеколог има свободен за след 4 месеца Joy hahahaНе мога да повярвам Joy
 Да в БГ системата също е такава, но до седмица ще минеш при гинеколога.Лятото ми откриха раничка, но лекаря каза че за сега не е горене.Каза ходя на преглед през около 4-5 месеца.За това исках тук среща с лекар.Джипито каза, че сестрата ще каже какво е, дали има раничка Rolling Eyes.А мен ме боли, все мисля, че лекар трябва да ме види и то не след 4 месеца.Както и да е, пак ще опра до лекарите в БГ.

# 136
Били и аз имах оплакване,нещо ми имаше на гърлото,ходих 4 пъти на ГП и се нищо ми нямало,най-накрая им писна от мен и ми дадоха уж час.Обаче....Даде ми тя някакъв номер да званна,звъннах нямали мойте данни,дадоха ми друг номер,звъннах О чудо!Имам час на 27ми!Ноооо ми казват че от някъде???неразбрах от къде ще ми пратят писмо с обяснения...ама ни писмо ни дявол... newsm78
Пак ще им звъня тия дни.Дълъг е пътя до болницата тук....

# 137
  • Bristol
Били, много неприятна ситуация. Ти до 4 месеца ще си в БГ нали?
За да не се чака за специалист на частно, обаче цените са солени. Друг вариант е частна застраховка.Пак трябва да се мине през ГП, да даде направление, но ги няма waiting lists.
Днес ходих на събиране на един футболен клуб, по тъмно, в кишата, с двете деца  Tired Синът ми е инициатор, а аз така да не обичам този спорт.
Ще гледаме ли днес Ugly Betty от 9:30  Mr. Green

# 138
  • UK/София
Diorella , стискам палци да получиш писмото!Дано гърлото ти мине преди да дойде часът ти за лекар!!!!!!!
 Забравих да питам след като ми вземат цитонамазката след колко месеца или години ще си разбера резултатите?Все мисля, че Анна беше вдигнала ръце от тези резултати newsm78 и беше заминала за БГ на лекар.
 м_е_р_и, вие здрави ли сте, ще пътувате ли в неделя?

# 139
Те затова и Англичаните не боледуват много
Аз резултатите от цитомаската получих межу 4-6 седм.

# 140
  • Манчестър
Diorella , стискам палци да получиш писмото!Дано гърлото ти мине преди да дойде часът ти за лекар!!!!!!!
 Забравих да питам след като ми вземат цитонамазката след колко месеца или години ще си разбера резултатите?Все мисля, че Анна беше вдигнала ръце от тези резултати newsm78 и беше заминала за БГ на лекар.

Последната цитонамазка я взе медицинската сестра,а резултата го полчуих за около 3 седмици.не знам обаче дали навсякъде скоростта е една и съща.

# 141

Да, Били, аз бях вдигнала ръце от тях. И така и не си получих резултатите при все, че ходих поне три пъти до личния да питам какво става и как може такова нещо. Той вдигаше рамене. Но пък миналата година едни други изследвания правих / пак сестра ми взе секрета, както и за цитонамазката / и резултатите бяха готови след 7 дни. Аз затова всяка година като си ходя в БГ си правя цитонамазки и всичко останало, което се сетя.
Някой може ли да ми каже ако искам да отида на частен преглед и изследвания в болница / или клиника/ как се процедира? Направо отивам и си вземам час за деня или първо се обаждам за час? Нямам идея, а не искам да чакам докато си отида в БГ, защото не знам това кога ще е, а и дали въобще ще е тази година.

# 142
Сега се сетих,че имах геникологичен проблем и ходих в GUM clinic.Там правят различни тестове,СПИН,ХИВ,Сифилис и още.Преглеждат гинеколози и не съм чакала много...

