Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 41 955
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
  • София
При сина ми входното по Музика са оплескали сериозно - масово двойки, най-високата била четворка. А той още не е правил по Английски - тогава отсъства, а след това учителката не била намерила тест Expressionless

# 106
Оффф, ние вече приключихме с входните. По БЕЛ и мат. не достигат 1-2 точки за да е 6 оценката. И грешките й са глупави - сбъркала при сметките/времената. А те отнемат точки.
Историята и "ние" не я обичаме - но за съжаление ще трябва да я учи.
По АЕ изненадващо има 6 на входното - но те правиха много дълго време преговор, та явно е запомнила нещата.
По ФВС като покривала нормативите - първия път била неразположена и й било некомфортно, а втория път била с мускулна треска от танците. Та там е с 4.
Започва вече да се интегрирва в новия клас, което за мен е ОК / защото се успокои психически /. Външният вид започва да става с все по-голямо значение за нея. Което за мен не е добре, защото се искат нови дрехи / при преливащ с дрехи гардероб /, нови маратонки - при наличие на над 7 чифта такива. Почиства си постоянно лицето, тъй като й излизат доста гнойни пъпки. За гримовете успявам да я озаптя - грим=пъпки / така й казвам / . Най- много гланц ползва.
Засега се е активизирала да учи / да видим докога/.

# 107
  • here and now
Входните по БЕЛ и Математика са 6. Явно като каза, че преговаря в края на ваканцията, все пак е чела и писала.
По останалите предмети 4, 5, 6. По английски направиха входно, но госпожата напусна и са без оценки.

Аз за историята съм с особено мнение и колкото толкова, не държа особено. По КМИТ май тази година ударихме гредата, миналата имаха много добър учител. Общо взето от всичко има.

Най-доволна съм, че учителката им по БЕЛ е много добра и пак им е тя. Още от миналата година си ги готви децата за НВО, изисква не ги жали, но им помага, ако имат нужда.

По математика си взе някакво помагало, че по нейни думи господина не може да реши задачата без да гледа от учебника и е много скептична към качеството му на преподаване. Не им отговаря на въпросите, не е доволна.

По един предмет има конфликт с госпожата относно оценката и още не ѝ е нанесена от входното. Каза, че ако ѝ нанесе по-ниската оценка, ще я оспорва отново. Първо им е дала неща, които не са учили с оправданието, че трябва да се информират от други източници. Второ не ѝ е зачела отговор за верен, защото не са го учили така, а се е информирала от други източници. Та ще видим.

Има 2 чифта обувки(кецове и маратонки) и са ѝ достатъчни. Ходи си спортно, но гардероба го подменяме, че доста дръпна на височина. За лицето съм ѝ взела един сет, че започнаха проблемите с кожата. Гримове има много у дома. Казала съм да се маца както пожелае, но преди да излезе да сваля всичко. Не проявява интерес. Дори ѝ е смешно, как по-малки момичета ходят "намазани" на училище.

# 108
Алис, завиждам ти неблагородно за ученолюбивото дете. Моето никога няма да прояви инициатива да седне да учи по желание, особено мат.

# 109
  • София
И при нас историята се учи с голям зор, има много образователни материали в нета, но тя като хване тел. уж да учи по история, май се отклонява към други работи, добре, че изпитването е с тестове, а не изпитване на дъската да разказват урока, като едно време.
Едно интересно приложение в гугъл История за 6. клас https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sou_draginovo. … a_6kl&hl=bg&gl=US
има и в академико, izzi, ако човек иска да учи, ако не, не помагат...

# 110
Късметлии - елате да видите разказване, презентации, проекти по История. Но от друга страна върви с допълнителна информация в час, която е различна и интересна.

# 111
  • София
При нас всички входни нива минаха. Като изключим георграфията, където има издънка, всичко друго е отлично. ИИ -има 5, но там не го брои. По география веднага поиска да я изпита, тъй като по принцип харесва предмета и не беше доволна, така, че и там смятаме, че се е поправила.

