Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 459
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
BFF, правила ли си изслдване на кортизол? Мисля, че и то искаше трикратен профил.

# 541
аз малко така като дявола евангелието, ама няма категорични доказателства за вредността от цигарите 😛
пуша само вечер, сутрин ми се драйфа като помириша пушач :Mr. Green
Така е, няма, но като ги спреш и виждаш разликата. Същото като с махането на ВХ Wink

Втори ден съм на карниворската диета. Иде ми да вляза в някой голям магазин и да опукам всичките плодове на всичките им щандове! Нищо друго не ми се прияжда.
Само месо съм яла, пилешко и свинско, няколко парченца твърд жълт кашкавал и вчера 5 яйца. Две неща ми правят впечатление. Аз, която никога не пия вода, защото никога не съм жадна, умирам от жажда и като ми се допие, трябва на момента да пия. Изпивам 2-3 чаши една след друга. Явно преди с плодовете съм си набавяла каквато течност ми е била необходима.
Солиш ли си добре месото? Тази жажда ми мирише на електролитен проблем. Слагай по щипка сол във водата. Изхвърляш вода, с нея и електролити и те гони на жажда.

# 542
  • София
BFF, правила ли си изслдване на кортизол? Мисля, че и то искаше трикратен профил.
Да, правила съм, като започвах диетата преди 2 год., тогава беше в норми:

По-скорошен и трикратен не съм правила.
Какво показва той?
От кардиото ми се вдига явно, затова знам, че за нас не се препоръчва кардио, ама, пусто ходя от 10 год., по-добре обаче са фитнес упражнение с много повторения. Все си мисля и, че с тези танци ми се изпомпва някаква застояла глюкоза от черния дроб пък, ама знам ли?!
П.П. Сега като говорим с щерката за бъдещата й професия, я навивам да вземе да стане един ендокринолог (има интерес към медицината), та след около 10 год. да може да ми обяснява нещата  Joy

# 543
Втори ден съм на карниворската диета. Иде ми да вляза в някой голям магазин и да опукам всичките плодове на всичките им щандове! Нищо друго не ми се прияжда.
Само месо съм яла, пилешко и свинско, няколко парченца твърд жълт кашкавал и вчера 5 яйца. Две неща ми правят впечатление. Аз, която никога не пия вода, защото никога не съм жадна, умирам от жажда и като ми се допие, трябва на момента да пия. Изпивам 2-3 чаши една след друга. Явно преди с плодовете съм си набавяла каквато течност ми е била необходима.
Babri, всяко начало е трудно. Дръж фронта, момиче! С плодовете и аз съм била така, макар и не на карнивор. Това за водата е супер, защото няма по-хубаво нещо от чистата вода. Та пий, като ти се пие. Ефект вероятно ще има от карнивора, просто трябва да мине някакво време. Щом за 2 дни виждаш дори и минимална разлика, значи действа. Дано решиш този проблем завинаги.
zwezdi4ka14, Б12 задължително да е метилкобаламин.
Ей този е много хубав
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010025182
Докато сте на тема айкос - сестра ми минаха на такива цигари още когато излязоха на пазара, но след една година и двамата се оплакаха от стягане в сърцето. В разговори с други пушещи айкос ги заподозряха, минаха на обикновени и след месец проблемът със сърцето изчезна и при двамата + останалите които направиха като тях. Та имайте на ум, че и така може да стане.
Това и аз го чувам често, от хора покрай мен, които са ги употребявали и сега пак са на "стандартните" цигари.
Аз съм пушач от 25 години. Пушех по 1,5 кутии преди, сега съм на около 15 цигари дневно. Доктор Карди каза 10 на ден, ама...

# 544
Вчера след като измерих 5.5 след разходката, минаха още 2 часа и преди лягане беше 5.1, което да речем, че е постижение. Сутринта - 5.9. Кортизол съм изследвала в 24 часа урина - в норма беше...

# 545
Моето сутрешно измерване е 3, след като вчера изядох половин буркан с лютеница и докато се усетя защо ми е толкова вкусна беше късно, естествено със захар,въпреки това съм добре със сутрешното измерване,но сериозно ми се гади и нямам апетит, отдавам го на еутирокса,които пия втори ден, как мразя лекарства.

# 546
Много ниска захар за сутрешна. Не искам да си представям инсулинът какъв ти е.

# 547
beki8
Брат ми е на аикос от години никакви оплаквания няма , но и те не са полезни. Аз мисля бях чела че по-добре стандартен фас отк тези химии

# 548
Тези айкос не са ли хибрид някакъв между обикновени и класическите електронни с течност?

# 549
Включвам се набързо, тъй като попаднах на нещо, което, струва ми се, е важно за момичетата с глюкофаж/метформин.
Преразказът е мой; четете/проверявайте за всеки случай:
Метформин (глюкофаж) е сред най-често изписвани препарати при хиперинсулинемия и хипергликемия, и неговият ефект е много добър при пациенти, които водят застоял начин на живот. Обаче (цитираното по-долу) изследване показва, че комбинацията метформин и физическа активност води до хипергликемия, тъй като метформинът блокира положителния ефект от физическото натоварване върху митохондриалната активност, или приемът на метформин ам по себе си води до желания резултат (понижава високия инсулин и високата захар); физическото натоварване само по себе си води до подобен ефект, но в комбинация, поради отрицателно въздействие на митохондриите, води до запазване на високо ниво на КЗ и инсулина.
Източници:
От канала на проф. Бен Бикман (новия ми любимец), видеото тук
Накратко на англ.
Скрит текст:
The drug most prescribed for hyperglycemia & hyperinsulinemia in Type 2 diabetes is metformin, because studies show that metformin can lower blood glucose levels.

But at what cost to mitochondria?

One of the surprising effects of metformin is the way it interferes with the mitochondrial benefits of exercise.

Compared to metformin, the mechanisms by which exercise and ice baths boost mitochondrial and metabolic health are understood much better.

For people who are able, we'd rather see them try the ice bath and exercise before they try metformin.

A few minutes of cold water immersion, followed by some light exercise, about 3x/week, can do wonders for mitochondria.
Цитираната статия (англ.) тук.

Обещах рецепти и подробности за ЩЖ, а също и за моите експерименти с новата играчка (КетоМоджо); изв. за забавянето.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 14:13 от Lynda

# 550
Ще проверя и инсулина, в края на месеца, но определено не се чувствам добре😓

# 551
Ще проверя и инсулина, в края на месеца, но определено не се чувствам добре😓
Сама си знаеш защо.

# 552
BFF с трикратен се следеше как върви през деня, би трябвало да намалява с течение на деня, а сутрин да е по-висок, но това е по спомени, в лаборатория или лекар ще обяснят както трябва.
Fierche,  едва ли е от еутирокса това, това е много ниска захар, аз след фаст бях веднъж под 4 и се чувствах съвсем не добре. Търси причината в нещо друго.

# 553
Rosita не съм сигурна какво е, явно фруктозата от плодовете и млечните, както и захарта от лютеницата вчера, друго обяснение нямам.
Мануна и на мен не ми се вярва да е от еутирокса, но съм се хванала за него, като нововъведение, ще чакам подобрение😐

# 554
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Извинявам се, че нахлувам така - за първи път пиша в тази тема. Съвсем начинаеща съм, изчетох почти всичко от първата странца и в главата ми стана пълна каша. Чета сега "Глюкозната революция" и започнах някои неща да ги канализирам. Дъщеря ми  (16 г) е с висок инсулин и след няколко прегледа при ендокринолог от  6 месеца е на метфоргама 850,   налага се да редуцира малко от теглото си. Лекарката не препоръчва кето диета, а намаляване на храненето, но всъщност тя не яде много. Аз пък реших на своя глава да премине на НВ ВМХ и от седмица -две съм намалила до минимум въглехидратите в храната й. Реших да го направя драстично, а не поетапно. Няма да споделям колко е нервна, особено като излиза с приятелки  (защото е твърде ограничено това, което може да си поръча в заведение).
Бихте ли ми препоръчали някакво приложение за телефон, за изчисляване на хранителния състав на продуктите. Засега я карам на око, но съм убедена, че някъде греша.

Общи условия

Активация на акаунт