Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 700
  • 791
  •   1
Отговори
# 315
  • here and now
Не съм близка с родителите на въпросното дете, в класа има 20+ деца, може някой друг да ги уведоми. Да се оправят, за някои е напълно нормално.

В началното имахме едно дете, което биеше наред(моето по-често). Аз, тогава ходих до директор няколко пъти. Портиерката, докато чаках ми каза, че има и други жертви и тя е споделяла на родителите им, а отговора им бил "Ами той и моя е доста палав".

# 316
  • София
Днес случайно разбрах, че в класа на сина ми (вероятно не се отнася само за техния) някъде от 1 месец им забранили да пият вода по време на час. Голяма простотия ми се вижда това. Имат ли право на такова нещо? Направо ми звучи абсурдно и не виждам смисъла.

# 317
Да не пият по време на час е съвсем хм, нормално. Междучасията са им за това. При нас преди време не искаха щракащи химикали Simple Smile. За водата искаха многократни бутилки - другите са шумни. Но не се пие по време на часа. Някои обаче похапват тайно Simple Smile

# 318
  • София
На мен ми се вижда абсурдно. Все едно на работа да ми казват кога мога да пия вода.

# 319
Казва, че ще ходи до тоалетна и си взима водата с него. Пие навън. Само предлагам. Аз повече се дразня на непускане до тоалетна - там понякога не е предвидимо Simple Smile А и се предпочита през часа като не са 100 деца да си отварят вратите и да се бутат.
При нас се яде и се пие - конкретни деца, не всички. Оставили са ги да им омръзне. Но се правят забележки.

# 320
  • ту тук, ту там
За мен не е нормално нито да се пие вода, нито да се ходи до тоалетна по време на час. Освен ако не е някаква извънредна ситуация, разбира се, винаги има изключения.

# 321
  • София
За 40 минути няма да им стане нищо ако не пият или не отидат до тоалетната. Освен ако не се налага: задавяне, закашляне, присвиване на корема, здравословно състояние. А подобни движения разсейват всички. Все пак трябва да има дисциплина. А на работа прекарвате поне 8 часа, различно е. Поне според мен

# 322
За тоалетна съм по-склонна, че трябва да се разрешава, стига да не е прекалено. Стискането е много вредно.
За ядене и пиене съм съгласна през междучасията, освен при закашляне или подобно. Нищо няма да им стане, ако не ядат 40 мин.
Моят така първи час го свил стомаха от глад (не закусва вкъщи) и си похапнал....веднага забележка, която одобрявам, въпреки че разбирам и неговите причини. Та, понякога нещата не са само бели и черни, но учителят не може да прецени дали има основание и затова има правила за спазване.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 05:39 от Soul Free

# 323
  • София
Може да си припомните вие дали сте пили вода в час навремето. Ако не сте твърде паметливи, ще напомня, че тогава нямаше много практика да се движи човек ежедневно с шише за вода, нито да отказва под всякакви предлози да пие чешмяна вода...

# 324
Не им дават да пият вода и защото повечето деца са с бутилките с филтри ,които издавали звуци на делфин , когато пиеш( според сина ми). За това винаги ,когато някой пиел ,започвало кикотене и някой друг започвал да пие и така ставало пълна какофонония. За това и повечето учители забранили пиенето на вода в час;)

# 325
  • София
Ха, не се бях сетила за това, но наистина са шумни. Предишната на сина ми беше такава и затова я сменихме.

П.П. Но точно за звук от делфин не ми хрумна Smile

# 326
При нас отделни учители забраняват, не всички. Моя се опита да ми се оплаче и директно го отсвирих, че не е на две, че да не може да се контролира за времето на часа.

# 327
  • София
Аз обаче продължавам да смятам, че това е много неправилно. Ще питам класната дали това е офиц. забрана от директорката (ако е така, подозирам, че е малко "хлъзгава" забрана) или е самоинициатива на някои учители.

# 328
  • here and now
Аз, като ученичка съм излизала от час да пия вода. Не помня да са забранявали.
Понякога се налага да се "краде от междучасието", понякога се местят между етажите, някои предпочитат да хапнат, други до тоалетна, не винаги времето е достатъчно.

# 329
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може би ако учителката помоли да не пият вода в час, би било по-добре, вместо да забранява. Ако види, че децата злоупотребяват, тогава вече може да "забрани".

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 11:49 от gadamer

Общи условия

Активация на акаунт