Аз вече съм разказвала тук за историята. Учителят им е уникален, часовете са дискусия, всеки раздел изпраща планове, от които да учат като ги попълват едновременно от дискусиите и учебника. Писменните работи са отворени въпроси. При него тестове няма. Дати не иска, иска да разсъждават, а не да заучават наизуст. Резулатът е, че повече деца харесват предмета.
След всеки час дъщеря ми държи да ми разкаже какво е научила днес, а това не й е любим предмет.

Малко й се усложни програмата, тъй като я избраха заедно с още 4 деца от випуска да се яви на ДСД1 ( А2/B1). Училището сключи договор с немската организация и е първото основно в БГ избрано, останалите са немски гимназии за ДСД2. Та сега започва подготовка допълнително 4 часа седмично от училището - два пъти седмично има по 8 и 9 час. Надяваме се да се справи, така че стискайте палци, изпитът е март устния, писменият още не се знае..

# 112
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Оф, като ви чета за историята, поне малко ми олеква, че не само при нас върви с голяма трудност. Учителката е много хаотична и времето в часовете е буквално загубено. Диктува им много бързо и понякога има пропуснати цели редове, та и на тетрадката не може да се разчита, до къде са стигнали. Голям е зор ѝ е на 6то класничката, а да си призная - и на мен. Без мен само минава през редовете и нищо нито отсява, нито остава в главата, та го играя и учител.
Благодаря за споделения сайт по-горе!

Иначе входните минаха - по БЕЛ и МАТ е с 5, по другите къде отличен, къде среден, но каквото-такова. Важното за мен е, че се старае и че сама прояви желания за допълнителни часове по най-важноте предмети и от този уикенд е на курс по БЕЛ и МАТ.
Борим и планиранвто на времето, че телефона и таблета, много разсейват хахаха

# 113
  • here and now
Новата госпожа по английски изговаря "тиред (tired)", "исланд (island)" т.н.
Направо ми се реве. И с класната проблeми...

# 114
Новата госпожа по английски изговаря "тиред (tired)", "исланд (island)" т.н.
Направо ми се реве. И с класната проблeми...

Е, не, сериозно ли?!?

# 115
  • here and now
То не е само това, просто аз това запомних...
Детето е силно възмутено.

# 116
Е, то кой не би бил....!?! Все пак учителката се предполага да има някакво що годе произношение.

# 117
  • here and now
Не знам какво да правя. Мисля си да подам сигнал в инспектората, но те тази едва я намериха от някъде, не мисля, че обективно ще направят проверка, защото няма кой да я смени.
За сега съм казала да си гледа "Уча се", да се упражнява с допълнителната тетрадка, която си поръча и така.
Миналогодишната им говореше само на английски, юркаше ги жената, ама поне моето дете беше доволно.

# 118
  • Бургас
Ужас! Тази ,,госпожа,, е ...ноу комент!
Сигнализирайте където можете!
Тя само може да навреди на децата със ,,знанията,, си!

# 119
  • София
Не знам какво да правя. Мисля си да подам сигнал в инспектората, но те тази едва я намериха от някъде, не мисля, че обективно ще направят проверка, защото няма кой да я смени.
За сега съм казала да си гледа "Уча се", да се упражнява с допълнителната тетрадка, която си поръча и така.
Миналогодишната им говореше само на английски, юркаше ги жената, ама поне моето дете беше доволно.

По-лошо ще е ако откриваш грешки в преподаването - грешно изписани думи, грешно предадена граматика...ей тогава ще е лошо...не, че произношението няма значение, но можеше да ви се падне някой с шотландско..и пак нямаше да разбират...
Ако видиш и такива грешки, по-добре наистина сигнализирай, че грешно заучено, трудно се отучва.

Общи условия

Активация на акаунт