"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 426
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Хеййй привет от мен!
Най-после да се включа с коментар (досега само имах възможност да чета)
Честити ви бебчета! Да са живи, здрави, весели деца и много да ви радват! На вас, бързо възстановяване!
Момичета, не се обвинявайте! Всяка майка прави най-доброто за детето си и никой няма право да ви съди! Ако не се получава кърменето, дори и с подкрепата на консултант - не се мъчете. Щастлива и емоционално стабилна майка = щастливо дете!

Ние сме заедно от 12-ти 🥰🩷 Голяма лудница е вкъщи 😁 Мъничето от раз засука, но едно кърмене е доста продължително (по-скоро, защото ми е трудно да я будя, понеже бързо заспива на гърда) Кърмя на 2,30ч., понякога на по-малко (ако тя си поиска), понякога на повече, като през нощта имаме 3ч. пауза (ако съм късметлийка и баткото не се буди) Отделно след някои от кърменията се цедя, за да поддържам добро количество, понеже тя сега суче мъничко.
Баткото много й се радва - милва я, целува я, носи й играчки, книжки 😁 обаче понякога, като ме види, че кърмя - залепва се до мен или не дърпа на някъде, като казва "бебе там" (да я оставя в коша) Другото, което е, много трудно стана приспиването,  повечето пъти не иска баща му да го приспи, плаче и ме вика (през нощта също) Общо взето трудно е с две породени, но си има и плюсове, както и моментите, в които я целува и й се радва, ме зареждат за цяло денонощие. Вили, как се справяш с толкова голяма банда деца? 😅
Пуснах коагулация онзи ден и стойностите на Д-димера са с 6 пъти над нормата 🤔 , въпреки че продължавам да си бия Фраксипарин 0,4. По време на бременността поддържах стойност около 1-1,15. Момичетата с тромбофилия, при вас как е положението?

# 211
Ох, мами, да се измрънкам... Днеска цял ден ми е нервно. Все още сме в болницата, на мен ми казват, че ще могат да ме изпишат за утре... А бебчо, уж щеше да е за днес, но е започнала физиологичната жълтеница, съответно е вял, съответно - не наддава на тегло. Неонатолога сутринта ми каза, че утре ще се разбере, дали ще ни изпишат, защото искат да видят дали ще продължи да има спад в теглото... Взех си го, измерих го в неонатологията - спада е 60 грама 🤦‍♀️ направо съм пощуряла. С дъщеря ми имах същият казус... И пак така ме въртяха... И с нея така бях откачила и я тъпчех с добавка АМ. Сега съм се заинатила да не я тъпча с АМ, при наличие на кърма, цедих се, той пък взе, че се изповръща, защото се наяде лакомо. И просто се моля, утре да установят някакво покачване в теглото, защото вече ще откача тука... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

# 212
Здравейте и честито на появилите се бебчета, да са живи и здрави, страхотни български имена 👍🙂, а на мамите бързо възтановяване 💐.
Малко инфо и от мен, от днес сме си вкъщи, борбата с кърменето няма що да я споменавам 😄 както и да го погледнем все си е мъка, но ще се оправим. Нашия бати иска млякото на бебо, като опита кърмата остана изненадан от вкуса 😁, сега иска той да го храни.
Pischi, по големите са при баща им, понеже съм разведена, ще дойдат като се повъстановя, точно защото немога да обслужвам цяла банда 😆

# 213
  • Варна
Pischi , аз ще пускам кръвни в края на месеца .
Последните ми 2 вечери в АГ не ми поставиха фракси, а след това аз у дома се сетих на 4-5 ден и въобще не съм поставяла. Доста несериозно от моя страна… Последните ми изследвания дни преди секциото бяха добре и се надявам и сега да е наред всичко. Като цяло моето Аг не беше този път Ок с поставянето на инжекции, а аз поставях на моя отговорност.
Днес минах през педиатъра да взема бележка за голямото ми дете, че е спряно от градина и викам я да претеглим господина ми. Съблякох го чистак гол и го цопнах на кантара 😂 24 дена - 940 грама от изписването. Давам доста често да суче, обща взето това то успокоява за коликите и дори на гърдата ми напъва и се черви целия.
Снощи така ме финтира тоя малкия. Напълни в 2:30 памперса мощно , сука от двете гърди и викам е сега ще спим. Е да ама не… дремна тихо 30 Мин и почна отново напъни и ръмжене. И се започна на няма и час и половина кърмене. И през деня е кисел и напъващ се днес и не спи спокойно Sad
Мисля да пробвам Боуен терапия с надежда да му помогнем.

# 214
И ние от днес сме вкъщи, въпреки, че вчера неонатоложката ме стресна. Кърменето върви, каката е залепена за него, иска да го целува и да му дава вода. Но не я спирам. Нека се сближават.

