Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 456
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
zaek, и аз съм в твоята ситуация с дъщеря ми. Много е трудно с излизанията и храненето в училище. Аз и бях пример около година преди и тя да започне, така че горе долу беше наясно. Въпреки това всеки ден си пишехме какво може и какво да избере за храна. Обиколих местата около училището, за да видя какво може да препоръчам да си купува. Имайте в предвид, че е свързано с повече разходи това хранене навън. Най-добрият вариант е, ако може да си взима храна от вкъщи, но в тази възраст поне моята дъщеря отказа. Иначе беше изключително стриктна. Когато започнаха и кг да намаляват и тя самата видя ефекта,  вече не ми се налага даже да обяснявам кое може и кое не. Внимавайте да не се отиде обаче в другата крайност. Следете МЦ - ако пропусне, имайте едно на ум, че може да е от храненето. Тя е само на режим, предстои и изледване. Но като цяло - да, изключително трудно е подобно хранене за тийнейджър, иначе и тя започна от раз, нямаше нищо поетапно, всъщност доста се стресна. Инсулинът и беше 12, надявам се да е паднал. Изкара 3 месеца и направих изследване, защото заминаваше на лагер и там нямаше как да се храни стриктно по режима, за съжаление беше паднал само до 9... надявам се след още 3 месеца нещата да са по-добре, пък и вашата дъщеря все пак приема медикамент. Колко беше инсулина ако не е тайна?

# 556
  • В центъра на моретата
Странното за мен е, че се покачи от юли, когато беше 10,8, през август - 23,79, а през септември 19,78 (и то след като се върнахме от Италия, а там нямаше особено режим). И при положение, че пие лекарство. През август в дните на изследването беше пропуснала лекарството за няколко дни. Изследванията са правени сутрин на гладно. Натоварване не сме правили. Диетата я започна преди седмица-две. Храна за училище си носи, защото са от 8 ч - до 15 ч. Слагам в кутия някаква храна, колкото да може да изкара, докато се прибере, като я съобразявам с диетата й. И други деца си носят храна от къщи, затова не е проблем. Но като излиза с приятелки - вече става.  Ориз,  картофи  и сладко не консумира вече. Поизостриха й се сетивата - нямам представа така ли става?  Започна да изпитва глад за тестени неща (въпреки че и преди рядко хапваше закуски или подобни храни), както и за сладко. Започнах да й давам хром и магнезиев цитрат.  Приготвям сутрин за закуска нещо с яйце и бадемово (и то, ниско въглехидратно)/кокосово/конопено/слънчогледово брашно - абонирах се във фейсбук и инстаграм за страници с кето рецепти. Преди два дни приготвях кето паста - изяде си я (ми... какво ще прави, при положение, че страшно обича паста). След месец има РД и тогава нямам идея какво ще прави.

# 557
Zaеk, с две ръце препоръчвам Cronometer. Има и десктоп версия и може да се използва и от компютър. Безплатната версия включва доста неща. Единствен минус е, че е на английски (за мен това не е проблем, но за други може да е). Иначе показва данни и за витамини и минерали.
За глада- добре е да се въвежда в приложение и да се тегли храната /поне за известен период/- възможно е мазнините да са малко. Или пък калориите...

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 16:19 от dolce miele

# 558
Супер е, че си взима храна. Висок инсулин за съжаление. И тя няма обременяване, но май и няма нужда. Хром и дъщеря ми пие, магнезиев цитрат, вит Д. В началото ми се оплакваше за сладко - не толкова тестено. НОрмално е според мен, вече свикна. Забавляваме се колко сладки ни се струват някакви неща, които преди сме яли... Научи се да харесва неща, които не би опитала преди.
Интересно защо толкова бавно спада инсулина при положение, че пиете лекарство - момичета, които приемате лекарсвто - толкова ли бавно спада? Аз бях разочарована от резултат 12 на 9 само на режим, но като гледам и с лекарство не е по-бързо подобрението...
А тя има ли килограми излишни? Спортува ли - задължително е движението.

