Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 332
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Новата класна на наборчето изглежда готина. Убедена е, че може да подготви добре децата за матурата по Бел.  Каза, че преподава и в школа, проверявала е работи от нво.
Няма да разчитам само на нея щото наборчето си е мързел. Минава се само необходимия минимум. Така че, като мине два минимума, от училище и школата, може и да стане.

Татето беше на РС на голямата. Учителите изглеждали строги и обещали, че ще ги заринат с домашни. Щерката тъжно потвърди, че ги ‘тормозят’ от самото начало. Като гледам, още е на лятна вълна.

# 241
Девойката ходи на уроци два пъти седмично, по два астрономически часа. Но понеже избирах по близост, се чудя дали не сбърках. Хвалят я и двете учителки много, а тя - 5 и на двете входни. 5 не е лоша оценка принципно, начало на година е. Надявам се малко да я отрезви и да увеличи услията. Че нещо не съм я видяла да се скъсва от четене. Все още е навън или на спорт след училище и на телефон през повечето време вкъщи.

# 242
Аз съм против,, зариването" с домашни. Вчера последен (седми) час приключи в 19:15. Веднага щом се прибра седна да пише, та докъм 23. Каза да я събудя в 7 тази сутрин, за да смогне да допише и да преговори за двете входни днес, че имат нулев час от 12:30. Почват да взимат и нови уроци , които трябва да учи и не остава никакво свободно време. Очертава  се една натоварена година с малко сън и никаква почивка.

# 243
Ние планираме хубава екскурзия за предстоящата ваканция в края на октомври. Все пак трябва и да разпускат тези деца. Че и майките им Grinning
Днес има две входни, а другата седмица още 4, но може и повече да станат. От днес за утре им казват, програма нямат още, за родителска никой не е споменал

# 244
Междучасие са наблъскали със занятия въпросната “ваканция”, та ние се разминаваме с плановете.

освен по БЕЛ и мат., там си е на уроци и школи общо взето от 2ри клас

От втори клас 👀 боже как издържат тия деца!

# 245
Как така нямат програма? Всичките училища трябва да са я въвели в Школо или където е ел.дневника още преди 15.09. И училищата подават Образец 1 преди началото на учебната година. Може да има някъде закъсняло училище, ама не може да е масово. Вие видяхте ли в Школо програмата?

# 246
2,5 часа БЕЛ, 1,5 часа Мат, 4 часа рисуване. Това са и допълнителните занимания.

# 247
Много е разсеяно и нашето дете ,едната седмица забрави да отиде на математика ,а пък най - голям проблем са химикалите Joy купувам в промишлени количества и все няма .

И ние сме така с химикалите - 60 поръчах началото на септември!
При нас новата учителка по математика не направи добро впечатление на децата - много лесни задачи, никаква дисциплина направо трагедия. Вчера имаше родителска среща. Родителите скочили срещу нея... Опитали се да обяснят, че децата гонят 100 точки на изпита - незнам дали изобщо е разбрала... Песионерка е жената преподавала преди в гимназия - хранително вкусова или нещо такова. Направо ужас от супер интензивни часове в 5ти и 6ти клас с задачи от Б и В група + вземане на половината материал за 7ми клас - сега това. Децата са разочаровани казват че го чувстват като свободен час...
Намесили са замесник директорката , която е много добър преподавател по математика - тя обещала да влиза в часовете също и да помага ...

# 248
Доколкото разбирам скоро няма да мога да имам достъп до пощата.

Ние решихме ученичката да ходи само по МАТ един път седмично  и то в група, просто няма да има достатъчно време. В спортното училище са всеки ден по 12 часа в училище, да не говорим за умората от 2те тренировки на ден. Тя е силна по БЕЛ, просто има нужда от упражнения, а няма достатъчно време. Пък и аз ще й помагам, доста съм наясно след първата седмокласничка. Та можете ли да препоръчате, каквото и да е, което ще ни е от помощ в начинанието. Освен всички линкове в началния пост, имаме и тестове от каката, която ходеше на уроци, помагалата на Донка Кънева и едно помагало с тестове. Какво споделят вашите деца, че им помага от уроците и школите или някое помагало от което повечето са доволни (имам чувството, че всички са еднакви). Ако мислите, че има нещо от материалите в пощата, което може да ни помогне за начало, ще бъда благодарна, ако някой ми изпрати на лично. Пак да кажа, няма да кандидатства, но и тя и аз не искаме неграмотен спортист.
И последно, но не по важност - Какво ви е мнението за Уча се? Преди две години го ползваха, но не съм съвсем убедена дали помага толкова, освен може би по разказвателните предмети.

