"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 411
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
Жив и здрав да е Филип! Бързо възстановяване на мама 🥰
Хайде да се похваля и аз:
Днес в 16,35 ч. се роди бебе Габриела 🥰 2250 гр. мъниче. В реанимация съм, нямам търпение да си я видя 🥹
Честито, да сте живи здрави и много радост покрай вас да има 💐

# 106
Ой честита Габриелка Pischi, да е здрава и бързо да навакса.
И тя малко подранила, иска да си ви види Sunglasses

# 107
Честити да сте всички мами с бебоците! 🥰
Pischi, май и аз съм на твоя хал. Утре ще разбера как вървят нещата.
При вас Габи как я следят и как се грижат за нея? Колко време ще Ви задържат в болницата? И какво се установи в крайна сметка, защо е изоставала с коремната обиколка?
Благодаря ти!
Днес в 16,35 ч. се роди бебе Габриела 🥰 2250 гр. мъниче. В реанимация съм, нямам търпение да си я видя 🥹

# 108
Добре дошла да е малката Габи!Много радости да ви носи, бързо възстановяване на теб Писче 💐

# 109
  • София
Добре дошла на Габриела Hug Бързо възстановяване на мама, споделяйте ако имате желание и възможност как е протекло да събираме информация Simple Smile

Аз днес отидох за първи път самоинициативно на запис на тонове, понеже моето аг така и не каза нищо за тонове, а гледам в обменната карта е записал някакво число, както е отбелязал кръвното ми, което никога не е мерил за тези девет месеца.
Отидох в Шейново на тонове, понеже се насочих финално там да раждам. Казаха ми, че са добри, засякоха даже и подготвителни 1-2 контракции, които явно не мога още да усетя сама, но било нормално та се успокоих, че поне ги има.
Малко неприятно ме изненада, че ме проснаха на едно легло, на което нито смениха чаршафа, нито покриха със стерилно покривало и не видях и след мен да сменят Anguished Та следващият път ще си донеса с мен еднократна постелка, че съм паника за зарази и предвид че лежиш по гол корем и коси търкаме по тия възглавници доста се смутих.
Вчера и на жк се оказа, че бебето си е обърнало гръбнака в дясно, което доколкото знам е малко по-недобрата позиция за нормално раждане, но важното е че е още главично разположено и слиза надолу. Продължавам с упражненията и разходките, и в очакване всичко да тръгне нормално…
Успех и здраве за вас Heart

# 110

Честита да е Габриела, Писче! Да е много здрава и щастлива, а на теб - бързо възстановяване! Heart

Добре дошла на Габриела Hug Бързо възстановяване на мама, споделяйте ако имате желание и възможност как е протекло да събираме информация Simple Smile

Аз днес отидох за първи път самоинициативно на запис на тонове, понеже моето аг така и не каза нищо за тонове, а гледам в обменната карта е записал някакво число, както е отбелязал кръвното ми, което никога не е мерил за тези девет месеца.
Отидох в Шейново на тонове, понеже се насочих финално там да раждам. Казаха ми, че са добри, засякоха даже и подготвителни 1-2 контракции, които явно не мога още да усетя сама, но било нормално та се успокоих, че поне ги има.
Малко неприятно ме изненада, че ме проснаха на едно легло, на което нито смениха чаршафа, нито покриха със стерилно покривало и не видях и след мен да сменят Anguished Та следващият път ще си донеса с мен еднократна постелка, че съм паника за зарази и предвид че лежиш по гол корем и коси търкаме по тия възглавници доста се смутих.
Вчера и на жк се оказа, че бебето си е обърнало гръбнака в дясно, което доколкото знам е малко по-недобрата позиция за нормално раждане, но важното е че е още главично разположено и слиза надолу. Продължавам с упражненията и разходките, и в очакване всичко да тръгне нормално…
Успех и здраве за вас Heart
ragazza ти коя си седмица? На мен не са ми казвали в каква позиция е бебето...

