Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога ще се проведат националните външни оценявания?
Какви са промените в изпитите за национално външно оценяване (НВО) тази година?
Къде мога да намеря моделите на НВО?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога ще се проведат националните външни оценявания?
-
Какви са промените в изпитите за национално външно оценяване (НВО) тази година?
Тази година има няколко промени в изпитите за национално външно оценяване (НВО). Времето за първата част на изпитите по БЕЛ и математика е увеличено с 15 минути, като от 60 минути става 75 минути. За изпита по математика всички 20 задачи в първи модул вече са с избираем отговор, докато вторият модул остава със същите изисквания за задачи със свободен отговор и разписване.
-
Къде мога да намеря моделите на НВО?
-
Къде мога да намеря графика на дейностите за организацията, провеждане и оценяване на изпитите от националните външни оценявания?
-
Къде мога да намеря графици за провеждане на ученически олимпиади и национални състезания?
Дали е от онлайн обучението, дали ние нещо пропуснахме с този набор, ама ще ми белее косата яко с това чаве. Срещам съвсем нови проблеми с малката щерка, за които не съм сигурна, че имам правилния подход, както и останала централна и периферна нервна система.
Особено ако се изложи ще е кофти. Имаха входящ тест края на 6 клас в Регалия, ама сега, след лятото? Колебая се, ще го мисля.
. И за нещо друго се ядосах - формирали са "клубове по интереси" към училището по математика и български - по 2 часа седмично подготовка за НВО. Моят син даже не сметнал за нужно да ми каже... Имал достатъчно занятия и ангажименти и сам решил да не ходи. Категорично отказва дори да го обсъдим. Иначе домашните за школите за сега се пишат самоинициативно. Но при него голяма роля играе срамът да отиде без домашно
За допълнителни задачи не иска и да чуе. Госпожата им по математика каза, че минимум по час и половина на ден трябва да отделят за решаване на задачи. Не го виждам това да се случи....