Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 41 952
  • 791
  •   1
Отговори
# 90
  • София
На какво попаднах - има сайтове/ фирми за решаване на задачи. Сега и те ще трябва да решават наново
https://domashno.bg/matematika/6/arhimed-u/uroci
https://matematika4you.com/produkt/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B … 0%BC%D0%B5%D0%B4/
Има и промоция за изданието от 2022/2023

# 91
Във физически книжарници също предлагат от старите, няма забрана. И аз поръчвах от Озон и съм сигурна, че в описанието на всяка изрично пишеше по коя учебна програма е - дали е за 23/24 или не, може да не си обърнала внимание. Погледни си в поръчката кое издание си сложила, ако грешката е тяхна, замяната е за тяхна сметка. Поне при онлайн поръчка можеш да връщаш без проблем.

# 92
Учителката по математика на сина ми ни препоръча всички да вземем сборници втора употреба от някой седмокласник. Каза, че има разминаване в разделите и някои задачи в единия сборник са дадени в тест, а другия са били за упражнение или обратно и че това няма да попречи на работата.
Останалите помагала и учебни тетрадки ние родителите се организираме и поръчваме общо за целия клас.

# 93
Здравейте, някой дали може да ми помогне с тези задачи? От учебника на Просвета по ЧП:

# 94
  • София
Поставете въпроса и в тази тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1443144.330
Помощ в училище - тема за въпроси по всички предмети, които Ви затрудняват
Здравейте, някой дали може да ми помогне с тези задачи? От учебника на Просвета по ЧП:

# 95

Задача 1. 2 минути = 2 х 60 сек.=120 секунди.
S = 120 сек. х 30 км/сек.= 3600 км
Задача 2. Скоростта V=36 км/ч = 36 х 1000 м/60 мин.=600 м/мин.
S = V x t  => t = S / V    => t = 200 / 600 = 1/3 min.= 1/3 x 60 sek.= 20 sek.
Задача 3. Превръщаме скоростта на гепарда  в м/сек. :
108 км/час = 108 х 1000 /3600 = 30 м/сек.
Скоростта  на  Юсеин Болт е 100м/ 9,58 сек.= 10, 44 м/сек. приблизително.
30 > 10.44   => гепардът е по-бърз и бяга приблизително 3 пъти по-бързо.

# 96
Много благодаря💓😘

# 97
  • София
Дъщерята - хремава, върнали я от училище, в къщи не беше хремева, пак става паника като преди 2-3 години - никой да не подсмърча, киха. Ще видим какво представляват електронните бележки, къде ще се появят в школо. Още няма нищо.

# 98
  • София
Бележките не се появяват в Школо, само отсъствията от неизвинени стават извинени.

# 99
  • Бургас
Набора се оплаква от историята.
Целият клас имат двойки,само няколко тройки на входното. 😔
Каза ми,че всички се затруднявали с предмета.

# 100
  • София
Същата работа. Историята се оказва най-големият проблем. Хем уча с него, уж за момента запомнил каквото трябва и на следващия ден – нищо.

# 101
КМИТ е големият препъни камък за щерката. Домашният инженер рече, че той ще заеме да ѝ обясни що е то софтуер, хардуер и има ли почва у нас 😆

Още малко и месец ще стане от входното по английски, а още няма резултат. Много ме дразни госпожата. И миналата година беше така - в рамките на 10 дни написа три четворки от писмени изпитвания за два месеца. Не може да се реагира, да се видят пропуски, да се вземат мерки.

Водих щерката на ортодонт. Даде ми зелена бележка, други не издава, да видим дали ще я приемат в училище 🙄

# 102
  • София
Извинени са отсъствията, електронната система работи, браво!

# 103
При нас БЕЛ не стартира добре - най-вече има сблъсък "какво мисля аз и какво мисли г-жата за" какво е искал да каже авторът. Иде ми да я пратя да го пита лично, но за сега си трая. Изводите на детето не са грешни, но не съвпадат с нейните. Питах човек филолог, да не би аз да съм в грешка и отговорът беше, че е субективно разбирането на всеки Simple Smile .

# 104
  • Варна
  На входното по БЕЛ от 28 ученика -  2 двойки, 16 четворки, 7 петици и 3 шестици.Да не се хваля, в тройката е моят. Но все пак е показателно.

Общи условия

Активация на акаунт