# 111
ragazza,
аз също съм се насочила към Шейново, тъй като в първите месеци се наложи да полежа малко там та имам някакви впечатления. Моят термин е за понеделник, но до момента няма никакви индикации нещо да се случва.
Ти имаш ли конкретен лекар, при който ще раждаш там или просто така си го решила?
Аз съм без избор на екип, в добрия случай само с акушерка, надявам се да е на линия, когато нещата тръгнат Smile
Ако имаме късмет пък може и да се засечем хаха Simple Smile

# 112
  • София
mir_dim, в 38 г.с. съм, можеш да попиташ доктора си на следващата ЖК как е разположено бебето, особено ако се подготвяш за нормално раждане. По принцип те се въртят доста и до 34 г.с са ми казвали, че изобщо не го дискутират още как е, точно защото още има много място в корема да се намества, но към края вече е добре да ти кажат дали е главично или седалищно разположено.

Beatrissa, и аз точно като теб мисля да е без екип като дойде момента, защото се наблюдавам при лекар на друго място, който не изражда и не съм се следила в Шейново. Препоръчаха ми за нормално раждане най-много да е с избор на акушерка, като конкретно ме насочиха към Евгения Коричкова, но не съм още предприела нищо в тази посока, че съм в чудене дали да я търся и ангажирам жената. Четох иначе страхотни отзиви за нея. Нямам иначе препоръчан лекар там, но ми се струва излишно в последни седмици да ходя да търся някой, който не ме е наблюдавал. Ще е супер ако се засечем, стискам палци всичко добре да се развива при теб Blush

# 113
mir_dim, в 38 г.с. съм, можеш да попиташ доктора си на следващата ЖК как е разположено бебето, особено ако се подготвяш за нормално раждане. По принцип те се въртят доста и до 34 г.с са ми казвали, че изобщо не го дискутират още как е, точно защото още има много място в корема да се намества, но към края вече е добре да ти кажат дали е главично или седалищно разположено.

Beatrissa, и аз точно като теб мисля да е без екип като дойде момента, защото се наблюдавам при лекар на друго място, който не изражда и не съм се следила в Шейново. Препоръчаха ми за нормално раждане най-много да е с избор на акушерка, като конкретно ме насочиха към Евгения Коричкова, но не съм още предприела нищо в тази посока, че съм в чудене дали да я търся и ангажирам жената. Четох иначе страхотни отзиви за нея. Нямам иначе препоръчан лекар там, но ми се струва излишно в последни седмици да ходя да търся някой, който не ме е наблюдавал. Ще е супер ако се засечем, стискам палци всичко добре да се развива при теб Blush

37г.с. съм вече, бебето си е главично още от 22-ра седмица, но не ми е казвал за позицията на гръбчето. Утре съм на преглед и ще разпитам.
Живот и здраве, нормално ще раждам - първия път пак нормално родих, само че със индукция. Само се надявам да се случат по-рано нещата, че предния път преносих с 10 дни.... пък сега нещо не ми се иска да раждам ноември JoyJoyJoy
Утре ще говорим и с моя АГ за раждането, че предния път нещо не ми хареса какви ми ги наговори - иска да ме праща в други градове сама да си раждам, пък аз държа той да ме изражда... и утре ще се караме - усещам Grinning Но този път не съм малка и мисля да си отстоявам на своето - пък да видим.

# 114
ragazza,
точно с нея съм решила да раждам, живи и здрави Blush
Моя позната роди преди 2 месеца с нея и остана изключително доволна. Бяхме на среща в Шейново, поговорихме си обстойно как се случват нещата, какво мога да очаквам, как процедират в дадени ситуации. Въобще вдъхна ми доверие, допадна ми и смятам, че ще се чувствам спокойно в нейни ръце. Ако имаш въпроси съм на разположение!