В първи пост е написано условието за достъп до пощата.

# 249
Цитат на: sisill
...
А защо са вземали материал за 7-ми клас миналата годинa?

От Уча.се сме много доволни у дома, моята девойка често го ползва.

# 250
Колко пъти седмично ходят децата? Моят бел два пъти по час и половина, мат е веднъж по час. И за домашно по мат са 30-40 задачи, от групи Б и В. За повече ходене от това не знам дали има време. То ... тъкмо напише едното домашно - и дойде следващият урок.
1 седмично, 150 минути, 3 учебни часа по математика и същото по БЕЛ
mshar, нас не ни затрупват с помагала, въпреки това учениците се представят добре на НВО, но сме и провинция.
За училище по математика ползват "Книга на ученика" на Архимед, в школата работят по Веди, но ще почнат и по Архимед.
По БЕЛ за училище им искат само работни листи на БГ учебник, за школата още не знам, първото им занятие по БЕЛ е другата седмица.
Изобщо няма нужда да се заривате с помагала, особено пък както и на гоните ЕГ или СМГ.
Моето дете ще се цели в 2-3 по-високобалови училища, за нашия град това е минимален бал 330-370 от тази година и сме си избрали една паралелка в СУ с малко по-постижим бал, така че за където й стигнат усилията и късметът. Не й е безразлично къде ще учи, макар че се опитва да се прави на непукист.
И да си похваля детето - започва по малко и сама да учи, макар че все още ме търси повечето време за помощ.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 15:34 от Mama Ru

# 251
Цитат на: sisill
...
А защо са вземали материал за 7-ми клас миналата годинa?

Ами учителят им каза, че по програма се взема материал до 2 седмици преди изпита, което за него е безумно и затова. Темпото беше много бързо и нивото наистина високо. Не се притеснявахме за изпита по МАТ, но учителя напусна...

# 252
Минало е днес входното по бел , ама никак не е доволен ,трудно му се е видяло ..Той беше болен няколко дни,изтърва и преговора в училище  и вкъщи не успя много да преговори.
Досега са правили входни  само по математика и бел , другата седмица така като гледам ще правят по всички други предмети

# 253
Междучасие са наблъскали със занятия въпросната “ваканция”, та ние се разминаваме с плановете.

освен по БЕЛ и мат., там си е на уроци и школи общо взето от 2ри клас

От втори клас 👀 боже как издържат тия деца!
Да от втори до шести клас ходи на школа по математика 2часа в събота, през учебната година, не се е преуморил особенно. Вместо да ми цъка на плейстейшъна или да рита топка цял ден, го правеше 2часа по-малко. Оживя някак горкия🤣🙂.
От тази година е на индивидуална подготовка по два часа и половина по БЕЛ и два часа и половина по МАТ.
За ваканцията е на екскурзия с класа, края на октомври чака с нетърпение, класната е казала,че следващата екскурзия ще е след НВОтата. Приятно ме изненадаха с тази екскурзия, че ние имаме доста ангажименти и нямаше да можем да избягаме за три дена тази ваканция.

# 254
4 часа са занятията по математика при нас , 2 по български и 2 по физика. Всички са групови. Ходи по математика от 5 клас (любим предмет му е) и по български от миналата година. В квартално училище е и ме притесняваше да не натрупа пропуски. Много е доволен от занятията по физика, въпреки че аз бях в лек потрес, като изяви това желание. Вчера се престара с домашното по математика за събота - трябваше да реши до 15 задача, а той нашия изреши всичко от листовете, които даде госпожата - двойно повече от необходимото. Днес има драма в училище. Един съученик се опитал да преписва на входно ниво и моят казал на госпожата, която взела мерки. Отнесох критика от класната и от майката... Не знам вече как да реагирам и се чудя аз ли не съм нормална. Като цяло нивото в училище е много зле и той го вижда и смята, че полага повече от достатъчно усилия. Дано това самочувствие не му изиграе лоша шега.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 23:25 от jsed

Общи условия

Активация на акаунт