Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 463
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Докато сте на тема айкос - сестра ми минаха на такива цигари още когато излязоха на пазара, но след една година и двамата се оплакаха от стягане в сърцето. В разговори с други пушещи айкос ги заподозряха, минаха на обикновени и след месец проблемът със сърцето изчезна и при двамата + останалите които направиха като тях. Та имайте на ум, че и така може да стане.
Последния път отказах цигарите от раз с едно приложение - караше ме да отбелязвам в него всяка цигара като я запаля мисля за един ден и след това ми пускаше напомняне, че трябва да пуша. Е много ме ядоса - то ще ми каже на мен кога да пуша и кога не! Сиктирдосах го да си праща уведомленията, а брояча върти от колко време не съм палила. След 5 дни изписа: честито-вече си непушач Joy

# 526
Момичета, коя от вас имаше шунковар?🙂

Аз имам шунковар.

# 527
Линда, на коя марка е твоят? Отдавна искам да си купя...

# 528
Линда, на коя марка е твоят? Отдавна искам да си купя...
В момента ползвам шунковара на Тескома и съм много доволна от него; можеш да правиш и половин доза. В България (доста отдавна беше) бях поръчала Белобока (рус.) през американския ибей, също е добър, макар и недодялан и пипкав, но пък е метален. Ако смяташ, обаче, да вариш шунката су-вид, на 65-70 С, може би е по-удачно метал, което си има неудобство, тък като не се затваря херметично, получава се изтичане или пък трябва да ползваш полиетиленов пакет.

Става и без шунковар; когато ме прихванат творчески мераци, формирам шунката в някаква форма, утрамбовам добре, замразявам във фризера; после както е замразена, вакуумирам на макс, да няма и молекула въздух (така при варенето ще държи форма и варя су-вид. Също го правя ако искам да приготвя няколко порции едновременно, а шунковарът ми е един.

# 529
Много ти благодаря!🙂 По-скоро към метален шунковар клоня сякаш, видях го и на Тескома иначе. Другият вариант също е много идеен. Може ли на Л.С. да пуснеш някоя рецепта за шунка?

# 530
Много ти благодаря!🙂 По-скоро към метален шунковар клоня сякаш, видях го и на Тескома иначе. Другият вариант също е много идеен. Може ли на Л.С. да пуснеш някоя рецепта за шунка?
Вече правя на око/по усет, но ще ти напиша няколко (утре ОК?). Вече не използвам нитритна сол (тя не е опасна, ако се спазва температурният режим), но аман от химия. Принципно, важна е предварителната обработка на месото, овкусяване, омачкване до поява на едни влакна (ще ги забележиш, по-точно усетиш, още при първото правене) и температурата; ако не е точна, се получават неприятни шупли, сокът изтича, а месото става жилаво и сухо, но пак става за ядене. Ако ползваш руски, има една дама в ютюб, Диана Строгая, от нея започнах да се уча, макар че по-добри резултати се получават (сп. мен) на 65-70 градуса, а не 80, както при нея (а и нитритът над 70 ставал уж токсичен нитрат).

# 531
Аз си свалих това приложение за цигарите. Показва колко цигари не съм изпушила, от колко време не пуша и колко пари съм спестила 🤣 Иначе на 1ви октомври последно изпуших две цигари сутринта, а до преди две седмици пушех по кутия и половина. Много ми се пуши и едва се удържах вчера да не си купя цигари.

За ниските витамини какво ще ми препоръчате и в какви дози? Гледам, че често споменавате спрея на betteryou за вит Д, за В12 също ли е добър?

# 532
  • София
Life regained, кажи честно Joy
Започнах спрея, че съм с голям дефицит. Пръскам по 4 пъти на ден, ще дам отзиви след месец и нещо. Мисля още една опаковка да изпръскам и да видя как ще ми се отрази.

# 533
zwezdi4ka14 , три дни издържиш ли, значи можеш.
Вчера попуших малко повече. Просто бяха 1 през час.
И днес кашлям.
Оф, дано утре да имам облекчение поне с хремата вече. Кашлицата е ясно, че ще я влача дълго.

Беки, за всякакви ефекти четох Grinning
Та временно ще е.