# 115
Честита малка Габи! 🩷🌸🫶 Здрава и благословена!

Да, ако имате възможност и сили, досподелете как са минали ражданията ви. ☺ Да черпим от извора. 😁

Мирелка, при малко повечко въображение може да хванеш разположението на бебка. При мен вляво има твърд голям овал по вертикала, което е гръбчето и гърдичките, там ми слагат и уредите на коланите за записа на тонове на сърчицето. Вдясно ме подритва най-гальовно. 😊 Това е оптималната позиция за раждане, по принцип, но и гръбчето да е вдясно, пак май не е big deal.

# 116
  • София
Mir_dim, Супер, дано се споразумеете с лекаря, все пак те е наблюдавал толкова време и ще се чувстваш най-добре с него. Относно позицията на гръбчето, от курсовете запомних че позицията му в лявата ти страна е по-благоприятна за нормално раждане. Другата - в дясно също не е фатална, единствената разлика е, че в хода на раждане бебето трябва да направи повече ротация до излизането на главата и се смята, че поради това може да продължи по-дълго време процеса, но не е задължително. Всичко е много индивидуално при всяка жена и затова предполагам лекарите не дискутират толкова в детайли позицията, а съобщават като най-важно само положението и фиксирането на главата.

Beatrissa, супер че и ти към нея си се насочила. Имам веднага въпрос хаха  - срещата с акушерката като платена консултация ли се запазва, или вид преглед през регистратура, или просто й се обади лично да поговорите? Че вероятно ще ми дадат просто неин телефон, ако реша..

# 117
ragazza,
звънкаш на личния телефон, казваш, че си в еди коя си седмица, дали е удобно да направите една среща и тя ще ти каже съответно удобен ден и час, в който да отидеш в Шейново и да се видите. Не се заплаща нищо, съвсем приятелска среща, отпред в дворчето. Също така ще ти даде и документи за прием в болницата, тъй като отнемат време за попълване, а така ще можеш вкъщи да си ги оправиш на спокойствие и само да си ги донесеш при приема . Не те задължава по никакъв начин да избереш нея, аз лично не съм се чувствала притисната по някакъв начин. Обясни ми в случай, че я избера кога точно да се обадя, за да реагира и да потегля и тя към болницата, ако не е там ии така Simple Smile Ако още нещо те интересува или някоя друга дама съм на разположение!

# 118
Mir_dim, Супер, дано се споразумеете с лекаря, все пак те е наблюдавал толкова време и ще се чувстваш най-добре с него. Относно позицията на гръбчето, от курсовете запомних че позицията му в лявата ти страна е по-благоприятна за нормално раждане. Другата - в дясно също не е фатална, единствената разлика е, че в хода на раждане бебето трябва да направи повече ротация до излизането на главата и се смята, че поради това може да продължи по-дълго време процеса, но не е задължително. Всичко е много индивидуално при всяка жена и затова предполагам лекарите не дискутират толкова в детайли позицията, а съобщават като най-важно само положението и фиксирането на главата.

Beatrissa, супер че и ти към нея си се насочила. Имам веднага въпрос хаха  - срещата с акушерката като платена консултация ли се запазва, или вид преглед през регистратура, или просто й се обади лично да поговорите? Че вероятно ще ми дадат просто неин телефон, ако реша..

Да, аз също съм го чувала за позицията на гръбчето, но някак не го отдавах като фактор... Въпреки, че имам едно раждане Joy Моето момиче си ме рита отвсякъде и доста шава, та реално не мога да преценя на къде толно е застанала. Имам напоследък доста силни болки в дясното ребро, но не съм сигурна дали не е от разпъването на корема надолу... Иначе за раждането и аз се надявам да се споразумеем, защото той ме изражда първия път и сега дори не мислех, че стои въпрос... Обаче има някакви притеснения, но утре ще ми ги каже Joy

# 119
Честито на всички родили мамчета! Да са ви живи и здрави бебчетата!🌸
При мен вече като мама много бързо ми минава времето. Калина е много кротко бебе, но ни почнаха коликите. За сега се справяме, не плаче много. Дано и така да си остане😇

Общи условия

Активация на акаунт