Отговори
Здравейте мами,
Много ми е притеснено, защото синът ми (на 6) преди малко е галил болен гълъб с още едно дете.
Разбрах го едва сега, когато се прибрахме, той ми каза.
Бяха пред очите ми, на детската площадка, но до един храст и играеха, и не съм видяла нито гълъба, нито когато са го галили.
Нямаше да ми бъде чак толкова притеснено, докато не се сетих как другото дете разнасяше Зрънчо и двамата ядяха от него със същите тия ръце, с които са пипали болния гълъб. Знам колко болести разнасят гълъбите и направо ще откача. Аз съм от тревожните мами и мира не ми дава.

Някоя мама да сподели имали ли са контакти с болен гълъб, птица, и да са имали проблем след това.
Има ли повод да се притеснявам?

# 1
Е колко ще са си играли децата с тоя гълъб? Те ще са го пипнали съвсем лекичко, той ще се е оплашил.

# 2
Болестите, предавани от гълъби, рядко протичат тежко при хората (рискови групи са хора със засегната имунна система, бременни) и се повлияват добре от лекарства. Ако се появят стомашни проблеми, температура, главоболи или други подобни, просто споделете с лекаря, за да знае и да прецени нужните изследвания и лечение.
Това, което може да се хване от погалване, може да се прихване и от маси и пейки на открито, сядане в тревата и т.н., гълъбите ходят навсякъде. Спокойно и дано всичко е наред.

# 3
  • Пловдив
Но пък е добър повод да се преосмисли супер гнусното ядене по площадки.

Общи условия

Активация на акаунт