Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 051
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Домашни не остават за вкъщи, но тя е бърза и като цяло няма проблем с писането, учителките често казват, че си искала допълнително задачи, за да се занимава. Не бих казала, че са много домашните при нас, имат по една страница малък формат по БЕЛ и математика, както и в учебните тетрадки по темата. Понякога имат и текст, но само за тези, които не са успели да се справят на диктовката, та в тази връзка не е писала повторно текст досега. Малко са децата в нашия клас, които не успяват да напишат и си го носят вкъщи, но моето е отсъствало няколко дни и на мен ми се видя доста за писане в нас, понеже се събираше и работа в клас, и домашно. Така че не знам Grinning

# 676
  • София
Не знам дали помните, че бях писала за "незнам", дето го беше написала класната. Вчера я хнанах, че бърка и пълния член. Направо се отчаях.
Продължавам да не получавам информация, ще ни върнат ли някаква сума от пропуснатата екскурзия, което ме изнервя, все щяла да пита, все щели да и кажат... 🙄
Иначе предложи вчера къде точно да бъде коледното тържество на децата, точно какви подаръци да им вземем. 🤔

# 677
blue_eyes, при нас положението е подобно. Не е единственото момиче, което срича, но и мен ме докарва до лудост това гадаене. В училище не си правят труда да ги учат да четат, очакват ние родителите да ги научиме. Относно домашните - всичко се пише в занималнята. Според мен материала, които пишат е малко и въпреки това има деца, които до 17:00 - 17:30 ч не могат да напишат домашните. В топлите дни заради тези деца не излизаха навън. Освен домашните правят гимнастика, госпожата чете приказки, играят на игри от рода на развален телефон и др подобни.

# 678
  • София
Здравейте, и при нас нямат домашни за вкъщи. Само за уикенда им дават, като задължително има да направи диктовка.
Имат помагала, по които пишат в занималнята. А аз за вкъщи съм му купила допълнително , за да се упражнява.  Някои са свързани с рисуване., като има задача и цветът за оцветяване завсиис от сборът на числата.
Да попитам за тези състезания по математика, от училището ли се организират. Защото не съм чула нашето да има състезания.
Ако може повече информация, ще съм благодарна.

# 679
  • София
За себе си не съм усетила нещо да правя допълнително или да се очаква от мен да науча детето и то да не се прави в училище. В този смисъл не съм съгласна с горните твърдения, но и не искам да влизам в пререкания- всеки е воден от желание за доброто на децата. Обаче втори срок е заложено началото на граматиката- сонорни, меки, твърди съгласни, проверки на граматически правила в думата и пр. и пр. Как да се случи това, без детето вече да може да пише/чете, да различава без проблем гласни и съгласни, да пишат без грешки елементарни думи...И това е само по български.. Ами с писане и повтаряне до забрава става..Един свестен курс по език да запишете- пак са същите принципите. За сметка на това материала по останалите предмети (не визирам МАТ) е лесен, та лесен и се  изисква просто да слушат в час.
Сега разглдеах разписанието на следобедните часове в Школо- 2 часа самоподготовка и 2 занимания по интереси, в които учат испански или дописват/доработват по бел и мат. Имат и 2 часа отдих, които съм сигурна, че понякога минават в писане и смятане. 3 часа са си откъдето и да го погледнеш.

Sea, вашата класна е доста по живота- телевизори, партита, подаръци Simple Smile

# 680
  • София
Мани, мани, а можеше малко над българския да наблегне. 🤣

# 681
И аз бих изпаднала в потрес, ако госпожата, от която се очаква да постави основите и да ограмоти децата, допуска правописни, пунктуационни или граматични грешки.
Моят син също още не чете гладко и се затруднява на думи с над две срички. Батко му беше съвсем различен - сам се научи да чете в 4-та група на ДГ и лятото преди 1-ви клас четеше с удоволствие детски романи.
Vasilena, прочетете назад, поне три пъти писах за състезанията.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 09:39 от Mometo*

# 682
  • София
Картинката с децта и четенето е идентична вкъщи. Успокоявам се така Simple Smile Голямото държеше да му се чете и ми пресъхваше устата. Научи се сам и нормата на четене в първи клас му беше като на третокласник. Малкото е мноого далече..Не проявява никакъв интерес към четенето. Би си намерил сто други неща за правене, но не и да седне да се помъчи малко.