# 559
Моят инсулин няколко месеца след включване на Глюкофаж XR даже се беше покачил...😅 При начален 15, после без хапчета 13, мисля и до 11-12 беше паднал (само с режим)...и бааам....инсулин 16.🤪 Щях да получа инфаркт!🤣 После Невена ми обясни, че е нормално в началото, да не се шашкам. Но не помня обясненията вече...😀

# 560
аз малко така като дявола евангелието, ама няма категорични доказателства за вредността от цигарите 😛
пуша само вечер, сутрин ми се драйфа като помириша пушач :Mr. Green

Мисля, че ще е полезно за всички ако подобни постове се обозначават като абсолютни неистини. Даже не знам автора като го написа и прочете след публикуване как не се плесна по главата каква чутовна глупост е изръсил. Има едно едничко научно изследване, публикувано в голям журнал което показва странни данни, че в някои ситуации - повтарям някои ситуации само, пушачи участвали в проучването са били по-устойчиви на нещо си - не помня. Оттогава всеки пушач се замузаблуждава ли какво, как - "за някои не е вредно", или пък "пази от болестта на Алцхаймер".
Подобна мода напоследък има и с Health at Every Size което използва единични данни са някаква малка аномалия в дадено проучване и тръби - ето дебелите са здрави. Има хиляди - повтарям хиляди проучвания за вредите от тютюнопушенето и затлъстяването също. Тук Невена учеше да се четат проучвания. Какво стана - верно конкурс за кралици на фастовете и рецепти. Няма да ви развалям тона на темата повече. Извинявам се за грубостта си.

# 561
  • В центъра на моретата
Ходи на плуване два пъти в седмицата, преди началото на учебната година ходеше и на фитнес. Като започна училище, поизостави фитнеса, поне върти велоергометър у нас. Пеша отива до училище - около 2 км в една посока. Не е от най-активните в спортуването, за съжаление. Надявам се да се справим с общи усилия Simple Smile. Съпругът ми е най-потърпевшия (ама си мълчи), защото съобразяваме храненето ни с нейното, като сме заедно на масата Laughing.

# 562
Аnnika Hansen, прочела съм доста проучвания на различни теми. Изобщо не ме мисли.😉 И фастът ми е, между другото, "Невена approved". Писахме си на ЛС по темата.👑
Ех, как липсва тук и Миоки...като заговорихме за проучвания...🥰

# 563
Спам
Скрит текст:
Има една много хубава приказка:
"Гузен негонен бяга"  Trollface

zaek, съветът ми е в началото да не правите нищо с никакви "режимни" брашна. Когато видите подобрение, тогава да ги включите.

# 564
Различно е при всеки, трудно маже да се предвиди или да се сравнява при кого колко бързо ще се нормализира инсулинът. А има и моментът че при подрастващите си е естествено повишен и там малко по-трудно се преценява, освен ако лекарят не е специализирал да работи с деца и подрастващи, май са малко такива... На 16 хем вече е голяма, хем не всички са напълно пораснали на тази възраст. Та там съвсем няма какво да сравнява с други пациенти.
Щом вече има подобрение, значи е на прав път, поне аз така го виждам. Без да сме специалисти не виждам какво по-конкретно можем да кажем тук, колкото и да сме ровили и чели.

# 565
Наденички, гъби със сметанов сос, карфиол и краставички дива ферментация (и малко кашкавал и маслини извън кадър):

Не съм качила и 100 грама след фаста. Предимно съм на ОМАД или хранене в прозорец 2-3 часа.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 19:03 от dolce miele

# 566
  • София
Долче, само да попитам, това ли е всичката ти храна за деня (1270 кал), щом си ОМАД Thinking , защото ако е така, най-вероятно ще си в калориен дефицит. Не знам, това ли целИш обаче. Или на теб това ти е нормата? При мен излиза 1750 кал , нещо такова, но ти си по-нисичка, май. Hug

# 567
Кюфтета от карфиол, магданоз, извара, яйца , и маскарпоне набутах, не четох подлежи ли на термична обработка 😀, хуск и бадемово.
Ще правя някакъв сос, за мен- натюр.
Скрит текст:

# 568
BFF, това и кафето с mct, канела и сметана е всичко за деня. 160 см съм, едва го изядох!😅
Скрит текст:

Калориите не ги гледам особено, аз и на малко калории мога да качвам, затова гледам съдържанието на храната най-вече и макросите.🙂
По въпроса с танците- може влияние да имат и кортизолът, и да е от гликоген повишаването на КЗ след това. Да е жива и здрава доктор Боз, и в книгите, и във видео доста добре го е обяснявала!🙂 Затова вече не се стресирам от леко повишаване на КЗ след движение, а просто приемам, че се освобождавам от още малко складиран гликоген.
Тайс, чудесни са! А маскарпонето подлежи на термична обработка (за палачинки и гофрети е супер), но на мен ми се свиди и си го ям натюр (доста рядко го купувам по принцип).

# 569
Тайс, дозата на глюкофажа, която са изписали на дъщерята на приятелката ми е 500 мг. После щяло да стане 2 х500, но постепенно. Имала е първите 3 дни диария, но към момента няма.

Аз си имам книжкааааа Yum
Скрит текст:
Благодарение на Fireche Purple Heart тази вечер ще опъна кълки в кревата и ще чета.

Общи условия

Активация на акаунт