Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 331
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • София
здравейте,

днес получих вх.ниво по Бел в училище - резултата е трагичен. Грешките са елементарни и за капак на последният въпрос така е отговорил, че учителят му е написал, че не се чете по-голямата част от отговора му.  Просто не знам как ще успея да го убедя колко е важно да не маже, а да пише четливо.

Само седмица след като си взе картата за градския транспорт я загуби. Взех и го заведох до гишето и с мен си извади дубликат. Можех и сама, но трябва да се научи да се оправя. И твърдо няма да му зареждам картата онлайн - да си има сам отговорността.

аз смятам да закупя практикумите на Регалия и да уччаства в пробните изпити.

# 226
  • София
Имам чувството, че само в нашето училище не е имало родителска среща и не се предвижда за момента. Пълна мъгла. От тази година са с нова госпожа по математика, която се оказа, че участва в авторския колектив на голяма част от учебните тетрадки и помагала. Предполагам, че доста ще ги стяга и не ми се мисли младежът как ще се оправя. Той обаче си е спокоен, нито входни нива го притесняват, нито домашни. Вчера /към 18ч./ щеше да преговаря с за входното по история, но заспа на дивана на 5-та минута и аз го пратих в стаята му да си дремне малко. И така до сутринта. Та много ще ми е интересен резултата. Струва ми се, че и розмарин няма да помогне.

# 227
Две входни ще правят утре. Това нормално ли е?

# 228
  • Sofia
Нашите имат три входни впетък. Наредба 11 не казва нищо за броя на входните в един ден/седмица Confounded

# 229
  • София
Вчера нали се обсъждаше тук розмарина и белото. Та прибирам се вкъщи и дъщеря ми купила розмарин, а аз носех бяло вино. Реших, че сме готови за тази учебна година Simple Smile Оказа се, че с размарина ще си прави спрей за коса. Дано помогне и за ученето, предвид близостта на косата до мозъка Simple Smile

# 230
И при нас има по две входни в някои дни.

# 231
Аз пък вчера бях на най-кратката родителска среща в живота си. Препусках след работа в най-големия трафик, закъснях, изпопритесних се и като стигнах 10-ина мин. по-късно, се оказа, че срещата вече е на приключване, разписах две бележки и се разотидохме по живо по здраво Joy
Иначе вече цъфна първата оценка от входното по биология - 5, ама така като гледам, май трябва да съм доволна  Rolling Eyes
Днес имаха по математика и ИТ и по някакъв начин всички останали входни трябва да минат до края на седмицата.
Аз все още съм много дзен, да видим до кога ще удържа положението.

# 232
  • София
За какво им е дълга родителска среща? Нямат търпение да ни изпратят след 7ми клас Grinning
Ние се надпреварваме кой колко курсове ще запише и ще плати, да им вдигнем рейтингите на у-щата Grinning
Всичко е точно Grinning

# 233
Някой ще кандидатства ли в училище Златарски?

# 234
И ние не сме имали родителска, май още и окончателна програма няма. Понеделника правиха входно по физика...според дребната 5 или 6, но това са нейните сметки. Тази седмица имат входно по български....резултатите ще гледам в дневника. Каквото такова де, тя винаги се представя по-слабо на входните нива.

# 235
При нас минаха 4 входни нива, добре се е представил, а не очаквах. По математика, английски, БЕЛ, и биология, ааа и по ИТ. Петици и шестици са. Да живее уча.се 🤣 Учебник не е отворил иначе, освен по БЕЛ и мат., там си е на уроци и школи общо взето от 2ри клас с малки прекъсвания.
Напълно подкрепям мнението по-горе за школите и вдигането на рейтинга на училищата.

# 236
Колко пъти седмично ходят децата? Моят бел два пъти по час и половина, мат е веднъж по час. И за домашно по мат са 30-40 задачи, от групи Б и В. За повече ходене от това не знам дали има време. То ... тъкмо напише едното домашно - и дойде следващият урок.

# 237
Здравейте,

Включвам се като майка на седмокласничка. Може би за разлика от повечето, няма намерение да кандидатства. В Спортно училище е и смята да продължи да се занимава със спорт. БЕЛ е любимият й предмет, засега е отличничка и се подготвя сериозно вкъщи за матурите. Аз съм в майчинство и се старая да й помагам. Надявам се, че групата ще ми помогне в това трудно начинание. Опитвам се да намеря баланс между родителски амбиции и реалната възможност и време, което детето има за подготовка.

Когато следях темите за каката, имаше поща с материали. Има ли още такава и какво е необходимо за достъп?

Пожелавам успех на всички седмокласници!

# 238
  • София
В първи пост е написано условието за достъп до пощата.

# 239
Моето дете се разболя и три дни не беше на училище .Днес ще правят две входни ,утре също имат едно .
За уроците -по математика и по български ходи веднъж седмично по един час .
Не знам дали писах ,че и в училище още в края на миналата година са сформирали групи / ФУЧ / по двата предмета за подготовка за желаещите деца, моето се е записало .Та това ще е .
Много е разсеяно и нашето дете ,едната седмица забрави да отиде на математика ,а пък най - голям проблем са химикалите Joy купувам в промишлени количества и все няма .

Общи условия

Активация на акаунт