Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 323
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Като ви чета, установявям този мързел и разсеяност имат епидемични размери. Не пробира и по пол. За съжаление и аз не мога да се похваля с обратното. Frowning  Дали е от онлайн обучението, дали ние нещо пропуснахме с този набор, ама ще ми белее косата яко с това чаве. Срещам съвсем нови проблеми с малката щерка, за които не съм сигурна, че имам правилния подход, както и останала централна и периферна нервна система.

# 211
  • Варна
Аз съм правила инхалер-поставя се под ноздрата и се вдишва. Бях поръчала от Алиекспрес празни инхалерчета и върху тампончето си накапвам от маслото, което предпочитам. Може да се направи и смес с базово масло и да се натърка по китките и да си го души от време на време. Има специалисти по етерични масла, предлагат готови блендове. Не знам дали мога да ги напиша тук, но аз поръчвам от една такава, не съм специалист.

# 212
Регалия правят пробен тест по формата на АК в края на седмицата.

# 213
  • София
И ние сме поканени и се чудя дали да я пробвам в теста, АК едва ли ще ни е цел изобщо. Пък и пробен в началото на годината?

# 214
И ние сме поканени и се чудя дали да я пробвам в теста, АК едва ли ще ни е цел изобщо. Пък и пробен в началото на годината?
Пише, че е върху материала до 6. клас включително.

# 215
  • София
Те още преговора в Регалия не са направили изцяло, тя има пропуски в 6- сти клас, особено по Бел. Чудя се какво ще помогне този тест.  Thinking Особено ако се изложи ще е кофти. Имаха входящ тест края на 6 клас в Регалия, ама сега, след лятото?  Колебая се, ще го мисля. Rolling Eyes

# 216
На нас днес ни беше родителската среща. Ами честно казано, не знам как ще се работи с учителката по БЕЛ. Сега разбирам защо синът ми измрънка. Учителката ни по физика даже не се и появи. Миналата година беше преподавател по допълнителния час математика и имаше родителски бунт срещу нея поради "добро" държание с децата и особено с момиченцата Disappointed. И за нещо друго се ядосах - формирали са "клубове по интереси" към училището по математика и български - по 2 часа седмично подготовка за НВО. Моят син даже не сметнал за нужно да ми каже... Имал достатъчно занятия и ангажименти и сам решил да не ходи. Категорично отказва дори да го обсъдим. Иначе домашните за школите за сега се пишат самоинициативно. Но при него голяма роля играе срамът да отиде без домашно Smile  За допълнителни задачи не иска и да чуе. Госпожата им по математика каза, че минимум по час и половина на ден трябва да отделят за решаване на задачи. Не го виждам това да се случи....

# 217
Те още преговора в Регалия не са направили изцяло, тя има пропуски в 6- сти клас, особено по Бел. Чудя се какво ще помогне този тест.  Thinking Особено ако се изложи ще е кофти. Имаха входящ тест края на 6 клас в Регалия, ама сега, след лятото?  Колебая се, ще го мисля. Rolling Eyes
Дъщеря ми направи този сега, входен,  като определящ нивото, понеже нямаше как да направи изходния в края на 6 клас, поради семейни ангажименти. Резултатите бяха трагични.

# 218
  • Sofia
Госпожата им по математика каза, че минимум по час и половина на ден трябва да отделят за решаване на задачи. Не го виждам това да се случи....

За да намразят математиката до живот.

# 219
  • София
Дъщеря ми направи този сега, входен,  като определящ нивото, понеже нямаше как да направи изходния в края на 6 клас, поради семейни ангажименти. Резултатите бяха трагични.
. Моята имаше 10 от 20 точки и по двата предмета, това в края на юни, входен изпит, пак в Регалия. Без подготовка за самите изпити и само което знае от училище. По Бел в училище нямат добра подготовка, та ми се струва че 10 точки е реално. По Мат е могла по - добре. Сега е в група с 12 деца със същите резултати на входния, като на тестовете които им дават там на всяко занятие, тя е най- добра и по двата предмета, което ме кара да мисля че на входния е могла повече. Но това е. И категорично след ваканцията щеше да е по-зле. Сега също. Та се чудя за този АК изпит, който ми предлагат от Регалия, какво ще покаже и има ли смисъл... Та ще говоря и с нея... Да видим

