Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 707
  • 791
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моят синковец тази година е решил да ходи на всички олимпиади, искал да види дали ще се класира за областен кръг. Било му интересно,  досега не се е явявал на история и география. Българският имал големи шансове, понеже той с преразказите се справя изключително добре, да видим. Дори и по информационни технологии реши да се пробва, макар че аз бях твърдо против,  не ми се иска да загуби фокус от подготовката по математика и български език. Дано го задържим този устрем до края на годината,  и догодина.

# 346
На мен ми се искаше да отиде по БЕЛ, но той отказа. Един вид да видим какво му е нивото на този етап, пък макар и само преразказ. Нали съм в чуденка дали да ходи на уроци от есента.

# 347
  • София
Моят юнак се яви на пробна матура в примерно и изкара 85т от 100, при все че бях объркала началния час и вместо в 9, той се яви в 10ч. На преразказа има 32 от максимум 35т., което си е супер резултат.  Без уроци и курсове. Коментарите към самият пробен изпит аз лично намирам за особено полезни. Липсващите му точки са предимно от непознаване на цитати от произведения,  тоест, знаем върху какво трябва да работи в бъдеще.

# 348
При нас днес беше олимпиадата по география. Въпреки че е зле по разказвателните предмети, младежът насила беше записан от госпожата. Ропта, ропта, но се яви, какво да прави. Каза, че било лесно, всичко бил направил. Хм, чудо на чудесата! Ще видим резултата, но не се надявам на много.
Българичката също го била записала на олимпиадата по БЕЛ, която предстои, но не знае на коя дата Grinning Пак е недоволен.
Изобщо, учителите все си го записват, той все си мрънка, а аз подписвам декларации и гледам сеир Satisfied

# 349
При нас по някое време след началото на учебната година се попълва електронно на кои точно олимпиади ще се явяваш. Вероятно, ако размислиш вече не може или трябва да се разправяш.

# 350
  • София
Моята се е записала по всичко, вкл. иска по астрономия. Не я знам кога ще си реши задачите. Утре има класно по БЕЛ, а в събота е общинския кръг по история в училище. По БЕЛ миналата година ходи и да ви кажа бях впечатлена от резултата ѝ. Мисля, че имаше 26 точки от 30. Там критериите са резачка. 28 точки, за да мине на областен. Но въпреки всичко 4 точки наказателни на преразказ в 5 клас при критерии като за НВО си е супер. Тази година пак ще се явява.

# 351
  • София
Имам въпрос за преразказа: как се готвят при вас в училище? Прочитат им текста и трябва да го преразкажат или им го дават и го правят за домашно, като текстът всъщност е пред тях...?

# 352
В училище рядко правят преразказ, но, когато правят, си четат текста за 15ина мин, после затварят учебника и пишат.
Вкъщи - аз или баща му четем текста веднъж. После има 15 мин за прочитане без да си води записки, след това листа/учебника се взема и не гледа от него.

# 353
  • Бургас
Нашите в училище са правили 2 или 3 пъти преразказ, единия го видях и проверен. Правени са по изпитните правила. За домашна не са имали. Понякога в помагалото има и такова упражнение, но девойката заявява, че никой не го правел, тя що да се мине.

# 354
  • ту тук, ту там
И нашите само в училище, не съм питала обаче как точно процедират.

# 355
  • София
И една приятна новина за децата от София, не знам как е в другите градове, май и за тях е безплатно, но трябва да си проверите. От февруари пътуват безплатно.
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0cyXUVG683i9v … u38l3SyQ&_rdr

Ако имате закупена карта за по-дълъг период, ще възстановят парите. Моята има до октомври 2024г....Трябва да се извади специална нова карта за безплатното пътуване.

# 356
Да, аз даже звънях на СКГТ. Казаха няма проблем за възстановяване на сумите за след 31/01, но да мине 1/02, понеже не е ясно дали в последния момент няма да има промени нещо.

# 357
Нови карти ли ще се вадят?? Уфффф

# 358
  • София
Нови пластики.
Въпроса с постоянния адрес и удостоверяването му ще е интересно.

# 359
Едва ли ще искат нещо друго освен доказване датата на раждане. Иначе те имат инфо за училището според ученическата карта, която носим през октомври, т.е. че учи на територията на общината.

Общи условия

Активация на акаунт