Помощ детето ми на 3 години е болна а имам бебе на 1 месец

• 1 303
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте кви лекарства ви помогнат най- много за сополи каката на 3 години се разболя пък имам бебче на 1 месец 2 кила 600 ако се разболее докторката каза че че вляза в болницата с нея какво да правя давате ли някакви противовирусни лекарства

# 1
Хрема и настинка не се лекуват. Минават си сами. Давай витамин С в по-големи дози (като за дете все пак) и промивайте носа със Стеримар.

# 2
Това звучи като ,че го е писаля моя позната . Имма момче на 3 и бебе същите килограми на 3 седмици ,голямото е с ангина двес са на преглед и стискаме палци бебето да не се разболеее

# 3
Пазете се много и аз съм с две ....препоръчвам да спрете градина,ясла ако ходи аз така направих и вече пет м.и половина не е ходила малко да порасне моето бебето,вече е на 4 м малката де.
Вашето бебе е доста малко и на месеци и на кг.🙁
Голямо пазене трябва.🩷

И давайте витамини на каката.

# 4
  • София
За настинки не давам лекарства, а за сериозни състояния - само предписаното от лекар.
През останалото време т.нар. каляване и повишаване на имунитета във всичките му форми.
Съвсем малките бебета обикновено още имат имунитет от майката и не боледуват толкова сериозно.

# 5
  • София/Севлиево
Аз подходих много крайно , когато се прибрах с малкия от родилното -разделих двете деца в две различни къщи.Тогава големия бе в 6 клас,имаше още Ковид и т.к.трябваше в един период да ходи присъствено на училище го изпратих при баба и дядо,с които живеем в един град,а аз и бебето се изолирахме у дома заедно с ММ, който пък успя да си извоюва хоум офис за първите 4 месеца и половина след раждането.
За настинка давам витамин Ц и при нужда промивки на носът,също чай,в който има накапан прополис(има такъв, който е без алкохол и е специално разработен за деца).

# 6
Препоръчвам инхалации с физиологичен или с хипертоничен разтвор. Ако каката не е свикнала, може да се дърпа, както беше при нас. Тогава ползвахме телевизия по време на инхалацията, въпреки че иначе не гледа изобщо. После свикна. Сега при първия симптом всички се инхалираме.

# 7
Нито ще е за първи, нито за последен път. Свиквай. Проветрявай по-често статите, раздели децата, доколкото е възможно, и ти слагай маска, когато влизаш при бебето. Елементарни условия спазвай, а дали ще се заразят едно от друго е божа работа.

# 8
Разделяте децата в отделни стаи, миете си ръцете всеки път като сте с голямото и после отивате при малкото. Ако кърмите, ще е бонус за бебето. След като бебето в под 3м, може да си стои в кошарата в спалнята, без голямото детенце да го пускате там. Така практикувах аз и никога бебето не се е заразявало.
Иначе за хрема специално, няма какво да дадете, за да мине светкавично. Обичайното, промивка на нослето с морска вода, хомеопатия тип Цинабсин, Коризалия.

Общи условия

Активация на акаунт