# 215
  • София
Здравейте и от мен, и благодаря за супер пожеланията - да се връщат към всички многократно Simple Smile имам питане към кърмещите - цедите ли се с помпа след кърмене, за да се отпуснат гърдите и какво правите с доцедената кърма, ако е съвсем малко? За мен всичко е ново, на 3-4 ден се събудих с огромни напращели и вкаменени гърди, виждам че явно повече и по-различно мляко тече и съответно редувам да му давам и двете гърди, но обикновено на втората заспива по-непробудно и остава по-твърда.. пробвах да цедя с една ел.помпа Медела, която ми дадоха, обаче освен че е шумна за половин час цедене с нея не събира кърма дори до първата мерителна чертичка. Съответно като е нощ и умирам след едночасово кърмене губя търпение да се занимавам и с помпата. Обаче пък тая кърма нито да я замразя, а ми е жал да я изхвърля Sad
Давате ли също вода на бебетата, колко и по кое време?

# 216
Здравейте и от мен, и благодаря за супер пожеланията - да се връщат към всички многократно Simple Smile имам питане към кърмещите - цедите ли се с помпа след кърмене, за да се отпуснат гърдите и какво правите с доцедената кърма, ако е съвсем малко? За мен всичко е ново, на 3-4 ден се събудих с огромни напращели и вкаменени гърди, виждам че явно повече и по-различно мляко тече и съответно редувам да му давам и двете гърди, но обикновено на втората заспива по-непробудно и остава по-твърда.. пробвах да цедя с една ел.помпа Медела, която ми дадоха, обаче освен че е шумна за половин час цедене с нея не събира кърма дори до първата мерителна чертичка. Съответно като е нощ и умирам след едночасово кърмене губя търпение да се занимавам и с помпата. Обаче пък тая кърма нито да я замразя, а ми е жал да я изхвърля Sad

Може да цедиш до облекчение, за да може после да се регулира кърмата спрямо нуждите на бебето. Аз съм ползвала първия път само ръчна помпа и не съм имала проблем с нея, та не мога да кажа нищо за електрическата.
Иначе може да събираш от целия ден изцеденото и да замразяваш. Ако не ти се замразява, може да я слагаш във ваната на бебчето - омекотява кожичката и поне да не отива зян.
Вода не съм давала на голямото ми дете, малкото пъти, в които съм пробвала - не е искала. Започна да пие вода от чаша директно като започнах захранването на 6 месеца. Иначе може да пробваш, ако иска да пие - да даваш по мъничко след хранене.

# 217
Здравейте, дойде ред и аз да се похваля - на 15.10 се роди моята втора дъщеря Карина със завидните мерки 3590гр. и 52 см. Нормално раждане, което протече много бързо. До последно се чудих дали да тръгвам към болницата, тъй като от 2 дни имах много чести, почти непрекъснати безболезнени контракции, изразяващи се само в стягане. В неделя сутрин вече бяха на 6 минути, но тъй като нямаше никаква болка се зачудих да тръгвам или да чакам още когато видях леко зацапване и ми стана ясно, че се започва. Оказах се с 5 см. разкритие. Последваха клизма, епидурална, пукане на водите и от там нещата се развиха много бързо. Включиха ми окситоцин и веднага започнаха почти непрекъснати контракции и след 10 минути напъни. Не знам колко време продължи фазата на напъните, но не беше дълго. Бебето не излезе много лесно обаче защото се оказа с няколко пъти увита пъпна връв, та не се разминах с епизиотомията. Вече сме вкъщи, борим се с кърменето, болките от шевовете, напасването и стандартните неща. От 3 дни е почти на 90% на кърма, надявам се този път да ми се получи кърменето, че с каката не успях.
Честито на всички нови мами от последните дни и успех и леко раждане на тези, които още чакат.

# 218
Здравейте, дойде ред и аз да се похваля - на 15.10 се роди моята втора дъщеря Карина със завидните мерки 3590гр. и 52 см. Нормално раждане, което протече много бързо. До последно се чудих дали да тръгвам към болницата, тъй като от 2 дни имах много чести, почти непрекъснати безболезнени контракции, изразяващи се само в стягане. В неделя сутрин вече бяха на 6 минути, но тъй като нямаше никаква болка се зачудих да тръгвам или да чакам още когато видях леко зацапване и ми стана ясно, че се започва. Оказах се с 5 см. разкритие. Последваха клизма, епидурална, пукане на водите и от там нещата се развиха много бързо. Включиха ми окситоцин и веднага започнаха почти непрекъснати контракции и след 10 минути напъни. Не знам колко време продължи фазата на напъните, но не беше дълго. Бебето не излезе много лесно обаче защото се оказа с няколко пъти увита пъпна връв, та не се разминах с епизиотомията. Вече сме вкъщи, борим се с кърменето, болките от шевовете, напасването и стандартните неща. От 3 дни е почти на 90% на кърма, надявам се този път да ми се получи кърменето, че с каката не успях.
Честито на всички нови мами от последните дни и успех и леко раждане на тези, които още чакат.

Честита да е Карина! Да расте жива, здрава и силна!

Не цедя. Изнервя ме този процес изключително много. Вода предлагам, но господина за момента не желае...