Тези дни се очакват резултати от 'Аз рисувам' май.

# 683
Не знам дали помните, че бях писала за "незнам", дето го беше написала класната. Вчера я хнанах, че бърка и пълния член. Направо се отчаях.
Продължавам да не получавам информация, ще ни върнат ли някаква сума от пропуснатата екскурзия, което ме изнервя, все щяла да пита, все щели да и кажат... 🙄
Иначе предложи вчера къде точно да бъде коледното тържество на децата, точно какви подаръци да им вземем. 🤔
Да се оплача, че и нашата госпожа бърка пълен и непълен член, вече няколко пъти, не е само веднъж. В началото бях шокирана, даже  и тук в темата писах. Иначе госпожата била една от най-добрите на този випуск...

# 684
Честно, аз бих намекнала по някакъв начин. Например бих попитала в кой клас изучават правилото за пълен и непълен член.

# 685
Честно, аз бих намекнала по някакъв начин. Например бих попитала в кой клас изучават правилото за пълен и непълен член.
Аз бях намекнала нещо, но тя въобще не се усети. И продължава да бърка.
Случайно говорих с една майка от предишния випуск, която ми каза същото.

# 686
Имайте предвид, че самите деца са много различни. Понеже на мен ми е дете номер 4, мога да кажа, че с първите две деца живот си живеех. Големият ми син беше изключително амбициозен от малък. То аз май и не познавам друго дете като него, толкова да е постоянен и да си преследва целите. Вярно, че пишехме домашни до късно, но самото дете беше жадно за знания, постоянно имаше желание да учи, съответно всичко му вървеше екстра. С голямата дъщеря пък не разбрах, че имам дете в 1 клас. Съвсем сама се справяше с всичко, само ми я хвалеха и аз си мислех колко е нормално това и че всички деца са така...къде ли ми е бил акъла не знам Simple Smile  С третото дете се сблъсках с една друга действителност. А именно, че има деца, на които не им е лесно в 1 клас. Нито във втори или трети. Та моя съвсем добронамерен съвет е - следете си детето как върви, дали усвоява навреме материала, подкрепяйте го всякак и гледайте да няма напрежение. Веднъж закучи ли се самото дете да не иска - нещата стават доста сложни. Аз сега гледам само желание да има. Ще наваксаме и четене, и писане. Само да не се опъне, че не иска или не може - това искам да избегна. Понеже инатът й е грандиозен. Момичатата са винаги една идея по-прилежни като цяло, в това ми е надеждата Simple Smile
А госпожите са ни супер и двете, късмет голям.
Извинявам се за дългия постинг.

# 687
  • Германия
Sea.sea, това учителка да не знае кога се слага пълен член би ме побъркало, особено пък учителката на моето дете 😣😣😣

# 688
  • Варна
Нашата класна днес ще каже точките от Математика без граници. В техния сайт видях, че дъщеря ми е с бронзов медал Simple Smile вчера я почерпихме за заслугата и, защото на първия тест, който направихме - имаше две верни задачи. След това за 3 дни упражнения - бронзов медал! Представям си и ако беше се концентрирала, защото тя е от тези, които бързат и все всичко си мислят, че знаят.
Някои попита - да, при нас от училище са се включили в Математика без граници, съответно научихме от класната.
Домашни нямаме, тя успява да си напише в училище. Много рядко не успява, ако са имали други активности (сега ще имат патронен празник и репетират танц).  Аз съм купила допълнителни сборници, по които решаваме. Но не са задължителни, за да не намрази ученето. Само когато имаме време Simple Smile
С четенето сме добре. По препоръка тук я записах на библиотека, сега е на 4-та книга от поредицата Агата Wink

# 689
Sea.sea, това учителка да не знае кога се слага пълен член би ме побъркало, особено пък учителката на моето дете 😣😣😣
Да, но нищо не може да се направи, за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт