Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 093
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Кристиана, не са добре резултатите. Висока захар, висок инсулин, на втори час дори още по-висок от първи час. Пикочната много висока, чернодробните също, триглицеридите също. Холестерола не гледам чак толкова, но триглицеридите са много високи. ИР има категорична и то не лека.

# 196
  • Plovdiv, Bulgaria
Кристиана, не са добре резултатите. Висока захар, висок инсулин, на втори час дори още по-висок от първи час. Пикочната много висока, чернодробните също, триглицеридите също. Холестерола не гледам чак толкова, но триглицеридите са много високи. ИР има категорична и то не лека.

Благодаря за отговора. На 50 годишен мъж, с доста наднормено тегло са. Кардиолога му казал, че направо е диабет.. А на мен ми се струва, че още не е, но е на път. Все пак не съм толкова навътре в нещата и реших да се допитам Simple Smile

# 197
Благодаря за отговора. На 50 годишен мъж, с доста наднормено тегло са. Кардиолога му казал, че направо е диабет.. А на мен ми се струва, че още не е, но е на път. Все пак не съм толкова навътре в нещата и реших да се допитам Simple Smile
Ами тук са показвани и по-добри резултати със заключения от лекари като преддиабет, та няма да се учудя баш диабет да е вече.

# 198
И аз реших, че изследването е на мъж, защото хемоглобинът е 170. Има и доста повишени левкоцити, което си е възпаление. Ако още не е диабет, то подагра ще е в съвсем скоро време с тези стойности на пикочната киселина. Костите болят ли го?

# 199
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз реших, че изследването е на мъж, защото хемоглобинът е 170. Има и доста повишени левкоцити, което си е възпаление. Ако още не е диабет, то подагра ще е в съвсем скоро време с тези стойности на пикочната киселина. Костите болят ли го?

Болят го, да. И за подагра има съмнение на база изследвания и четене в нета, но ендото нищо не е коментирала за това.. Кардиолога сменил някакво лекарство за кръвното с друго, че имало страничен ефект уж за покачване на пикочна.

# 200
  • София
Кривата е кофти. Покачваща се.
Освен високите стойности, които са ясни.

# 201
Диагнозата са я сложили заради ужасната КЗ на първи час, а че има и сериозен метаболитен синдром е ясно. Пикочна, чернодробни, триглицериди, инсулин и той много, наднормено тегло и високо кръвно - като от учебник.
Ако се изследва, вероятно и дефицити ще излязат доста - витамин Д, магнезий, б12 евентуално.
Вероятно ще го сложат поне на метформин, но ще трябват и сериозни промени в начина на живот. Това ако иска да се подобри, а не просто да пие хапчета и да вдига ръце че има диабет и то съдба нали. Нищо лично към човека, просто твърде често го виждам това.
Да решава ще се оправя ли или само ще чака хапчета да му забавят "естествения ход" на диабета и от това зависи как ще продължи напред.
В първия пост на темата има страшно много информация, ако избере първото, ще му е от голяма полза.

# 202
  • София
Скрит текст:
Диагнозата са я сложили заради ужасната КЗ на първи час, а че има и сериозен метаболитен синдром е ясно. Пикочна, чернодробни, триглицериди, инсулин и той много, наднормено тегло и високо кръвно - като от учебник.
Ако се изследва, вероятно и дефицити ще излязат доста - витамин Д, магнезий, б12 евентуално.
Вероятно ще го сложат поне на метформин, но ще трябват и сериозни промени в начина на живот. Това ако иска да се подобри, а не просто да пие хапчета и да вдига ръце че има диабет и то съдба нали. Нищо лично към човека, просто твърде често го виждам това.
Да решава ще се оправя ли или само ще чака хапчета да му забавят "естествения ход" на диабета и от това зависи как ще продължи напред.
В първия пост на темата има страшно много информация, ако избере първото, ще му е от голяма полза.
Съгласна съм с това, което е написала Натка, плюс консултация с друг ендото поради неадекватна реакция на досегашната. Как така няма да обърне внимание на пик. киселина и оплакваията за болки в костите на човека?!

