За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 437
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • България
18 епизода гледах кротко и с любов The Legend of Anle (2023).
Обаче стана скучно.
Едно и също, отмъщението, избитата армия, кой предаде четата.
Ролята на Дилраба пак не е много читава. Почти постоянно е тъпо ухилена и вече 18 епизода прави главния на глупак.
Започвам да гледам бързо и скоро ще приключа с този сериал.
10 епизода щяха да са достатъчни, имаше хляб в историята, но не и за целия китайски народ.
Добре че е Tim Pei, поне да си погледам нещо хубаво.

И още симпатични лица има, но този ми е най.

# 346
  • пак на Рив Гош
На руски. Ще ти свърши ли работа?
Хиляди благодарности! Kissing Heart
Все забравям за руските онлайн сайтове Joy  (и руския почнах да забравям, тъкмо ще си го тренирам Joy)

Моарейн, мерси и на теб за отзива!
Бях си го набязала, заради Гонг Дзюн, но явно ще слезе надолу в приоритетите за гледане.

# 347
  • вятърничава
Видях и кадри от новия сериал на корейската ми лИбов, където играе сериен убиец... направо си изглежда страховито Scream
Скрит текст:
Неееее!
Даааааа, любоФ, ко да паиш Smiling Imp

Аз пък видях това :

Welcome to Samdalri с Чи Чанг Ук от 2-ри декември. Сюжет - познато, традиционно, нищо оригинално. Но се надявам да не ме разочарова.

# 348
  • пак на Рив Гош
Неееее!
Даааааа, любоФ, ко да паиш Smiling Imp
Мани, и излиза точно в деня на годишнината ни от сватбата Laughing
Само дето излиза в платформата на Парамаунт. Ще се прежаля за Драмакуул и за него.

Welcome to Samdalri с Чи Чанг Ук от 2-ри декември. Сюжет - познато, традиционно, нищо оригинално. Но се надявам да не ме разочарова.
И с остров Чеджу Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз също съм си го набелязала, ако не друго, ще изкараме приятно празниците.

# 349
Като споменете някой сериал и ми прещраква, че съм го гледала- Джентълмените от 8-ми окръг. Гледах го с удоволствие- хубава история за мъжкото приятелство. Убедителна главна героиня. Хубавци мъже. По-късно прочетох, че ГГ е правил сексистки изказвания, или е имал такова поведение и е в немилост в Китай.
Иначе снощи довърших по нощите https://doramy.club/35049-1-nasha-cvetushhaya-yunost.html . Не е нещо особено , но става за запълване на времето. ГГ е хубавец и му отива да прави сериозни  муцки. Чосонския Рет Бътлър го пробвах тази сутрин, но нещо не ми потръгна. Сега гледам китайски за договорен брак. Интересно е, че е втори сезон, като ГГ е същия. В първи сезон вече веднъж се ожени. Сега е с друга актриса и пак има интрига, но все едно не е имали друг сезон? На актьорът е хубавец и развитието на действието успокоява.

# 350
  • при най-добрия мъж...
Джентълмените с Джан Хан го гледах. Няма да ми влезе в графата любими, ама пусто каста, особени мъжкия беше добър. Точно както каза Виктория, силно мъжко приятелство. Джан Хан е автор на сценария и много пушек се вдигна, че бил сексистки настроен сериал, че пипнал главната за гърдите в едната сцена. Аз гледах, гледах, чак такова нещо не видях, ама китайците има таланта да изсмукват скандал от пръстите си. Другия за кораба не съм го гледала. Когато го излъчваха мина много незабелязано, почти не писаха нищо за него. Един ден, ако попадна в тотално безсериалие сигурно ще го изгледам.
Аз напоследък се подвизавам на японския фронт. Изгледах една камара кратки драмички, ей така за губене на време, ненатоварващи.

# 351
  • вятърничава
Китайките имали гърди? Това е новина Stuck Out Tongue Winking Eye В повечето случаи на мъжете са им по-големи бюстовете.

Indira, препоръчвам 0.5 no Otoko, само 5 епизода.

Пак да повторя: от 2-ри декември ще фърчат Animal Unicorn, ще плуват сред мидите на о-в Чеджу - 2 част:

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 15:25 от bb6

# 352
  • пак на Рив Гош
Indira, Вики, мерси за отзивите за Джентълмените Hug. Значи, ще го гледам.

Аз съм си заплюла 2 японски сериала (с ядене) за гледане в някой момент, да видим кога ще дойде този момент. И новият филм на Хаяо Миязаки ме чака, ама за него сигурно ще си спретнем семейно гледане. С Popcorn

Пак да повторя: от 2-ри декември ще фърчат Animal Unicorn, ще плуват сред мидите на о-в Чеджу - 2 част:
Мдаааааа, задава се цяло стадо Animal Unicorn
Да видим Уки този път дали ще е в амплоато на драма-куин, или на истерична лелка Wink .
Но при всички случаи, ще приготвя греяното вино. Остава да видя кога ще го пуснат в нашия Нетфликс, че още не са го обявили.

# 353
Изгледах "Какво се случва с това семейство?" - хубав сериал, но
Скрит текст:
бащата на фамилията така и не се излекува от рака - изпълниха му и последното желание и си отиде Sad
Не че беше вероятно да излекуват някого, който е в толкова напреднал стадий, но от друга страна, ако той действително беше толкова зле, нямаше да е толкова активен (и само от време на време да се оплаква от болки).
Така че можеше да зарежат реализма и да го излекуват.

Освен това, някои неща направо си бяха зарязани -
Скрит текст:
предполагаемото извънбрачно дете на големия син просто изчезна; дъщерята и зетя на лелята накрая май забравиха, че се предполага да имат още едно, по-голямо дете (те имаха бебе и коментираха, че няма да го пращат да учи в чужбина, защото това не е хубаво, а по-голямото им дете е пратено да учи в чужбина - въобще не го и споменаха?!); госпожа Гу - приятелката на бащата, беше напълно забравена (можеше да я дадат поне на помена); дядото на селската девойка също не беше споменат, а накрая тя се сгоди - можеше да му звъннат един телефон... Може и да забравям нещо...

# 354
  • пак на Рив Гош
pppqqq, може да не са имали време (или епизоди) да третират всички сюжетни линии Wink

Moon In the Day (2023) - по описание очаквах да е по-пухкав и розАв, отколкото върви за момента. Но пък не може само еднорози.
Ким Йон Де започва да ми отбелязва всички критерии за влизане в корейския списък.

# 355
Трябва по-добре да си планират нещата Simple Smile

Не мога да намеря някои от сериалите, които си бях набелязала (като 19-тия живот и др), без изскачащи реклами, затова си потърсих нещо с бг субтитри във Ви бокс. Спрях се на Кайрос, заради фантастичния елемент и главния актьор.
Някой гледал ли го е - добър сериал ли е?

# 356
  • вятърничава
Ким Йон Де започва да ми отбелязва всички критерии за влизане в корейския списък.
Отдавна ми е влязъл в списъка този дългуч. Как да не го харесаш!
Скрит текст:

# 357
  • Русия
Взех да гледам един онгоинг - Национално гласуване за смъртна присъда / The Killing Vote. Излязоха 11 серии от 12. Аз съм на третата.
Освен че в него се снима Пак Хеджин, хареса ми и сюжетът. Последно време ми потръгнаха детективите. Тук един (или една, още не е ясно) изперкал(а) реши да се прави на палач, та организира онлайн гласуване, кой от набелязаните от него(нея) престъпници да умре, той(тя) пък ги убива.
Хеджин играе детектива, който ръководи следствената група, търсеща престъпника(цата). Хубав отвсякъде, сдържаните, но драматични образи винаги му бяха сполучливи. Героинята и тя е в тая група, много нахъсана да се прояви. Не очаквам романтика между двамата. Третият главен герой би трябвало да е един престъпник, излежаващ присъдата си, но все още няма много екранно време.
Засега е добре. Леко ме натъжава продължителността на сериите - повече от час, но нищо чудно след сума ти минидорами от по 5-10 минути серия, които изгледах напоследък. Иначе няма какво и да кажа за тях, освен че младите китайски актьори много добре се представят. Обаче сюжетите са пълна боза, забравям ги след половин час.

Отделно да се присъединя към възхвалата на Ким Йонде. Чакам да излязат повечко серии от новата му дорама, задължително ще я гледам.

# 358
  • България
Добре звучи, отмятам си го.
Изгледах половината от The Guest (2018).
Историята е добра, демон се мести от тяло в тяло и убива.
На практика са много демони, които се контролират от един много мощен.
Търсят го, намират го, остава да видя как точно ще го изгонят.
Интересен, обаче епизодите са твърде много точно за този сценарий.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 11:49 от МоарейнД (от книгата)

# 359
  • пак на Рив Гош
pppqqq, не съм гледала Кайрос, та не мога да дам отзиви.

Ким Йон Де и сериалът му (Moon in the Day) ми харесват все повече и повече, както и този с Пак Ън Бин, Castaway Diva.

My Dearest, епизод 18 - началото е леле-мале Joy! Първите 30 секунди се връщах да ги гледам 3 пъти, че имаше диалог зад кадър, а аз толкова се бях вторачила в действието, та направо забравих да следя субтитрите Joy.
Удължиха го в крайна сметка с един епизод. Скромното ми мнение е, че нямаше нужда от 21 епизода. Даже и от 20 нямаше нужда, понеже напоследък почнаха да развлачват (или поне така ми се струва).

Общи условия

Активация на акаунт