# 220
Даа, започнаха се входните.Weary
При нас тази седмица стартираха понеделник стресово с физика.
Като гледам май повсеместно има зор с вработването в учебен режим. Дъщеря ми каза, че една учебна седмица, а вече я усеща като месец. (а седмицата беше 4 дни все пак) Rolling Eyes
Аз все се мантросвам да не се филмирам толкова по това кандидатстване. Все си мисля, че не децата, а родителите правим истерията. Да, добре би било да продължат в добро училище, но и тук няма гаранция, че високия бал ще означава добър класен и свестни деца. Та всичко е късмет и малко усилия да си пуснат фиша Hands Pray

# 221
  • София
Не само почнаха при нас входните, но май скоро и ще свършат. Минаха по География, Физика, Химия, Бел, утре музика и бология, а в петък математика. Никой не знае моята какво е направила. По химия каза "представяш ли си, не бях преговаряла, а все пак нещо написах", по физика мисли, че няма да има 6, а аз като слушам какво е отговаряла ще трябва да се радваме на 3, ама не й казах. За сега изглежда ентусиазирана, дано така продължи.

# 222
  • при моите любими
Като споменахте Регалия, голямата ми дъщеря ходи при тях на школа преди 2 години. Школата много и помогна, предимно с допълнителната подготовка и като цяло по математика имаха проблем с учителката в училище (ковид и дълго отсъствие и много различни заместващи). Финалния резултат беше отличен. Но аз не харесвам практиката им да не можеш да избираш учител от школата. Затова тази година за набора избрах Междучасие. Даже по-точно казано проучих конкретни преподаватели. Още се чудя дали ще се явява на пробните и на Регалия, защото съм чувала, че са най-добри, но за това ще мисля като му дойде времето.
Входните започнаха и при нас. Но моето дете нещо много се е променилонлятото. От началото на година вече успя да си загуби таблиците по БЕЛ, картата за метрото и не знае къде му в е картата за достъп в училище. Май малко претупва преговора за входните и като цяло още е на вълна ваканция. Дано се събере скоро, защото ще му става все по-натоварено. Иначе е отговорен и старателен, но май и влизането в тийнейджърството му се отразява. Ще трябва да измисля и аз една по-дълга почивка. За съжаление ММ е в командировка в чужбина до неопределено време ноември или декември и не знам как да го измисля предварително. Ще чакам да се изясни някаква дата да планирам пътуване. За зимни спортове ползват Витоша почти всяка събота или неделя. Дори да нямат много време качват се до върха и се спускат до долу и се прибират за следобедни занимания. Те са бордисти и не ползват само определените писти за това. Така че от тази гледна точка зимата няма да пропуснат много, ако нямаме време за дълга зимна ваканция.

# 223
  • София
До тук сме доволни от преподавателите в Регалия, да, не сме ги избирали, но са добри и двете Г-жи, четох отзив за тях, мисля че са много добри. Оттук насетне зависи от детето ми, това е. Ако малко се стегне ще има приличен резултат, знам си. Може и много добър да постигне, даже отличен, но трябва много да се стегне , а тя няма да го направи, къде на инат, къде от мързел.. знам си детето Grinning

# 224
Преди 5 години при ранно записване в Регалия избрахме госпожа по математика, защото за нея имахме препоръки от няколко места. Сега в школа ходи само по БЕЛ, нямахме препоръки и не съм пробвала, така че не нямам опит може ли в момента избор.
От впечатленията с голямата ми дъщеря смятам, че Регалия като цяло, независимо от конкретния учител, имат много добра система за подготовка и ако детето е съвестно и съсредоточено, е абсолютно достатъчно като занимание, без родителите да следят изкъсо процеса.
Сега при нас е друго, обаче Wink

Общи условия

Активация на акаунт