# 534
Втори ден съм на карниворската диета. Иде ми да вляза в някой голям магазин и да опукам всичките плодове на всичките им щандове! Нищо друго не ми се прияжда.
Само месо съм яла, пилешко и свинско, няколко парченца твърд жълт кашкавал и вчера 5 яйца. Две неща ми правят впечатление. Аз, която никога не пия вода, защото никога не съм жадна, умирам от жажда и като ми се допие, трябва на момента да пия. Изпивам 2-3 чаши една след друга. Явно преди с плодовете съм си набавяла каквато течност ми е била необходима.
Също, неусетно минах на еднократно ядене. Ям веднъж стабилно и ме държи до другия ден долу-горе по същото време.
Така че не ми е много трудно, мисля си да избутам така колкото мога и да видя ще има ли резултат. Стомахът ми не е така разстроен, но не е и както трябва да бъде. Дано има ефект, че доста съм се отчаяла.

# 535
Аз спрях цигарите от раз преди близо 14 години, обаче мъжа ми е страстен пушач. Пуши Гло - на Дънхил е, бездимни цигари, подобни на айкос, обаче с много по-добро качество. Няма я тази смрад и други оплаквания. Цигарите се водят Нео, а устройството е около 20 лева.

# 536
Абе мани, то идеята е бавно въобще да се откажа от навика за пушене.
Останах си на айкоса само заради раждането. Лъжем главата, щото те нали си говорят с червата.
Пък и като пуша по-малко айкос,  ще свикна и ще ми е лесно да ги спра съвсем.

Барби, време трябва, време. Виждаш, че има ефект, ама трябва доста време да си. Май месец писа някой.

# 537
  • София
Да дам отчет: вчера последното ми основно хранене беше в 14.30 ч - кавърма със свинско и лук, чушки, отгоре 1 яйце. За десерт - ядки  Joy, пекан - 20-30 гр. В 18 ч. се чувствах сита и въобще негладна, но хапнах 2 бр. кокоски (Елора Heart) , да не би да умра от глад в следващите 10-12 часа Joy, след което измерих КЗ 5.4.
След това отидох на танци и след тях в 20,30 ч. измерих КЗ 5.9!!!
нищо не ядох повече.
на сутринта КЗ - 5.6
с вечеря сигурно щеше да е 5.8-5.9.
Та това е засега.

За цигарите: отказах ги от раз преди 15 год., всъщност 2 пъти ги отказвах и след първия пак пропуших, но след втория път - държа фронта Innocent. Много добре се чувствам. Тук дори във форума старата версия имаше отдолу едни ленти, ако си спомняте, и си бях сложила една, която ми отчиташе с всяка неизпушена от мен кутия цигари колко спестени левчета натрупвам . В края на първата година се беше събрала сериозна сума, с която например човек да отиде на една хубава 10-дневна екзотична екскурзия Heart Eyes

# 538
Долче, моят шунковар е като посочения по-горе. Аз никога не слагам нитрит, нали за това е домашното производство, да няма глупости вътре. В книжката има рецепти с пуешко,  пилешко, свинско, дроб, че дори и нещо с картофи имаше. Като купешка не мога да я докарам, но определено ми е вкусна.

# 539
BFF, народните танци са си прилично кардио, вероятно кортизолът ти се вдига повечко и от това да е по-високата КЗ.

При мен нищо ново няма, в работата стана мааалко по-спокойно, а и екипът ми засега е в постоянен състав, та мога да взема малко въздух и аз. Храненето ми би минало за прилично ако го сравните със средностатистическото, но по нашите стандарти тук хич не е така... Ама пък снощи двама души отбелязаха че им изглеждам отслабнала. То че има нещо такова, има, но не мисля че е съществено чак. Не се тегля, а за мерене само талията замервам чат-пат а там разликата е малка надолу. Бях взела да набухвам малко на бедрата и повече в горната част на ръцете, основно това съм изчистила. До както бях преди няколко месеца де, не до както бях на 20 години Joy
В лицето ми казват че също има разлика, но там според мен е просто нуждата да си почина стабилно.

Интересни неща пишете за домашната шунка, аз бях се наканила да пробвам такава формована да си направя но мързелът ми надделяваше все Grinning

Общи условия

Активация на акаунт