# 219
Здрава и честита да е Карина и бързо възстановяване на мама.

Не знам колко бебчета още чакаме. Май повечето вече се появиха.
На мен ми беше много изнервящо всеки ден като ми пишеха да проверяват родила ли съм вече. И това от преди 9тия месец всекидневно имаше някой любопитен.
Та останалите момичета дръжте се, моментът наближава и всичко ще е наред Heart

# 220
Алина честита да ви е Карина!Жива и здрава да бъде, и много радости да ви носи 💕🍀

# 221
Честита да е Карина, Али! 🩷🌈🩷 Да ви расте здрава, благословена и радостна!

Аз доизцеждам след кърмене и,  когато успея, гледам да цедя между храненията, уж за да достимулирам, така събирам около 30 мл., които даваме при следващо хранене.

За съжаление, кърмата при мен е доста оскъдна и дохранвам 50:50 с АМ, та не стигаме до замразяване. 😅 Много ми е тъжно, че не успявам да увелича количеството й, но при мен едната гърда е с почти никакъв добив, вероятно заради уж несъществените операции, които имам на нея. Иначе - какво ли не правя - бози, фурми, лактогонни чайове, от вчера започнах и Лактил, масажи, компреси… 😅 Вкъщи хвърчат шишета, помпи, стерилизаторът работи почти нон стоп. Мога да си представя какво облекчение е, ако детето е само на гърда. Аз на всеки час и нещо или я слагам нея или цедя + занимавките с АМ.

Утехата (направо мотивацията) ми е, че има апетит и наддава добре - от 2 960 гр. при изписването - днес, (10 дни по-късно) е 3 350 гр.  

Надявам се, че и от всички тези билкарски истории с анасон и копър и Лактила, може пък и коликите да ни заобиколят, въпреки че от нощес започнахме Колийф, че ни се стори, че присвива крачета по-често.

Вече става по-осъзната - оглежда се и си спира погледа по-целенасочено, опитва се да се усмихва, дори плачът й като че ли е по-предупредителен за разлика от първите дни с истеричното реване тип бедстващо пате в езеро. 😄

# 222
Честито за всички новопоявили се бебчета! Здраве за всички!
Не съм писала отдавна. За кърмата - половин чаша бира при мен прави чудеса. Увеличава я много. Бебето е от ден втори само на кърма. Два пъти съм давала адаптирано преди нощния и то с цел да намаля коликите (не успях). Вечер много се свива и плаче. Нищо не помага досега от това, което опитахме.
Каката ми беше днес с много висока температура, която от нищо не се повлияваше и сваляше и направо я изцеди. Много съм притеснена освен за нея и дали ще опазим бебчето. Утре прави един месец и е на ваксина, въобще мисля, че в това положение трябва да я отложим. Ще видим какво ще каже личната.

# 223
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus
Аз кърма имам този път, обаче ми се разраниха зърната, много ме болят и от 2 дни кърменето е мъка. Все още ми е трудно да сядам и кърмя основно легнала, явно не засуква правилно защото доста ме боли. Вечер давам един път АМ защото много плаче и иска да суче през 30 минути, а така зърната ми съвсем няма да издържат. С каката затова не ми се получи кърменето, тъй като я слагах по грешно и още в болницата ме разрани жестоко, не издържах на болката и рано се отказах. Тогава така и не ми тръгна хубаво кърмата де, спря от самосебе си.
Още не мога да различа кога плаче от глад и кога по друга причина като не знам колко е изяла...

Имам въпрос към момичета с шевове със саморазграждащи се конци - кога паднаха при вас? На мен ми казаха до 7-мия ден, днес е 11-ти и още не са паднали, много ми опъват и дърпат и вече се чудя дали да не отида да ми ги махнат?

# 224
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus
Аз кърма имам този път, обаче ми се разраниха зърната, много ме болят и от 2 дни кърменето е мъка. Все още ми е трудно да сядам и кърмя основно легнала, явно не засуква правилно защото доста ме боли. Вечер давам един път АМ защото много плаче и иска да суче през 30 минути, а така зърната ми съвсем няма да издържат. С каката затова не ми се получи кърменето, тъй като я слагах по грешно и още в болницата ме разрани жестоко, не издържах на болката и рано се отказах. Тогава така и не ми тръгна хубаво кърмата де, спря от самосебе си.
Още не мога да различа кога плаче от глад и кога по друга причина като не знам колко е изяла...

Имам въпрос към момичета с шевове със саморазграждащи се конци - кога паднаха при вас? На мен ми казаха до 7-мия ден, днес е 11-ти и още не са паднали, много ми опъват и дърпат и вече се чудя дали да не отида да ми ги махнат?
Може да пробваш с протектори за зърна.Аз въпреки че се изцеждах, едното ми беше много разранено и ме болеше, въпреки че се мажех редовно не ми помагаше.После започнах да редувам гентамицин с дефламол и малко се пооправи, ама измивах зърното с вода и сапун преди изцеждане.
Иначе за шевовете-при мен 1 падна на 3-тия ден, друг на 5-тия след това не съм виждала.Но аз около месец се мих със смрадлика сутрин и вечер.След това като бях на преглед докторката каза, че вътрешните си стоят, но предполагам вече са се резорбирали.Ако много ти опъват външните, може да отидеш да ти ги махнат ☺️

Общи условия

Активация на акаунт