# 203
Тайс, как мина при ендото?

# 204
Тайс, как мина при ендото?
Ами ще пия Глюкофаж с удължено 3 месеца, 500, дори си го купих. Много симпатична лекарка, много ми хареса. Отнесох и чинно всичко, което и вие имате, всички изследвания по дати, и профилактичните ми прегледи. Всичко огледа, разпита ме. Много одобри, че съм минала на НВВМ, каза, че съм направила максималното, което се иска в този случай, но щом имам фамилна обремененост, без лекарство няма как. Каза след 3 месеца пак да отида, защото можело да повлияе, да ми го спре, можело и да се наложи да увеличи дозата. Да си продължавам на НВВМ. За жлезата каза, че само наблюдение един път в годината , засега нямало нужда от хормон.
Каза за някакъв пациент, дето вече 2 години и идвал с гликиран над 6 и не искал да пие нищо, тя го попитала а защо продължава да идва при нея 😃.
Та така. Ще го започвам този глюкофаж, пък ще видим какво ще стане.
Ако почна да мръням от странични, да знаете, че аз си пиша, а не- някой друг. Уж не мрънкам, но знам ли.
Яд ме е много. И аз си" скъсах гъза " над две години, но , ето, не успях без лекарство. Поне опитах 😢.
Да допълня само. Понеже нали съм с ранен климакс, каза да пия вит. Д целогодишно, нищо, че са добре нивата. Това ще го проучвам.
Защото, когато бях на 42, и ми туриха диагнозата с климакса, за превецния изписваха соя с калций, после това се оказа не само безполезно, но и вредно.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 20:26 от tays

# 205
Аз с глюкоза 4.5 и инсулин - 12.6, отивам за обременяване да видим какво ще правим… Искам само да ви попитам много ли е гадно изпиването на глюкозата, ще ми стане ли лошо и аз ли трябва да си я нося в Бодимед или те ми я дават? Малко ме е страх…

# 206
Ох, дано ти помогне.
Да си пиеш магнезия и В 12 да го следиш, че метформина ги яде.
Дано помогне.
Кой знае, може да помогне и после само на нв. Да няма нужда от увеличаване. Хубаво, че от 500 е дала, да не те мята на висока доза.
С храна се взима, да знаеш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 207
Тайс, ти наистина направи всичко, каквото зависеше от теб. Аз тук те считам за един от най-големите борци с ИР. Явно наистина не при всеки организъм само това е достатъчно. Щом се налага, ще пиеш. Пък той може да ти даде тласък занапред, да форсира малко нещата, докато го приемаш и след време, когато го спреш /защото съм сигурна, че ще/ да бъдеш с оптимални нива глюкоза и инсулин и само с хранене да ги поддържаш. Като се замисля при мен няма фамилна обремененост, те и всички ендота, при които съм била са ми се учудвали отде тоя инсулин и "толкова малко" кила. Ми ей на - отвътре Trollface
 Успех и без странични ефекти от глюкофажа Purple Heart

Аз с глюкоза 4.5 и инсулин - 12.6, отивам за обременяване да видим какво ще правим… Искам само да ви попитам много ли е гадно изпиването на глюкозата, ще ми стане ли лошо и аз ли трябва да си я нося в Бодимед или те ми я дават? Малко ме е страх…
Аз като човек, който много обича сладко споделям, че е много, много гадно! Да, абсолютно възможно е да ти стане лошо и да получиш позиви за повръщане. Това е едно от най-гадните изследвания, които са ми правили. Просто това чудо е толкова сладко, че почва да ти се гади и повръща.  За носенето на глюкозата не знам как стоят нещата в лаборатории, защото на мен ми беше правено в болница с хоспитализация. Там си ми я дадоха и разтвориха пред мен, аз само лежах на леглото, докато трае теста. Съветвам те да си носиш нещо за хапване после /нещо режимно/, защото след втория час може да падне много захарта /хипогликемия/ и тогава трябва да имаш нещо под ръка да хапнеш. При мен се получи точно това. При 2 познати също. Та сложи си пакет бадеми да имаш за всеки случай в чантата. Успех и на теб на теста Purple Heart

# 208
Правила съм 3 пъти обременяване, само един път ми стана лошо и то, защото бях бременна о повръщах от всичко.Не е много гадно.По-гадно, хиляди пъти, ми беше да изпия 3л разтвор за прочистване преди колоноскопия.

# 209
tays, ти ново обременяве ли прави, или заради нещо друго дадоха глюкофажа?
За обременяване - правила съм в Бодимед, разтвориха го в голяма чаша с вода (тип за бира) и беше добре. Правила съм в Кандиларов, беше в чашка тип за кафе и беше ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт