Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 403
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
В България ваканцията е от 28.10 до 01.11 Simple Smile
Аз съм останала с впечатление, че цялата следваща седмица ще са във ваканция, дори планове имах. Понеже нашата кака е студентка и тя е във ваканция до 6.11 и ще си дойде. Тц, тц.... Satisfied

Пак добре, че разбра навреме. Grinning

# 571
  • София
Ние ще си удължим ваканцията и ще пътуваме в чужбина. Нищо няма да изпусне.

# 572
  • Германия
О, тук е абсурд да тръгнеш с деца на почивка ако те не са ваканция. Особено ако е петък преди ваканция и понеделник след ваканция по летищата има проверки и ако те хванат лошо.

# 573
  • София
О, тук е абсурд да тръгнеш с деца на почивка ако те не са ваканция. Особено ако е петък преди ваканция и понеделник след ваканция по летищата има проверки и ако те хванат лошо.

А имате ли като нас право на отсъствия по семейни причини?

# 574
  • Германия
Мога да се обадя че детето е болно примерно, без арест или бележка от лекар. Мога и в редки случаи да извиня по семейни причини, да кажа примерно трябва да летим за БГ, защото едикакво си. Но няма как да кажа отиваме на почивка и за това ще отсъстваме преди или след ваканцията. В това отношение са много строги, действително правят проверки, поне по летищата, не знам на границата дали гледат и питата децата защото не са на училище.

# 575
  • София
В беежката за домашни причини аз също няма да напиша, че ще ходим на почивка. Нищо не мисля да посочвам като причина.
На  летище обаче да ми държат сметка ми се струва абсурдно. Направо не мога да си го представя. Казвам, че отива при баба си ! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 576
Аз се съобразявам на този етап и не планирам почивки в учебно време. Моя близка е начална учителка и ми прави впечатление обаче, че прави забележки на родителите и държи сметка, когато казват, че са някъде, а всъщност са на почивка - в малък град са и всичко се знае, дет се вика. На мен не би ми било приятно, в крайна сметка родителят си носи отговорност. Тя се пали, че я "лъжели", но не смятам, че ѝ е работа да знае, особено пък ако детето си наваксва с материала.

# 577
  • София
Аз по - скоро се притеснявам, че може само учителката в четвъртък и петък да е в училище Smile

# 578
Едва ли всички ще си ползват семейните причини сега Simple Smile

Аз съм суеверна за много малко неща и едното е, че за здраво дете не взимам бележка по болест. Не ме бърка друг да го прави, но аз не мога. Даже при лека хрема, неразположение и т.н. водя на лекар и ако той прецени, пак на училище си отиват, вместо да настоявам за бележка.

# 579
Не знам, няма да избягат почивките. Има време за всичко, съобразявам се с детето. Ваканции имат сравнително често също.

# 580
  • София
Едва ли всички ще си ползват семейните причини сега Simple Smile

Аз съм суеверна за много малко неща и едното е, че за здраво дете не взимам бележка по болест. Не ме бърка друг да го прави, но аз не мога. Даже при лека хрема, неразположение и т.н. водя на лекар и ако той прецени, пак на училище си отиват, вместо да настоявам за бележка.

И мен ме е страх и никога не бих го направила. Имам познати, които си го правят редовно...

# 581
  • София
Да отбележа, че за Столична библиотека може онлайн да си правите резервация за книги. Посочвате в кой филиал искате да ги получите. След като са налични и можете да ги наемете ви изпращат имейл Simple Smile
Много е удобно

# 582
  • Германия
Циндил-Пиндил, на летищата дебнат полицаи и глобяват, защото училището е задължително по закон и определено взема превес над желанието на родителите да отидат на почивка 1-2 дни по-рано. Може и да е прекалено, но такива са правилата/законите, а на мен не ми е проблем да ги спазвам. Както казват немците “ред трябва да има!” 😉

# 583
В нашето Школо до вчера нямаше нищо освен похвали и забележки. Днес наведнъж се импортираха всички досегашни оценки под формата на звездички Simple Smile

# 584
  • София
Да се похваля - синът ми е с първата си оценка - 6 по математика от контролно Grinning
Аз сякаш съм по-щастлива от него Joy

Общи условия

Активация на акаунт