Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 708
  • 791
  •   1
Отговори
# 360
  • ту тук, ту там
Нови пластики.
Въпроса с постоянния адрес и удостоверяването му ще е интересно.

Вчера четох коментари във фейсбук - адресът в личната карта на родителя е достатъчно доказателство, няма нужда от друго удостоверяване.

Не се изисква удостоверяване на учебно заведение на територията на София, защото безплатната карта не е обвързана с това, къде учи детето. Ние сме с адресна регистрация в София, но децата учат другаде. Доколкото разбрах, можем да им издадем безплатни карти и те ще важат за цялата страна.
Ние ползваме градски транспорт инцидентно в София само, така че не знам дали ще го направим, просто случайно се зачетох в коментари и затова го знам. Но не си спомням сега в коя фейсбук страница беше. 😌

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 09:57 от elleni

# 361
# 362
  • ту тук, ту там
Да де, ако в личната ти карта адресът ти е в София, това е достатъчно, няма нужда от друг документ.

# 363
  • София
Значи тези с настоящ адрес да му мислят Simple Smile

# 364
Толкова ли беше трудно просто да пуснат картите, които вече имат с безплатна активност до навършване на 14г?
Пак бумащини и създаване на излишни движения.

# 365
Толкова ли беше трудно просто да пуснат картите, които вече имат с безплатна активност до навършване на 14г?
С картата на градският транспорт лицето което пътува има застраховка.
Ако децата се качват в траснпорта ей така, без да се чекират по някакъв начин няма вариант да изплатят застраховка ако недай си боже автобуса се обърне и детето пострада.
Ако не иска човек да загуби половин час за да си извади някой документ, може спокойно да си плаща карта.

# 366
Ако децата се качват в траснпорта ей така, без да се чекират по някакъв начин няма вариант да изплатят застраховка ако недай си боже автобуса се обърне и детето пострада.
Ако не иска човек да загуби половин час за да си извади някой документ, може спокойно да си плаща карта.

Не разбирам връзката между моето изказване и последващото, което ме цитира.

# 367

Не разбирам връзката между моето изказване и последващото, което ме цитира.

Ами може би не съм разбрала правилно поста Simple Smile
Идеята е, че картата е вид застраховка и няма как да се движат без нея.
А на вече наличните карти, никой не е търсил адресна регистрация на родителя, та не биха могли ад останат.

# 368
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъщеря ми няма издадена карта досега, т.к ползва много рядко метро и си купува билет. Сега може би ще й извадя карта, заради удобството да минава веднага.

# 369
Hope for Two, винаги може с гратисен период да се изиска просто добавка на документ към вече издадената карта, вместо да вадим нови пластики, което е допълнителен разход на материали и време. Да не говорим, че и това може да се направи дистанционно.
Който няма и вади сега, за да се възползва от безплатния транспорт, предоставя документите, които са необходими при издаването. Няма разлика от условията и до момента.
Изобщо що да не изхарчим едни пари отгоре и да усложним живота на потребителя на макс и да извадим нови карти?!
Може да не знам някоя много важна под точка на закона, която изисква да им се изсипят n-на брой деца по пунктовете и няма как да се промени.

# 370
  • София
Няма задължение да се вади такава карта. Ако на някого нещо не му харесва, не вади.

# 371
  • София
Обаче има разлика, в съобщението пише "електронна" карта, сега и аз вече не знам какво влагат в това понятие - но електронният самолетен билет, например, си е във виртуалното пространство, а не на хартия, съответно на пластика ако е карта за градски транспорт.......И  аз вече се чудя какво имат предвид...но смятам да отида, тъй като нейната е закупена до декември 2024, така че ще разбера, дали ще е дигитална на телефона, което за нас е удобство, защото и без това стои в калъфа на телефона пластиката, или ще си е на пластика...предстои да разберем 

# 372
На мен ми казаха пластика. Просто ще е нова, на която пише - дете до 14 г.
Тези, които имат сегашните до 10 г. също ще трябва да вадят от новите.

# 373
  • София
На мен ми казаха пластика. Просто ще е нова, на която пише - дете до 14 г.
Тези, които имат сегашните до 10 г. също ще трябва да вадят от новите.

Soul Free, след като вече си говорила с тях, знаеш ли от кога може да се отиде, за да се получи новата карта? Да не станат едни струпвания точно в последния ден на януари, нали са от 1 февруари?

# 374
  • София
На мен ми казаха да отида след 1.02, представям си каква лудница ще е.

Общи условия

Активация на акаунт