🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 507
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Карлово
Сапфир650 TL
520 или 540 лири със симулатора.=36 lv
350 Tl сигурно е само панорамата.

# 421
  • Варна
Написах 2 имейла с гугъл транслейт на турски, като ги изпратих  на HGS.
Върнаха ми отговор. Не разбирам какво искат от мен (някакви документи...), но ще продължа да упорствам и пак ще им пиша.
Нали попълвате номера на паспорта, с който е закупен стикера? Има го на бележката от закупуването му.
Не, написах само номера на колата и копирах от сайта им какво дължим и за къде, но точно това си помислих, че май искат номера на паспорта, с който е купен стикера.
Благодаря!

# 422
  • Варна
Благодаря - може ли да ми кажете за метрото - спирката за слизане е в основата на самата сграда, така ли?

# 423
  • Карлово
Да, в сградата е.

# 424
  • Бургас / UK
Благодаря - може ли да ми кажете за метрото - спирката за слизане е в основата на самата сграда, така ли?
Името е 4 Levent.

# 425
  • София
Името е 4 Levent.
Важна е 4-ката пред името, защото има и само Левент.

# 426
Планирам 3 дни в Истанбул в края на месеца. Знам,че е субективно, но студено ли е в този период на годината?

# 427
Края на Януари 2022г бяхме за няколко дни. С влизането в Истанбул заваля сняг, затвориха града, забраниха движението на автомобили освен на градския транспорт, децата от жилищните сгради играеха цяла нощ навън. Тогава ми стана ясно, че не се случва често. На нас не ни попречи да се разхождаме по цял ден. Пешеходните разходки бяха предизвикателство, леко се пързаляше по баирите заради снега. Но беше доста пусто, празно и бездушно. Определено не беше Истанбула, който познавам. Качвам малко снимки.

Планирам 3 дни в Истанбул в края на месеца. Знам,че е субективно, но студено ли е в този период на годината?

# 428
  • Варна
затвориха града, забраниха движението на автомобили освен на градския транспорт.....
Обаче затвориха ли и музеи, ресторанти, фериботите?
Снимките от високо, от Сапфир ли са?

# 429
Ресторантите работеха, музеи и фериботи незнам. Този сняг се стопи в рамките на ден.
Снимките са от Сапфир, да.И някой по-назад беше коментирал, че е “западал” търговски център. Моето мнение е, че просто е от по-старите и не така модерен мол като Зорлу например. Може би затова няма много магазини, но пък е спокойно.

# 430
  • Варна
аз четох в коментари на Мапс, че било зле вътре .... ще пътуваме на 18-ти и аз много се чудя дали да ходим до там, да заведа децата само заради терасата и симулатора

# 431
  • Карлово
Ние не сме се джъткали из МОЛа . Само панорамата и симулацията.

# 432
  • София
аз четох в коментари на Мапс, че било зле вътре .... ще пътуваме на 18-ти и аз много се чудя дали да ходим до там, да заведа децата само заради терасата и симулатора
То няма нищо друго за гледане. Ходила съм преди 10 години, но освен 2 етажа с бедни като асортимент магазини и заведения за хапване, няма нищо друго достъпно. Рекламата при построяването на Сапфир беше най-високата жилищна сграда на Балканите. Асансьорът за туристи спира направо на панорамната площадка.

# 433
Към Март 2022 тв кулата в азиатската част беше най-високата сграда. Бяхме по залез слънце. Качваш се с панорамен асансьор. Може да се закупят билети онлайн. Но гледката за мен не е по-добра. На долния етаж има ресторант. И е по-лъскаво от Сапфира. Ето снимки

# 434
  • София
Кулата може да е най-високата сграда, но това е заради "иглата". Етажите, които са за посетители са на много по-ниско от Сапфир и се усеща много, ако преди това си бил на небостъргача. Не ми хареса и това, че светлините, които са отвън се отразяваха по витрините и не станаха добри снимки. Може да са направили нещо по въпроса. Минаха почти 2 години от посещението ни и не вярвам да сме единствените, които са се възмутили.

Общи условия

Активация на акаунт