Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 088
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
И при мен беше в малки чаши и вероятно затова ми стана адски гадно и лошо. Бил е силно концентриран разтвор. Едва го изпих.

# 211
В Бодимед си носиш ти глюкоза. Продава се в съседната аптека. Не е никак гадно, там се разрежда доста и не е много сладко. Няманищо страшно, освен, ако като мен нямаш вени и се налага да те бодат много.

# 212
То ясно че на вкус ще е покъртително сладко, но това дали и колко ще прилошее на човек зависи и от степента на ИР. Така че е трудно да се предвиди кой как ще се почувства.
Съветът да има нещо за ядене под ръка е добър, като нищо ще потрябва.

# 213
tays, ти ново обременяве ли прави, или заради нещо друго дадоха глюкофажа?
За обременяване - правила съм в Бодимед, разтвориха го в голяма чаша с вода (тип за бира) и беше добре. Правила съм в Кандиларов, беше в чашка тип за кафе и беше ужасно.
Не съм правила изобщо обременяване.
Но имам 7 кръвни за тези две години, с гликиран и инсулин, и се вижда изменчивият ми успех, и липса на трайна низходяща тенденция.
Логично беше да не ме отпрати, както лл, с репликата, че нищо ми няма, и си внушавам.

# 214
Стискам палци и съм сигурна, че ще го пребориш

# 215
Стискам палци и съм сигурна, че ще го пребориш
Продължавам си с режима, няма лабаво😀.
Ще включа и някое фастче. Оптимист съм си, няма да се давам.
Колко хора тук са пили временно хапче, и после са се подобрили. Ще се рециклирам и аз 😀

# 216
  • на острова на мечтите
Днес фаст от 24 часа. Не мина лошо. Цял ден на работа, за малко да забравя и вода да пия.
Утре пак. Кантарът ми показа кило надолу.
За вечеря салата, пържола, парче манго и чия тирамису.
Сега, да си оттегля коментара за тирамису с чия. Престоя два дни и се оказа много приятно. Щом и мойто мъШ го яде и дори НЕ ме пита какво има вътре ( обикновено му казвам, че има отрова за съпрузи, опашки от гущер, оченца от жаби и други подобни) значи е повече от добре.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 23:43 от danilu

# 217
Таис, чела съм не на едно място + и в книгата на Фънг, че ако се приемат метформинови препарати, трябва да се внимава с фастовете. Да си знаеш.

# 218
Tays и аз имам изписан Глйкофаж с дълга освобождаване. По 1 таблетка вечер
 Но аз като спрях с Rubelsus и буквално забравих за него.  На мен ми бяха поставили абокат ( с вените  съм много сложна и аз. Един път се наложи от дланта. Там ръката е слаба как боли ужас а как се наду после чак сестрата тук се разтревожи та вика лекаря😃) за да не ме бодат всеки път.
Май при всеки род реакции има. Някои пък и нямат никакви.
Моят колега донесе 1 кашон сладолед за целия етаж. Като се нахвърли народа.
Ще се изтрепят😂
Аз бях решила ще си пасувам . И то накрая останал 1.
Гледам пише веган с кокос и без грам захар с тъмен шоколад отгоре . А познайте, дали не го глътнах😃😂😂😂

# 219
Тайс, успех и дано ти понесе добре лекарството.

# 220
Мислех че пак ми се е спряло само известяването за темата... а тя станала необичайно тиха. Почти денонощие от последния пост, май не бях виждала такова нещо до сега.
Я се явете на отчет, че почвам да се притеснявам вече Grinning

За да не е само празно плямпане - от мен една хвалба и едно оплакване.
Както знаете, последните месеци много-много не успявам да се храня режимно, съответно беше взело да си проличава отпред на талията и в горната част на ръцете - съвсем типично за инсулинка с неоптимално хранене. Е, поне на око доколкото мога да преценя, тези поражения съм ги елиминирала с всичкото търчане по цял ден и доста фастове по денонощие пак покрай това. Да не помисли някой сега че съм станала манекенка Grinning Но поне съм що-годе в изходна позиция от преди да се преместя тук, може би съвсем малко по-слаба но нищо съществено
Оплакването ми е че както и друг път в периоди на голям стрес и юркане, цикълът ми май пак ще подрани. 23тият ден ми е, по дяволите... а се чувствам сякаш ще ми дойде всеки момент. Не че съм изненадана, ама се дразня много.

# 221
Явявам се, но нямам нищо за отчитане Stuck Out Tongue Winking Eye
И за да не е спам ще споделя лесни упражнения за ръце и корем (фитнес ниво 1, няма оборудване)
Скрит текст:

На страницата им има и други упражнения, както и таймер, и списък за отбелязване на кой ден от програмата си.

# 222
Тук съм. И аз надничам natka но като никой не пише кротувам си 😃
Ще правя пилешко тази вечер. Мисля я излишно да споменавам как всъщност ме мързи да готвя точно след работа 🤣
Ама като няма как .
Сутрин на извадих пилешки гърди да се размразяват . По рецептата на Долче  отново на фурна намазани с майонеза.  Имам и супа постна но тк е с картофи и фидее, аз не я ям😃
Упражнения и аз правя.  Дпес не прецених и се изписах с рокля и няма как да правя клекове🤣
Иначе един майтап от мен ама като ходя до  WC  нашето е с ката предверие и баня  и има място огредала . Вземам си 1 ластик и клекове и го опъвам , ама с таю рокря тясна не прецених 🤣

# 223
Вижте на каква информация попаднах.
Ютюб ще цензурира клипове свързани със здравето, които се отклоняват от официалната линия, одобрена от СЗО. Това включва и кето храненето. https://www.youtube.com/watch?v=_4eOpZOLTDo
Какво е сега това? Опит да държат хората болни ли?

# 224
Да, не им изнася нито кето, нито нввмх.
Всичко което лекува се забранява.
Не съм изненадана.
Винаги съм знаела, че тия неща лекарите да не ги вълнува инсулина и да чакат диабетик да станеш, не е случайно.
Това тяхното не от незнание,това е нарочно.
Нещо ги натискат явно отнякъде. Ще се прехвърлят и другаде, няма начин.
Не може всичко да цензурират.

Мерси Беки, ще им метна едно око.

Таис, как си бре? Как е с новия хап? Понася ли ти?

Общи условия

Активация на акаунт