Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 699
  • 791
  •   1
Отговори
# 300
На моето госпожата не му харесала проекта, защото не е на принтер! И му написала 5. А той толкова се старА, даже беше нарисувал Рене Декарт и координатна система чертал...

# 301
На моето госпожата не му харесала проекта, защото не е на принтер! И му написала 5. А той толкова се старА, даже беше нарисувал Рене Декарт и координатна система чертал...
Боже, боже, народа( даскалите) изтрещЕ!

# 302
Е, не.... Като заяждане ми стои това.

# 303
Питах го дали пък не е преписал директно от Уикипедия, не бил от там, от 3 различни места събрал инфото.
Според него може би само той да има 5, защото бил единствен с проект написан на ръка. Само на него е обяснила лично.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 18:07 от Желязно ветрило

# 304
  • София
Въобще не сме разпечатвали проекти на принтер. Или се изпраща онлайн, или нещо се изработва. И на мен ми прилича на заяждане.

# 305
Абе, и от там да е преписал, какво?! Нали се е постарал, даже според мен е по-ценно, че е направено на ръка. Както казах, като заяждане ми се вижда това.

# 306
  • Бургас
На нас са ни писали и двойка,само защото проекта е направен ,,на ръка,, на лист или картон,а не на компютър. Нямаме компютър,няма как да й го предадем!
Голям проблем беше и Е, все още! За жалост!😔

# 307
  • here and now
В първия учебен ден след ваканцията, класната понабила едно момченце.
Та, право е детето да ми казва "Къде ме караш?".

# 308
Понабила?!?!?

Да вземе бащата на това момченце да понабие госпожата...?!!??

# 309
  • here and now
Не мисля, че е казало у дома. Оставам с впечатлението, че малко деца споделят вкъщи. Още от градината, а после и в началното ги "обработват", че не трябва да казват. Пък и някои си ги побийват у дома, та не им е голяма драма, че ги понапляскали в училище.
Не ме питайте от къде знам.
Не одобрявам, но докато не касае моето дете си трая.

# 310
Ами, де да знам...
Вкъщи родителите, както искат да се държат, ама в училище учителите поне да се отнасят професионално...
И, да, няма нужда да се казва абсолютно всичко,  но пък за нещо подобно?! Ако знам за такъв случай, бих подметнала на родителите да говорят с детето без да казвам конкретно.

# 311
  • Отвъд алеята зад шкафа
Какво е направило това дете, че да бъде набито от госпожата? И как не се е разчуло, би трябвало да стане скандал за такова нещо?

# 312
Подкрепям Алис в написаното - обработват ги да не споделят, както и дежурното "Аз без да искам или на шега беше...", ако ще човек да е убит или " Ама то случайно стана." Много често само по приказките на едните се съди за другите, без да се провери дали така е станало. Понапласканият може и въобще да не е виновен за каквото и да било, ама дреме му на някой. Нали другите така са казали.
Размисли по темата колкото щеш, но никой не може да посяга на чуждо дете. Половината учители са неуравновесени, психически изхабени и не знам кои са по-лоши тези с шамарите или онези с психическия тормоз.
Крайно неприятна ситуация, ако има начин деликатно да се насочи вниманието на родителите към станалото би било добре.
Остава само надеждата да ни се падат малко повече от учителите с призвание, подход и търпение. А децата ни са такива, каквито са, но понякога са различни заради ситуацията, в която ги поставят.
gadamer В детската градина и в училище има толкова случаи, за които никой не разбира. Не става скандал или разправия или ако стане зорко се следи останалите да не научат. Лични наблюдения.

# 313
Малко извън темата, но какво искаме от децата, след като можем да се "образуваме"

# 314
*Алис*, аз не бих си затраяла, всяка форма на насилие ме изкарва извън нерви. Скоро имах сходен случай, от който исках да излезна "суха". По инфо на моето дете, нейна съученичка се беше забъркала в огромни каши с по-големи деца. Подхвърлих на майката индиректно, че едно от децата, с което контактува дъщеря й в миналото се опита да тормози дъщеря ми. Жената взе мерки.
Не мога да си преставя някой да удари детето ми или да знам, че учител на дъщеря ми си позволява да бие.
Ако наиститна  не искаш да се замесваш. подхвърли на някоя майка от класа, която има къс фитил, за да не останат нещата без последствия.
Това със споделянето се отработва от ранна детска възраст в семейството . Моето дете е научено да споделя всичко, от първо лице, защото знае какви са последствията от интерпретациите на другите.

Общи условия

Активация на акаунт