Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 53 958
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
Бих живяла в блок с много съседи и в къща с други хора на другите етажи (като самостоятелни жилища, разбира се), но не бих изтърпяла партер с двор. Ето така стават най-големите поразии за собствениците. Първо всички отгоре да те гледат, отделно да се хвърлят разни неща и да се правят мизерии (понякога се случва да има много опаки съседи).

Ганева, на твое място аз бих купила. Simple Smile

# 496
Мнения за Бояна? Гледам едно жилище зад комплекс Магнолия.

# 497
Здравейте, някой има ли реални наблюдения над Сухата река в частта между Ботевградско шосе и Железни врата? Имаме предложение за апартамент на ул. Батуня, но точно тази част на квартала ни е доста непозната.

# 498
  • София
Здравейте, някой има ли реални наблюдения над Сухата река в частта между Ботевградско шосе и Железни врата? Имаме предложение за апартамент на ул. Батуня, но точно тази част на квартала ни е доста непозната.
На Железни врата строят голям комплекс, зад коловозите на бившата гара Подуяне разпределителна, ще се облагороди поне частично.
Ако цената е неустоима, може да се мисли. Към момента е голяма мизерия, беден район, първите къщи на махалата са на под километър.
Близостта до най-хубавите райони на София е плюс, лесен достъп.
Задължително отидете и обиколете преди да вземете решение.
Самолетите там са ниско, свиква се бързо, но не е за пренебрегване този факт.

# 499
Здравейте.
Какви са впечатленията ви за района на Медицинска академия, по-конкретно ул. Ами Буе. Доста време не бях в Бг и спомените ми са избледнели.
Гледам в сайтовете за имоти, че цените варират около 2200-2900е. Наемите как вървят в района също ме интересува.
Също инфраструктурата -улиците, транспорта.
Ще се радвам ако споделите впечатления. Благодаря

# 500
Имахме къща на тази улица и я продадохме - много пренаселен е района. Иначе ГТ, училища,магазини...всичко си има

# 501
Такива са цените в този район, дори и нагоре...
Аз лично много го харесвам, особено Ами Буе ❤️
 Градския транспорт е повече от добре уреден- тролеи по Прага/ Георги Софийски, трамвай номер 5 по Борис, метростанция. Има няколко площадки, които не са в топ форма, но все пак ги има. Парк Възраждане не е толкова далече. За училище се сещам, че 19то е там, но не знам как е нивото. Преди ми се струваше , че беше прилично.

# 502
Такива са цените в този район, дори и нагоре...
Аз лично много го харесвам, особено Ами Буе ❤️
 Градския транспорт е повече от добре уреден- тролеи по Прага/ Георги Софийски, трамвай номер 5 по Борис, метростанция. Има няколко площадки, които не са в топ форма, но все пак ги има. Парк Възраждане не е толкова далече. За училище се сещам, че 19то е там, но не знам как е нивото. Преди ми се струваше , че беше прилично.

Благодаря Ви, а с местата за паркиране как стои въпроса имате ли представа?

# 503
  • пустинята Гоби
Не бих казала, че района е пренаселен, да не говорим, че Ами Буе е дълга улица и е редно да се уточни за коя част точно иде реч. В едната част на квартала откъм Пирогов има само ниски малки блокчета, почти само старо строителство, няма шанс да е пренаселено. В другата има по-високи блокове, не ми е правило впечатление да е лудница там, ама да кажем, че е възможно.19-то училище е квартално, нямам лични впечатления, но от това което съм чувала в начален етап е хубаво училище, даже го хвалят повече от 20-то, което по принцип е доста желано, ама напоследък чувам оплаквания за него. Магазини и транспорт има. Тротоарите са в плачевно състояние, ама пак не може да се обобщава, че целият квартал е такъв. Същото важи и за паркирането, няма как да знам как е навсякъде, защото Ами Буе се намира в две съседни зони. Нямам точна представа как вървят наемите, но доколкото чета от фейсгрупата на квартала, високи са, защото има търсене заради университета, пък и може да се каже, че квартала е в близост до центъра.

# 504
Не бих казала, че района е пренаселен, да не говорим, че Ами Буе е дълга улица и е редно да се уточни за коя част точно иде реч. В едната част на квартала откъм Пирогов има само ниски малки блокчета, почти само старо строителство, няма шанс да е пренаселено. В другата има по-високи блокове, не ми е правило впечатление да е лудница там, ама да кажем, че е възможно.19-то училище е квартално, нямам лични впечатления, но от това което съм чувала в начален етап е хубаво училище, даже го хвалят повече от 20-то, което по принцип е доста желано, ама напоследък чувам оплаквания за него. Магазини и транспорт има. Тротоарите са в плачевно състояние, ама пак не може да се обобщава, че целият квартал е такъв. Същото важи и за паркирането, няма как да знам как е навсякъде, защото Ами Буе се намира в две съседни зони. Нямам точна представа как вървят наемите, но доколкото чета от фейсгрупата на квартала, високи са, защото има търсене заради университета, пък и може да се каже, че квартала е в близост до центъра.

Благодаря Ви:relaxed:

# 505
Намират се места за паркиране. Но аз съм от търпеливите и няколко обиколки не са ми проблем, нито държа да спра точно пред жилището си. Районът там е зелена зона.
 За мен също не е пренаселено. Намирам една прекрасна романтика точно в Ами Буе. Напомня ми за Лозенец Simple Smile

# 506
Паркирането е проблем в цяла София, в повечето квартали.
Районът около Медицинска академия ми е един от любимите.

# 507
Не бих казала, че района е пренаселен, да не говорим, че Ами Буе е дълга улица и е редно да се уточни за коя част точно иде реч.
Ами Буе 5, от задната страна са само блокове от 90-те години. Не знам от къде са хората, но място за паркиране няма, дори и да имаш гараж, имаш проблем да го използваш ( личен опит).

# 508
Като гледам състоянието на къщата в Гугъл мапс (от август 2022 г.) - и аз бих продала, но не заради пренаселеност на района. Поне в Гугъл може да се каже, че има възможност за паркиране в двора, ако има съгласие на съсобствениците.

# 509
  • пустинята Гоби
В някои дворове може да се паркира, има и вътрешни гаражи, както и подземни в някои сгради. Не е кауза пердута паркирането, но моите наблюдения са от другата част на кварала, тази на Пирогов. Като стане синя зоната със сигурност ще се успокоят доста нещата, защото точно събота, неделя и вечер като изтече зоната е по-проблематично намирането на място.

Аз се учудвам, че къщата още седи, защото в квартала се търсят парцели за застрояване. Проучвала съм един от строителите, който работи изключително в Медицинска академия от 20+ години, даже офиса му е там. Много рядко се намират нови апартаменти в района и още преди да е бутната старата страда, всичко е изкупено. Аз по разрешителното за строеж го издирих този строител и беше останал само един голям апартамент.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 17:25 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт