Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 711
  • 791
  •   1
Отговори
# 375
  • ту тук, ту там
След 1 февруари, пластика, на нея ще пише изрично Безплатна карта за пътуване на дете от 7 до 14 г.

Ето откъде ми е информацията, има много отговори в коментарите:
https://www.facebook.com/share/p/t8VdfxMTCcZRnvuD/?mibextid=WC7FNe

# 376
Същото ми казаха - след 1/02. Можело да има нови разпореждания.

# 377
  • София
На първи февруари сутринта ще бъде митинг по гишетата на СКГТ.
Все пак новината е страхотна. Моето дете не ползва ГТ за училище, но иначе пътува с метро и друг транспорт до уроци, спорт и други. До сега пътуваше с билетчета, защото не сме вадили карта, не пътува редовно.

# 378
Е, айде сега, няма нужда да се зареждам на 1/02 на гише.... Ще изчакам два-три-четири дни, не ми е такъв зор. Моят си има карта (заредена), не е като да няма.

# 379
  • София
Предполагам повечето хора имат заредени карти не точно от 1ви, така че ще са активни и за поне няколко дни от февруари. Няма да е проблем да изчакаме няколко дни и тогава да отидем, за да ни издадат новата.

# 380
  • София
Това го играхме миналата година с децата до и над 10 години. Различни са самите пластики, това им е нужно за отчитане при тях, поради което ги преиздават. Това са все едно чисто нови продукти, нова номенклатура, нова отчетност, всичко ново, т.е. и нова пластика.
Детето имаше една пластика до 10 годин, и друга за над 10 години и трябваше като навърши 10, да идем да активираме новата пластика. А имаше две пластики "от" и "до" точно защото към момента на предходната промяна за безплатност до 10 год. си имаше платена годишна карта и изведнъж за него стана безплатно. Отидохме, върнаха ни пари, дадоха картите и това беше. Но наистина ще е доста лудница февруари, горките хора :/

# 381
  • София
Попаднах на тази информация във ФБ - курс по математика безплатен, дали реално е така не съм проверявала. https://www.facebook.com/Vandermond.online
ВАНДЕРМОНД обявява старта на напълно БЕЗПЛАТЕН онлайн курс по МАТЕМАТИКА за 6 клас!!! 🥳
Къде: ОНЛАЙН (на живо през ZOOM, без камери)
Кога: ВСЕКИ делничен ден от 18:00 ч.
Продължителност: 30 минути
Програма: по учебния материал за 6 клас
Начало: 15 януари /понеделник/

# 382
Замлъкна ни темата... всички учат дружно за завършване на срок сигурно Simple Smile

# 383
Хич не сме активни нещо......
При нас лекинко оформят, по повечето няма срочни оценки, но то има и време, де.....

При моя позната с наборче са им оформили всичко, даже за втория срок вече пишели оценки.

# 384
  • Бургас
При нас едва тази сутрин цъфна срочна оценка по руски! Първата оценка!
Но имаме проблем с госпожата. Рускиня или украинка е,говори страшно развален български и децата не й разбират нищо! Голям зор е с езика!
Миналата година госпожата им беше разкошна!
А сега тази...още на първата родителска не я харесах! Ужасна е!

# 385
  • София
И при нас започнаха да се появяват оценки, голям зор с историята и географията, хич не ги харесва, каза ми за някои ниски оценки от текущи изпитватвания, няма ги в дневника, явно класът е бил с ниски оценки и госпожата е решила да не ги пише офицциално. По БЕЛ изглежда нищо не учи, все нямали нищо за учене, в клас били попълвали уч. тетрадки, не вкъщи. По другите предмети е ОК.

# 386
Моето ще има 5 по трудово. Joy

# 387
  • София
При нас вече са оформени по предмети, по които нямат часове до края на срока, така че няма за кога да чакат.
По другите още ги изпитват и дооформят там където не са сигурни.

Засега се очертава да има само една петица по физическо Simple Smile.
Щеше да има и по ЧП, но по нейно желание  я изпита и успя да повиши оценката...чудеше се, но аз я посъветвах да опита, тъй като няма как да падне на по-ниско от 5, така че от опит глава не боли, важното е да си вярва.  Доволна съм, тъй като си доказа сама на себе си, че може.

# 388
  • София
При нас започнаха да се появяват срочни оценки.  Крайният срок е до 31ви. Моят синковец се очертава да има две петици - една по физическо и една по история. Класирал се за областен кръг на олимпиадата по математика и по география,  в очакване на резултатите по български език.

# 389
Здравейте! И при нас текат изпитвания, оформяния. Още нямат срочни оценки. Ще има 2 или 3 петици за срока, но каквото такова. Само да са здрави. Пуснали са им програмата за втори срок - харесва ми повече от тая досега. Предметите са групирани по-добре. Още малко остава от първия срок, и с тая еднодневна ваканция, изобщо няма да се усети някаква почивка.

Общи условия

Активация на акаунт