Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 366
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
При нас никой не е предлагал или казвал нищо за Математика без граници, а в сайта на училището са обявени призьори. Направо се чувствам излъгана. Не е ли редно учителят да каже или поне да предложи?

# 661
Нали това казах - в нашето училище съобщават само за Европейско кенгуру. Даже когато съм предлагала на класните да се включим в определено състезание на училищно ниво, ми се дава отрицателен отговор. Сама търся информация и записвам децата за състезания, следя срокове, регламенти, дати на провеждане и ги подготвям за явяване.

# 662
Не мисля, че мога да
ги подготвя, но бих ги пуснала ей така, да се пробват.
За съжаление хич не ме бива в организационните въпроси, но си мисля след като се хвалят с разни успехи, значи считат, че имат заслуги. Или пък се занимават с 2-3 деца, които според тях са със заложби.

# 663
Децата със заложби си проличават в 1, 2 клас още. Не се ядосвайте, че са пропуснали сега - ще имат много възможности да се изявят занапред Simple Smile
Не знам някъде учител да се занимава специално с децата за състезания. Като по-големи имат кръжоци или допълнителни часове, там може.

# 664
О, не, просто децата се похвалват на госпожите си на какви състезания са се явили (под давлението на напористите си родители) и съответно как са се представили, оттам класните подават инфото на директор/зам-директор, които публикуват тази новина на сайта на училището като повод за гордост, като истината е, че на училищно ниво не ги подготвят за вида задачи, които се дават на подобни състезания.
Допълвам се - през декември предстоят Коледно математическо състезание и Коледен математически турнир, и двата са насочени и към 1-ви клас - ако имате желание, потърсете на локално ниво кой ги организира.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 19:43 от Mometo*

# 665
Колко домашни дават на децата ви? При нас днес има взети голяма и малка буква по 1 страница А4 да се пише, да се чете изразително текст, да се пишат звукови модели и допълнителни задачи с букви една страница А4, цифра нова по една страница А4 да се пише, задачи една страница А4 от учебно помагало, преписване на задачи в едната тетрадка - половин страничка малка и още една страница задачи.
Общо ги смятам към 5 до 7 страници А4 домашна на ден, като ако имат нещо да довършват от клас и то е допълнително.

# 666
  • ту тук, ту там
😳😳😳
В нашето училище няма домашни, всичко се прави в занималнята. И за уикенда няма.

# 667
  • Димитровград
И при нас всичко това е написано в часовете и в занималнята. Проверих, защото на всеки подпис на госпожата, иска и ние да се подпишем.

# 668
Малко съм при нас, поне засега. Изразително четене - че то някои деца още не четат?

# 669
При нас също всички домашни се пишат в занималнята. Допълнителни се дават единствено за ваканциите.

# 670
  • София
Домашното пишат следобяд. Който не ходи по някаква причина, сигурно трябва да си го направи вкъщи. Но пишат доста, вчера разглеждах тетрадки и помагала. Отделно разни буквички госпожата ги беше писала в началото на реда и те са продължавали нататък. И така цели страници. Буквара заръчва да се чете събота и неделя; който може да чете- да чете лесни книжки.

Какво изразително четене- в буквара най-сложното в момента е “Емиле, има ли малини? Има лимони…А малини? 😂😂

# 671
  • София
Не ми е направило впечатление да имат много домашни за училище (пише си ги в занималнята, не му остава за вкъщи, така че нямам идея колко точно имат, но не е много). За уикенда само веднъж ни бяха дали домашно, по-точно бяха дали по-голямо домашно в сряда, което трябваше децата да подготвят до понеделник -  ако детето си го беше разпределило добре, щеше да е по една допълнителна страничка за всеки от дните от сряда до неделя, но естествено писахме накуп 6 страници през уикенда.

# 672
Аз питам, понеже имам наблюдение дневно какво и колко взимат, а не, че ги пише след занималнята. Май не се изразих правилно. Под домашни имам предвид това, което правят в занималнята...

# 673
При нас имат за домашно по 1) български да пишат една страница в тетрадката с букви и срички по модел на госпожата и да четат по 10 пъти урока от буквара. По математика обикновено имат половин страница в тетрадката да упражняват взетата цифра, препис на задачи от 8 до 16 задачи някъде и да решат една страница със задачи в помагалото. Мен ме притеснява, че дъщеря ми не може да чете (лятото не настоях да я уча, ама май сгреших). Тя е единственото момиче в класа, което не чете. Срича, но като почне да чете ме ядосва, защото все иска да гадае Sad, вместо да гледа и чете. Може и да е изморена вечер, но определено изостава с четенето.

# 674
При нас имат за домашно по 1) български да пишат една страница в тетрадката с букви и срички по модел на госпожата и да четат по 10 пъти урока от буквара. По математика обикновено имат половин страница в тетрадката да упражняват взетата цифра, препис на задачи от 8 до 16 задачи някъде и да решат една страница със задачи в помагалото. Мен ме притеснява, че дъщеря ми не може да чете (лятото не настоях да я уча, ама май сгреших). Тя е единственото момиче в класа, което не чете. Срича, но като почне да чете ме ядосва, защото все иска да гадае Sad, вместо да гледа и чете. Може и да е изморена вечер, но определено изостава с четенето.
Аз вече се убедих, че се очаква от родителите да научат децата си, не да се научат в клас. Масово отиват в първи клас децата вече взели материала. Какъв е смисълът тогава да посещават, ако вече са научени... А иначе вечер няма как да стане, защото наистина са много уморени вечер. С четенето първи етап на научаването е да отгатват, не се притеснявай, върви си добре детето. С малко упражнения уикенда и ще свикне скоро.
Моето дете има по 3-4 пъти повече домашни, които трябва да се правят следобяд. Реално 3-4 часа едва му стигат, да ги напише. Нямам поглед към държавната занималня наскоро, но времето от един час определено в нея за учене на мен няма да ми стигне, да напиша неговите домашни...

Общи условия

Активация на акаунт