# 143
Ние се обаждаме първо на застрахователната фирма обясняваме кой доктор и за какво и ако се плаща от застраховката ти дават оторизиращ номер ако пък не се покрива ти се обаждаш в клиниката която исаш да плзваш и си вземаш час за избрания от теб доктор.Може и от джипи-то.По принцип часните клиники не дават час за деня.Доктора и клиниката който аз ползвам ми дават час за след 1-2 месеца.Ако имаш застраховка ползвай на часно поне ние така правим

# 144
Аз си взех писмо от Blood Donation/първият път/ за Спин и HIV иначе на частно ми излезе 68 паунда.

# 145
Биляна ,не са толкова скъпи частните прегледи-попитай все пак! Скъпо е ако плаща здравна застраховка,но ако сама плащаш е към 120£(вЛондон) прегледа,все пак за здраве сатава въпрос!Обадете се първо-всички часни практики си имат секретарки и ако кажете ,че е по-спешен а ане рутинен преглед предполагам  до ден,два ще ви дадат час.

# 146
  • ENGLAND
Е, аз докато стигна до компа и вие цяла страница сте изписали.
При нас вече втори ден вали сняг. Днес вече понатрупа 15 сантиметра. Много е красиво, но пък положението е бедствено. Автобусите къде ги има къде не, метрото и то и страхотни задръствания. Учениците не учат.Мъжът ми тръгна за работа тая вечер, обикалял повече от час и не можал да стигне до офиса, прибра си се в къщи и сега си пие бирата. че и Водафон изклЮчил и нямал връзка и по мобилния.По М6 имало задръствания по 15 мили, а преди малко по радиото казаха, че хората оставяли колите си и хуквали пеша. Дано утре не завали дъжд, както го дават, че тогава ще стане голяма работа.
А за ГП-та и специалистите им тук цял роман мога да напиша. И аз имам един сблъсък с гинеколог и дотука. Най-сетне ГП-то се съгласи да ме прати на специалист, получавам писмо и ми дават час след 3 месеца. А аз така бях притеснена и му написах на гинеколога едно летер оф комплейн. И след три дни получавам пак писмо с час за след пет дни. Та си писахме писма, макар че болницата беше срещу нас, но до доктор без писмо не можеш се добереш. А прегледа не беше преглед, а петминутен разговор в който специалиста гинеколог, ръководител на екип ми наговори такива глупости, несъвместими с каквото и да е професионално и човешко отношение към пациент. А след това трябваше и да го чакам повече от месец да напише репорт на ГП-то. Та с гинеколозите бях до тук. И след още няколко посещения при други специалисти се уверих, че освен професор в специализирана клиника, другите им доктори са пълна скръб.
Тогава  попроучих и за частните прегледи. Ами първичния преглед почваше от 300 и няколко паунда, но след това се плащат и изследвания и следващи прегледи, че с един не става, та доста голяма сума се позакръгли.
Ани, при нас ако искаш в частна клиника, минаваш през ГП-то и то ти пише писмо. Всичко е както когато ГП-то те праща, само дето не чакаш във листа им, а се договаряш направо със специалиста, но пак се чака 2-3 седмици.

# 147
  • UK
мен много ме болеше окото и понеже не се повлия от лечението на джи пи-то мъжът ми погледна в интернет за специализирана клиника наблизо, намери една и се обади. Оказа се,че има дни, в които можеш да отидеш без направление или предварително запазен час и да те прегледа очен лекар.Не струва нищо. Предполагам има такава практика и на други места. На мен за преглед на частно също ми взеха 120 при един друг случай.

# 148
Аз винаги съм казвала че най-доброто решение на мъжлето беше тази бизнес здравна осигуровка която взе.Вместо да чакаме 3месеца за час за консултант към NHS на часно чакаме най-много 3 седмици Peace

# 149
Според джи пи-то ми нямало нищо, а аз искам да си направя профилактични изследвания / не гинекологични/ и за всеки случай да си отида на специалиста, който ми трябва, но не ми дават направление, понеже нямало нужда. И при друго джи пи ходих и пак настоявах и пак не ми дадоха. Остана нашето си джи пи, до което така и не мога да се доредя. Той поне е по-разбран, ама едва ли ще имам някакъв успех. Направо съм в чуденка какво да направя и накрая май ще ида някъде на частно, където не искат писма от лични лекари. Както писах не ми се чака до ходенето в Бг понеже не знам кога ще е.

Общи условия

Активация на акаунт